Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Πολίτες για μια καθαρη Μύκονο!!


Mία ομάδα ιδιωτών με ενδιαφέρον για την Μύκονο εχουμε ξεκινήσει το δικό μας μάζεμα σκουπιδιών. Εχουμε προσλάβει 8 άτομα και μερικά φορτηγά και κάνουμε 3 διαφορετικές διαδρομές την ημέρα μαζεύοντας τα σκουπίδια και από τους κάδους και από τον δρόμο, αντικαθιστώντας την δουλεια του Δήμου.

Καθαρίζουμε τους κεντρικούς δρόμους της Μυκόνου, δυστυχώς δεν μπορούμε να καθαρίσουμε όλους τους μικρούς δρόμους. Αυτή η πρωτοβουλία είναι 100% ιδιωτική και έχουν προσφέρει πολλοί.

Εαν ενδιαφέρεστε να βοηθήσετε επικοινωνήστε μαζί μας στο cleanmykonos@gmail.com

Το κάνουμε για το καλό του νησιού μας - Ας μην αφήσουμε τα σκουπίδια να χαλάσουν το πιο ωραίο πράγμα που έχουμε!


A group of private citizens with an interest for Mykonos, have started to do something about the situation. We have collected, through the generosity of several people, a sum of money and have hired 8 laborers and a truck.

We clean the central roads of Mykonos every day, unfortunately we can only deal with a limited amount of roads in Mykonos, given our limited abilities.

If you would like to help us in any way please contact cleanmykonos@gmail.com


We are doing this for the good of our island and ultimately for the good of our country.

Greece, and Mykonos, in particular are beautiful places, lets not let the stupidity, mismanagement and corruption of the "powers that be" destroy what nature has bestowed upon us!

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Πολυ μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών στο κάλεσμα του συνεταιρισμού ΜΟΙΚΟΝΟΣ!!!


Ελάτε στην αποθήκη του Αστικού Συνεταιρισμού Μ ΟΙΚΟ ΝΟΣ (απέναντι από τον συνεταιρισμό υδραυλικών) Δευτέρα- Σάββατο 7:30 – 12:00 και 16:30- 21:00

Τι ανακυλωνουμε; 



Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Γιγαντωνεται η ιδιωτικη πρωτοβουλία για μια καθαρή Μύκονο!!!!


Αντιγράφω απο Mykonos Zoo

"Καλησπερα,
Σας γράφω γιατί είμαστε μία ομάδα ιδιωτών με σπίτια στην Μυκονο που με τον κύριο Φιορεντινο εχουμε ξεκινήσει το δικό μας μάζεμα σκουπιδιών. Εχουμε προσλάβει 8 άτομα και μερικά φορτηγά και κάνουμε 3 διαφορετικές διαδρομές την ημέρα μαζεύοντας τα σκουπίδια και από τους κάδους και από τον δρόμο, αντικαθιστώντας την δουλεια του Δήμου. Αυτή η πρωτοβουλία είναι 100% ιδιωτική και έχουν προσφέρει πολλοί. Ηθελα να δω εαν ενδιαφέρεστε να το διαδώσετε και εσείς για να μαζευτούμε πολλοί, και ιδιοκτήτες σπιτιών και επιχειρήσεων στην Μυκονο για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το έργο μας και να επικτείνουμε σε πιο πολλές διαδρομές . 
Σας επισυνάπτω και μερικές φωτογραφίες από καθαρισμό αυτής της εβδομάδας.
Εαν θέλετε μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Φλώρα Κατσαούνη στο flora.katsaounis@gmail.com ή στο κινητό της 6944 696900
Ευχαριστώ
Αλέξια






Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Ο Έλληνας που χαρίζει φως από τον ήλιο





Real Περιβάλλον
Ο Έλληνας που χαρίζει φως από τον ήλιο
29/8/2011 4:00:00 μμ
       (1) (0)
«Μια μικρή συσκευή μπορεί να αλλάξει τον κόσμο». Σ’ αυτή την πρόταση συνοψίζεται η προσπάθεια του εφευρέτη Στιβ Κατσαρού, που κατασκεύασε τον πρώτο φθηνό και ανθεκτικό ηλιακό λαμπτήρα. Η εντυπωσιακή εφεύρεση έχει ήδη υιοθετηθεί από οργανώσεις αρωγής, ενώ ο Ελληνοαμερικανός έχει κεντρίσει τα φώτα της δημοσιότητας, δίνοντας συνεντεύξεις στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα των ΗΠΑ - όπως το CNN. Αν και κατάγεται από τη Σέριφο, έχει επισκεφθεί το νησί μόνο μια φορά, πριν από 27 χρόνια: «Αν και έχω να δω τους συγγενείς μου από το 1984, ξέρω πως πάντα θα έχω ένα μέρος στη Σέριφο που θα το αποκαλώ σπίτι». 

Ο Στιβ Κατσαρός μιλά για την εφεύρεσή του στη Real planet και εξηγεί πώς μια μικρή συσκευή μπορεί να συμβάλει τόσο στη βελτίωση της καθημερινότητας χιλιάδων ανθρώπων στις αναπτυσσόμενες χώρες όσο και στη μείωση των αέριων ρύπων που εκλύονται από την καύση κηροζίνης και ντίζελ. 

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

ΟΛΟΙ οι σύμβουλοι της "Ενωμένης Μυκόνου" στήριζαν το "έργο" του κ. Σκαγια στο Δημοτικό Συμβούλιο


Πριν λίγες ημέρες, στις 4 Ιουλίου, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης κατέθεσαν έγγραφη διαμαρτυρία εναντίον του Προέδρου του Δ.Σ. του Δήμου Μυκόνου, κ. Δημήτρη Σκαγια, καταγγέλλοντας μια σειρά απο παραβατικές ενέργειες και καλώντας τον σε παραίτηση.

Οι ενέργειες αυτές που οι περισσότερες εξ αυτών δεν ειναι τωρινές, εχουν καταγγελθεί πολλάκις κατα το παρελθόν απο την παράταξη "Μύκονος Επόμενη Μερα" χωρις πάντως κάποιο αποτέλεσμα.

Ωστόσο, αυτο που πρεπει να έχει υπόψιν του ο Μυκονιατης ειναι οτι ολες αυτές οι παραβατικες ενέργειες του κ. Σκαγια δεν έγιναν αυθαίρετα απο τον ίδιο.

Όπως τόνισε ο κ. Σκαγιάς στο Δ.Σ. οπου κατατέθηκε η έγγραφη αυτη καταγγελία, οι καταγγελομενες ενέργειες για τις οποίες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης τον κατηγορούν έγιναν με την σύμφωνη γνώμη των Δημοτικών Συμβούλων της συμπολίτευσης.

Με αλλά λόγια, ο κ. Σκαγιάς...

ΟΤΑΝ ΕΝΕΡΓΟΥΣΕ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΩΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΠΑΝΤΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΡΆΤΑΞΗΣ "ΕΝΩΜΕΝΗ ΜΎΚΟΝΟΣ" ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΆΤΑΞΗΣ ΑΥΤΗΣ, ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ.

Πράγματι, αν ανατρεξει κανεις στα πρακτικά των Δημοτικών Συμβουλίων δεν θα διαβάσει ποτε για κανέναν δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας του κ. Μέγα να διαμαρτύρεται για τις ενέργειες του κ. Σκαγια και να υπερασπίζεται την νομιμότητα που ο κ. Σκαγιάς καταργούσε με τις πράξεις του.

ΚΑΝΕΙΣ σύμβουλος του κ. Μέγα, όχι μονο δεν υποστήριξε τις καταγγελίες της Επόμενης Μέρας ενάντια στις παράνομες ενέργειες του Προέδρου καθ' ολη την διάρκεια της περιόδου 2011-2013, αλλά ούτε και αντέδρασε ποτε ζητώντας την συμμόρφωση του κ. Σκαγια προς την νομιμότητα.

Σε οτι νόμιμο ή μη έκανε ο κ. Σκαγιάς στο Δ.Σ. ως Πρόεδρος του, είχε ΠΆΝΤΟΤΕ ΤΗΝ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΣΤΉΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ, ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ της παράταξης "Ενωμένη Μύκονος". 

Ας θυμηθούμε λοιπόν ποιοι ειναι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης "Ενωμένη Μύκονος" που στήριζαν το "εργο" του κ. Σκαγια στο Δημοτικο Συμβουλιο.

Αλέξανδρος Βαμβακουρης
Θρασυβουλος Κοντομητρος
Ειρήνη Γρυπαρη
Μιλτιαδης Ατζαμογλου
Αλέξανδρος Κουκας
Ιωαννης Θεοχαρης
Αναστασια Παουλα
Λευτέρης Σικινιωτης
Ιωαννης Κονταρατος
Θεόδωρος Χαριτοπουλος
Νικόλαος Ζουγανέλης
Δημητριος Μπαλλας

Τώρα αν αναρωτιεστε γιατί κάποιοι εξ αυτών, μετά την αργία του Δημαρχου, ξαφνικά ανακάλυψαν οτι ο κ. Σκαγιάς ειναι ο κακός της υπόθεσης, είστε σε καλο δρόμο....

Mykonensis

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Σκουπίδια by Mykonos

Του Σταύρου Θεοδωράκη

Είναι συγκινητικό. Περπατάς βράδυ στα σοκάκια της Μυκόνου. Στο χέρι σου έχεις ένα τυλιχτό και μια μπύρα -το ξέρω, δεν είναι και πολύ σικ, αλλά συμβαίνει- τρως και ό,τι μένει το πετάς στο καλάθι των αχρήστων. Ε, μετά από μερικούς μήνες, τα σκουπίδια σου έχουν έρθει στην Αθήνα. Όχι στο σπίτι σου -αυτό θα ηχούσε σαν τιμωρία- αλλά στην Ελευσίνα. Όπως αποκάλυψε προ ημερών το ecoeleusis.com, το οχηματαγωγό «ΜΑΡΙΑ Π» ξεφόρτωσε ήδη στο Καλυμπάκι τριάντα containers με απορρίμματα της Μυκόνου με προορισμό το εργοστάσιο Ανακύκλωσης στον Ασπρόπυργο και μετά τον ΧΥΤΑ της Φυλής.

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Προκήρυξη για θέσεις εκπαιδευτών στην Μύκονο

 
Το Ιδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης απευθύνει



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΓΙΑ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΟΥ
Στο πλαίσιο του Έργου με τίτλο: «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης Δήμων Στερεάς Ελλάδας & Νοτίου Αιγαίου» το οποίο χρηματοδοτείται με εθνικούς πόρους.

ΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ (ΚΔΒΜ) διά ζώσης

Το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. (Ν.Π.Ι.Δ., εποπτευόμενο από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού) στο πλαίσιο του Έργου «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης Δήμων Στερεάς Ελλάδας & Νοτίου Αιγαίου», που υλοποιείται από εθνικούς πόρους, έχοντας υπόψη τις α) με αρ. Πρωτ. 9250/26-9-12 απόφαση της Γ.Γ.Δ.Β.Μ. β) τη με αρ. πρωτ. 673/35/15-11-12 απόφαση Δ.Σ ΙΝΕΔΙΒΙΜ γ) με αρ. πρωτ. 918/31-10-12 Προδιαγραφές υλοποίησης του έργου Κέντρα Διά Βίου Μάθησης Δήμων Στερεάς Ελλάδας & Νοτίου Αιγαίου και δ) τη με αρ. πρωτ. 1203/61/18-6-2013/ ΑΔΑ:ΒΛ4Ρ46ΨΖΣΠ-8ΞΜ απόφαση Δ.Σ. ΙΝΕΔΙΒΙΜ, απευθύνει πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για σύναψη σύμβασης έργου στην Μύκονο για:

Εκπαιδευτές στα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ) διά ζώσης

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ

Το αντικείμενο εργασίας των παραπάνω θέσεων, ενδεικτικά, είναι:
·     η διδασκαλία των εκάστοτε θεματικών αντικειμένων στα τμήματα μάθησης, σε σχετικές ειδικότητες των υποψηφίων
·         η συμμετοχή στις συντονιστικές και ενημερωτικές συναντήσεις
·         η συμμετοχή στις διαδικασίες αξιολόγησης του Έργου
·   η ορθή τήρηση των εντύπων των τμημάτων μάθησης και η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων παράδοσης εντύπων και εκθέσεων



Τα ειδικά και αναλυτικά καθήκοντα των εκπαιδευτών θα περιγράφονται στη σύμβαση.

Οι Εκπαιδευτές διά ζώσης θα ενταχθούν με βάση το σύνολο των μορίων τους σε πίνακες ταξινομημένους ανά Περιφερειακή Ενότητα και Ειδικότητα και θα επιλέγονται σύμφωνα με την κατάταξή τους προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες που θα προκύψουν στους Δήμους της αντίστοιχης  περιφερειακής  ενότητας,  ενώ οι Εκπαιδευτές  εξ αποστάσεως  θα ενταχθούν με βάση το σύνολο των μορίων τους σε ένα ενιαίο πίνακα κατάταξης. 


Πληροφορίες στα  τηλέφωνα: 213 131 1501, 213 131 1503, 213 131 1505

Κύκλωμα διακίνησης ανθρώπων στην Μύκονο!!

Κύκλωμα παράνομης διακίνησης ανθρώπων που έχει απλώσει τα δίχτυα του και στο νησί μας, εντοπίστηκε από το Λιμενικό Σώμα Μυκόνου πριν λίγες ημέρες. Ένας αλλοδαπός αλγερινής καταγωγής φέρεται μέχρι στιγμής ως ο εγκέφαλος του κυκλώματος, ο οποίος πληρωνόταν αδρά για τις  υπηρεσίες που προσέφερε.


Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Σιγή ιχθύος για το θανατηφόρο ατύχημα με τον πελεκανο!!




Η ανευθυνότητα του Δήμου, η αμέλεια καθήκοντος των αρμοδίων υπαλλήλων στην είσοδο του ΟΤΕ, η αδιαφορία των δημοτών για την κατ' εξακολουθηση παραβιαση του κανονισμού εισόδου στην πόλη της Μυκόνου και ένας ανεγκέφαλος οδηγός, συνθέτουν τις αιτίες που δυστυχώς οδήγησαν στον τραγικό θάνατο του πελεκανου μας. Συμφωνα με καποιες ανεπιβεβαιωτες πληροφοριες πάντως, ο οδηγός φέρεται να ειναι κάποιος που εργάζεται σε κεντρική καφετέρια του Γιαλου. Αυτο που πρεπει να αναδείξουμε, ωστόσο, ειναι η ανάγκη να εφαρμοσθεί επιτέλους ο κανονισμός με αυστηρότητα τόσο για την εικόνα του νησιου μας, αλλά πλεον και για την ασφάλεια εντός της πόλεως. 

Στον Δήμο Μυκόνου: πέρυσι αυτοκίνητο χτύπησε τουρίστρια μπροστα απο τις καφετέριες, φέτος αυτοκίνητο, πάλι στην χωρα, σκότωσε τον Πελεκανο. Τρίτη ευκαιρία δεν έχει.  

Στον μαλακα της μπαρας: Δεν ξέρω ποιος ήταν. Να παραιτηθεί. Μονο ετσι γλιτώνει την κατακραυγή απο εδω. 

Στον μαλακα οδηγο: Δεν ξερω ποιος ήταν. Να ζητήσει δημόσια συγγνώμη και να αναλάβει τα έξοδα αντικατάστασης του πελακανου καθώς και τα έξοδα σίτισης του όσο θα ειναι εν ζωή, μήπως κι αποκατάσταθεί η τιμη του.

Απο εδω και περα: Για κάθε φορα που υπάλληλος στην μπάρα του ΟΤΕ αφήνει όχημα να μπει στην πόλη, ενώ δεν μεταφέρει ούτε κουτσο, ούτε ανάπηρο, ουτε κάποιον βαριά άρρωστο, να πληρώνει πρόστιμο 1,000 ευρώ να δούμε θα ξανα αφήσει κανέναν να περάσει;;;

Τελευταία ενημέρωση 16:20: 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός του αυτοκινήτου που σκότωσε τον Πελεκανο, φερεται να ειναι ενας Ελληνας, ο οποιος κατεβαίνει κάθε μερα με το αυτοκίνητο του και παραλαμβάνει μπροστά απο την καφετέρια του Μπαγκόγια, την μητέρα του και την πεθερά του. Αυτο το ηλεκτρικό αυτοκίνητο του Δήμου τι να απέγινε άραγε;;;

Απευθείας πτήσεις της TUI στην Μύκονο απο το 2014

Ενα ευχάριστο νεο έρχεται σημερα για το νησι μας στον τομέα του Τουρισμού. Όπως εγινε γνωστό, ύστερα απο τις συναντήσεις της Υπουργού Τουρισμού κ. Ολγας Κεφαλογιαννη και του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ κ. Ανδρέα Φιορεντινου με τους εκπροσώπους της Tour Operator TUI κατα την διάρκεια του WTM, η Διοίκηση της γνωστής εταιρείας αποφάσισε οτι στο νεο πτητικό της προγραμμα για το 2014 θα περιλαμβάνονται πλεον και απευθείας πτήσεις για την Μύκονο.

Το νεο προγραμμα της εταιρείας θα ανακοινωθεί επίσημα στο launch event που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Ιουλίου στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Luton. Απο όσα εχουν γίνει γνωστά μεχρι στιγμής, οι νέες πτήσεις θα ξεκινήσουν τον Μάιο του 2014 απο το αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου με συχνότητα μιας πτήσης την εβδομάδα.

Εδω απο το Mykonensis εκφράζουμε την ικανοποίηση μας τόσο για την νεα αυτη προοπτική, όσο και για το γεγονός οτι ένας δικός μας άνθρωπος αξιοποιεί τον θεσμικό ρολο που έχει αναλάβει σε πανελλαδικό επίπεδο προς όφελος και του νησιου μας. 

Ενημέρωση για την πορεία των έργων του ΕΣΠΑ στην Μύκονο

Ενημέρωση για τα έργα του ΕΣΠΑ Μυκόνου πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Προγραμματισμού, Στρατηγικού Σχεδιασμού και Περιβάλλοντος, Κος Τζώρτζης Μακρυωνίτης ύστερα από πρόσκληση του εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Μυκόνου Βασίλη Μαργάρα στο Δήμο Μυκόνου στις 9 Ιουλίου. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μυκόνου Κος Κωστας Κουκάς καθώς και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Νάξου Κος Γιώργος Γκούφας.
Επιγραμματικά στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε αναφέρθηκαν τα παρακάτω:
- Βασικό έργο ΕΣΠΑ αποτελεί ο ΧΥΤΑ Μυκόνου ο οποίος και χρειάζεται άμεσα μέτρα σωτηρίας μιας και κινδυνεύει με ολική καταστροφή. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Κος Μακρυωνίτης δήλωσε ότι είναι αναγκαία η καθημερινή επιχωμάτωση των σκουπιδιών για να λειτουργήσει σωστά το έργο. Επίσης πρέπει άμεσα να λειτουργήσει η ανακύκλωση για να μην επιβαρύνεται άσκοπα ο ΧΥΤΑ. Τέλος πρέπει να υπάρξει περιφρούρηση του χώρου για να αποτραπεί η παράνομη ρίψη απορριμμάτων.


- Επίσης αναφέρθηκε ότι για να προχωρήσει το εξασφαλισμένο έργο της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ Μυκόνου (αξίας 2,35 εκ Ευρώ) χρειάζονται άμεσα τα νέα τεύχη δημοπράτησης του έργου (κάτι που αποτελεί αποκλειστική ευθύνη του Δήμου Μυκόνου).
- Η ρόλος της Περιφέρειας στα απορρίμματα περιορίζεται στον έλεγχο του ΧΥΤΑ και στην επιβολή προστίμων. Παρόλα αυτά αξίζει να σημειωθεί ότι η σημερινή συνάντηση - ενημέρωση αποτελεί και την πρώτη ανοιχτή συνάντηση που έλαβε ποτέ μέρος στο Δήμο Μυκόνου για θέματα ΕΣΠΑ/ΧΥΤΑ/ΧΑΔΑ. Ο Κύριος Μακρυωνίτης χαρακτήρισε την κατάσταση του ΧΥΤΑ ως απαράδεκτη και ζήτησε άμεση ενεργοποίηση του Δήμου Μυκόνου. Ανέφερε επίσης ότι το πρόβλημα του ΧΥΤΑ Μυκόνου έχει ήδη φτάσει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και ξεπερνά τα εθνικά όρια μιας και το έργο έχει υλοποιηθεί με Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.
- Μια σειρά έργων τα οποία ο Δήμος Μυκόνου ήθελε να εντάξει στο ΕΣΠΑ (π.χ. οδοποιίες Βορείου/Νοτίου Μυκόνου) δεν μπόρεσαν τελικά να ενταχθούν γιατί οι μελέτες που έχει καταθέσει ο Δήμος Μυκόνου ήταν ανελλιπείς. Σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις δεν είχαν προχωρήσει οι αναγκαίες απαλλοτριώσεις (ευθύνη του Δήμου Μυκόνου), κάτι που αποτελεί και βασική προϋπόθεση ένταξης των έργων στο ΕΣΠΑ. Δυστυχώς εξαιτίας αυτών των ελλείψεων χάθηκαν σημαντικές ευκαιρίες ένταξης σε ένα χρηματοδοτικό πακέτο που όμοιο του δεν θα ξαναδούμε μιας και το επόμενο ΕΣΠΑ – το Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης - θα είναι πολύ διαφορετικό από το σημερινό (με λιγότερη έμφαση στις υποδομές και περισσότερη έμφαση στην έρευνα – καινοτομία).
- Επίσης έγινε αναφορά σε άλλες απλές λύσεις που μπορούν να υλοποιηθούν για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των σκουπιδιών. Για παράδειγμα, ένα σχετικά ανέξοδο πρόγραμμα κομποστοποίησης θα μπορούσε να αφαιρέσει σημαντικό όγκο από τα σκουπίδια. Επίσης, ελέχθη ότι η συγκομιδή ηλεκτρικών συσκευών μπορεί να αποφέρει σημαντικά οικονομικά οφέλη στο Δήμο Μυκόνου. Τέλος υπήρξε ομοφωνία στο γεγονός ότι ο κανονισμός καθαριότητας που είχε ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο Μυκόνου στο παρελθόν πρέπει επιτέλους να τεθεί σε λειτουργία.
Εν κατακλείδι, για τα ‘κακώς κείμενα’ πλέον δεν μπορούμε να ρίχνουμε το φταίξιμο στη ‘κακιά’ Περιφέρεια, στο ‘κακό’ Περιφερειάρχη και στη κακή μας μοίρα! Πρέπει ως Δήμος να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να ενεργοποιηθούμε περισσότερο προς την κατεύθυνση της ανακύκλωσης και της εύρυθμης λειτουργίας του ΧΥΤΑ.
Ελπίζω επίσης ότι ο Δήμος Μυκόνου, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, θα καταφέρει να προχωρήσει στην έκδοση των απαραίτητων δικαιολογητικά για το έργο της αποκατάστασης του ΧΑΔΑ έτσι ώστε να μην χαθεί η χρηματοδότηση των 2,35 εκατομμύριων Ευρώ. Είναι σημαντική η ανάγκη της ολικής επανεκκίνησης του μηχανισμού του Δήμου Μυκόνου έτσι ώστε να περισώσουμε ότι μπορούμε έστω και την τελευταία στιγμή.
Βασίλης Μαργάρας
Περιφερειακός Σύμβουλος Μυκόνου


Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Travel+Leisure: Η Σαντορίνη Καλύτερο Νησι της Ευρωπης για το 2013!

Ανακοινώθηκαν πριν απο λιγο με Δελτίο Τύπου οι κατηγορίες και οι φετινοι νικητές, στα ετήσια βραβεία "Travel + Leisure World's Best Awards", για τους καλύτερους προορισμούς και επιλογές διαμονής και διασκέδασης στον κοσμο.


Η Σαντορίνη κέρδισε το βραβείο του καλύτερου νησιού της Ευρώπης!

Ενα βραβείο που ερχεται ως επιστέγασμα της πολυ καλής εικόνας που εχουν καταφέρει να δημιουργήσουν οι Σαντορινιοι για το νησι τους.

Δεν παραδίνομαι, είπα!


Δημοσιεύτηκε στο Freepen

Αγόρασα σπίτι. Και μεγάλο αυτοκίνητο.

Πήγα διακοπές στη Χαλκιδική. Στη Σάμο. Και στην Κέρκυρα.
Εκδρομές στο Πήλιο. Στα Ζαγόρια. Και στο Καρπενήσι.
Πήγα σε ταβέρνες. Και στα μπουζούκια.
Εστειλα τα παιδιά μου φροντιστήριο. Και στα αγγλικά.
Τάδινα χαρτιλίκι. Τάκανα δώρα Χριστούγεννα. Στα γενέθλια.
Ξόδεψα.το παραδέχομαι.
Αγόρασα εγγλέζικη καπαρντίνα. Ιταλικό παπούτσι.

Εβραϊκά λεμόνια. Πατάτες απ'την Τουρκία. Ψάρι Νορβηγίας.
After save. Κολώνιες. Σαμπουάν. Αρωματικό σαπούνι.
Ξόδεψα.το παραδέχομαι.

Κέρασα αγιορείτικο κρασί στην Ειρήνη.
Κοιμήθηκα μαζί της σε ακριβό ξενοδοχείο.

Κάλεσα στο σπίτι μου τους φίλους μου. Να φάμε και να πιούμε.
Να γλεντήσουμε. Να αγαπηθούμε.
Ξόδεψα.το παραδέχομαι.
Δεν έκλεψα. Δεν άρπαξα. Δεν εξαπάτησα.

ΕΣΕΝΑ, ρε αρχ@@ι, τί σε νοιάζει ;;!!
Γιατί μού λες πως έζησα πάνω από τις δυνάμεις μου;;
Γιατί με θεωρείς καταστροφέα της Χώρας;;



ΞΕΡΩ, γιατί.
Με θέλεις φτωχό και φτηνό.
Να δουλεύω για πέντε ευρώ. Να ψωμολυσώ.
Νάμαι δούλος σου. Σκυλί σου.
Νάμαι ένα τίποτα. 
Χωρίς αξιοπρέπεια. Χωρίς φωνή. Χωρίς δικαιώματα.
Να γυρίσω στις γκαζόλαμπες. Στις ξυλόσομπες. Στις στάχτες.
Θέλεις το παιδί μου σκλάβο νέας γενιάς.
Αμόρφωτο. Χωρίς Ελπίδα. Χωρίς Μέλλον.
Με θέλεις στο σκοτάδι και στην πείνα.
Στο κλιν και στο πράσινο σαπούνι.
Να κόβω βεντούζες, αντί νάχω γιατρό.
Νάμαι στον ποδαρόδρομο, αντί νάχω συγκοινωνίες.
Να τρώω ρεβύθια και ρέγγα.
Με θέλεις ζωντανό-νεκρό.
Να δουλεύω για σένα. Τα κέρδη σου. Τις Ελβετίες σου.
Με θέλεις στο συσσίτιο.
Να χορταίνω με δυστυχίες.
Τις δικές μου και των άλλων.

ΟΧΙ καθάρματα.  ΟΧΙ κλεφταράδες.  ΟΧΙ πουλημένοι.
ΟΧΙ και πάλι ΟΧΙ.

Μπορεί να με ξεπαστρέψετε.
Την Πατρίδα μου να καταστρέψετε.
Θάμαι παντού. Συνεχώς μπροστά σας.
Μόνος και με Αλλους.
Και Νεκρός θάμαι Εχθρός σας.