Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Αναστάσιος Π. Συριανος: "Η νέα γενιά έτοιμη να αναλάβει ενεργό ρόλο για το αύριο του τόπου"


Για την Νικόλ, τον Γιάννη, την Φλωρα, την Κωνσταντίνα, τον Αγγελο, την Μαρία και κάθε νεο που μοιράζεται την ίδια νοοτροπία δράσης και προσφοράς με εμάς.

Για εμάς η προσφορά στον τόπο δίνει νόημα στην ζωή μας, μας ολοκληρώνει ως ανθρώπους και ως μέλη της τοπικής μας κοινωνίας. Προσφορά όχι μέσα απο αξιώματα και καρέκλες, αλλά μέσα από αγώνες για τα προβλήματα του νησιού σε τομείς νευραλγικους οπως η καθαριότητα, οι παραλίες μας, τα μνημεία μας. Σε αυτούς τους αγώνες αφιερωσαμε τα προηγούμενα χρόνια τον ελεύθερο χρόνο μας.

Τα προηγούμενα χρόνια, μας βρήκαν σε μια έξαρση εθελοντικής και ακτιβιστικης δράσης, για να καλύψουμε τα κενά, την ασχήμια και τα προβλήματα που άφηνε πίσω της η δημοτική αρχή και η αδιαφορία των κατοίκων.

Με μόνα εφόδια τον ενθουσιασμό και το όραμα να δούμε την Μύκονο ομορφότερη, καθαρότερη και καλύτερη, επενδυσαμε τον χρόνο μας και λερωσαμε τα χέρια μας για να καθαρίσουμε δρόμους, λαγκαδια, παραλίες και ακτογραμμες, να απελευθερώσουμε αμμουδιές και μνημεία που τα καταπάτησαν, να χτίσουμε τοίχους που γκρεμίστηκαν και να μαζέψουμε μπάζα που μας ντροπιαζαν απο ιστορικά σημεία της πόλης.  

Όλη αυτή η δραστηριότητα κορυφώθηκε την περσινή περίοδο, όταν κατά την διάρκεια του καλοκαιριού φτάσαμε σε σημείο να αφήνουμε τις δουλειές μας και τις υποχρεώσεις μας για να συμβαλλουμε κι εμείς μαζί με τους "Πολίτες για μια Καθαρή Μύκονο", ώστε να περισωθεί οτι ήταν εφικτό απο την ήδη διαλυμένη εικόνα της Μυκόνου. 

Με πολλούς φίλους και γνωστούς συναντηθήκαμε σε αυτούς τους χώρους εθελοντικής δράσης και μοιραστηκαμε την μοναδική χαρά της ανιδιοτελούς προσφοράς στον τόπο μας. Με κάποιους απο αυτούς είμαστε μέχρι και σήμερα συνοδοιπόροι ή ακόμα και συνυποψήφιοι στον συνδυασμό του Ανδρέα Φιορεντινου. Σε αυτούς τους αγώνες όμως, οφείλουμε να πούμε, δεν συναντήθηκαν ποτέ οι δρόμοι μας με άτομα που επιζητούν την αυτοπροβολή τους. Με άτομα που δραστηριοποιούνται πολιτικά για να ικανοποιούν φιλοδοξίες. Για αυτούς δεν υπήρχε χώρος στις δικές μας δράσεις.   

Αυτά έγιναν τότε. Σήμερα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Πλέον βλέπουμε τα πράγματα διαφορετικά. Δεν ανεχόμαστε πια καμμια αδιαφορία για τον τόπο, ούτε είμαστε διατεθειμένοι να καλυπτουμε άλλο την ανικανότητα των εκλεγμένων αρχών. Πλέον είμαστε κι εμείς εδω, έχοντας δώσει τους δικούς μας προσωπικούς αγώνες για να δούμε την Μύκονο να αλλάζει, να καθαρίζει, να ομορφαίνει. 

Οι δικαιολογίες τελος. Δεν αφήνουμε άλλο τους ανίκανους να μας διοικούν. Για εμάς η δημοτική αρχή εκλέγεται για να δώσει λύσεις και να ωφελήσει την κοινωνία. Για αυτό επιλέξαμε να συμμετέχουμε στο ψηφοδέλτιο του Ανδρέα Φιορεντινου με τον συνδυασμό "Μύκονος - Επόμενη Μέρα". Διότι μας νοιάζει η ουσία και για αυτο βρισκόμαστε εδω. Κι έχοντας "ψηθει" στον στίβο του εθελοντισμού και του ακτιβισμού, είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε ακόμα περισσότερα, εφόσον κριθούμε κατάλληλοι.

2 σχόλια: