Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Ας διαφυλάξουμε όλοι μαζί την παραδοσιακή ομορφιά του τόπου μας!!

Πάντοτε η περίοδος προετοιμασίας που προηγείται της έναρξης της τουριστικής περιόδου ειναι κρίσιμη για το νησι. Κρίσιμη, όχι μονο για το στήσιμο των επιχειρήσεων αλλα και για την εικόνα της πόλεως. Σε αυτην την περίοδο, Φεβρουαρίου-Μαΐου, ειναι που σημειώνονται οι περισσότερες και εγκληματικότερες παραβάσεις οσον αφορα την διατήρηση της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής εντός της πόλεως της Μυκόνου. Δυστυχώς και φέτος γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων εγκληματικών παραβάσεων, που στερούνται σεβασμού τόσο στην κείμενη νομοθεσία που προστατεύει τον παραδοσιακό χαρακτήρα της πόλης μας, όσο και σε αυτη καθ' εαυτη την αισθητική που καθιέρωσαν την Μυκονο ως έναν προορισμο μοναδικού αρχιτεκτονικου κάλλους που όμοιο της σπάνια συναντά κανεις.


Δεν θα απευθυνθούμε στους ανθρώπους που διέπραξαν αυτο το έγκλημα, αν και τους βαραίνει μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Δεν τους γνωρίζουμε εξάλλου, αλλα ευχόμαστε να καταλάβουν το συντομότερο οτι αυτο που έκαναν ειναι λάθος και δεν συνάδει με την εικόνα και την μορφη του τόπου μας.

Θα απευθυνθούμε ομως στην δημοτική αρχη και στο αρμόδιο όργανο της, την Επιτροπή Αισθητικής, διοτι ενω γνωρίζει οτι ο κίνδυνος για τέτοιες παραβάσεις ειναι διαρκής, δεν ελέγχει και δεν προνοει ώστε να μην συμβαίνουν τέτοιες δυσάρεστες καταστάσεις. Πάνω απο ολα ομως θα απευθυνθούμε στην δημοτικη αρχη, ώστε να ζητήσουμε την άμεση επανόρθωση σύμφωνα με τα όσα προβλέπουν οι σχετικοί νόμοι για την προστασία του παραδοσιακού οικισμού.

Αυτα που συμβαίνουν κάθε χρόνο τέτοια εποχη πρεπει να μας γίνουν μάθημα. Πρεπει να μάθουμε να προνοουμε, να αποτρέπουμε και να ελέγχουμε αποτελεσματικα, προκειμένου να ελαττωσουμε ή ακόμα και να εξαλείψουμε τέτοιου είδους φαινόμενα. Μπορούμε να το κάνουμε. Πολιτικη βούληση και ενδιαφέρον χρειάζεται.

Η επιδιόρθωση αυτής της εικόνας ειναι εφικτή αρκεί να δράσει άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο ή η Επιτροπή Αισθητικής και να επιβάλλει τα νόμιμα και τα πρέποντα. Το στοίχημα ωστόσο, ειναι να μάθουμε να ειμαστε προνοητικοι και να προλαμβάνουμε το κακό πριν καν συμβει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου