Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Εκδήλωση-αφιέρωμα στον Μυκονιάτη Συνθέτη Γεώργιο Αξιώτη στο Γρυπάρειο την Κυριακή 27.05.12 στις 20:30


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο πλαίσιο των εφετινών «8ων Ελληνικών Μουσικών Γιορτών», την έμπνευση και καλλιτεχνική επιμέλεια των οποίων έχει ο μόνιμος αρχιμουσικός της ΚΟΑ Βύρων Φιδετζής, η σοπράνο Ελένη Σταμίδου, ο πιανίστας Απόστολος Παληός και το «Κουαρτέττο Εγχόρδων Κυδωνιάτης» (Χρήστος Κολοβός – α΄ βιολί, Γιάννης Αιγυπτιάδης- β΄ βιολί, Βαγγέλης Καραφαντής – βιόλα και Μαρίνα Κολοβού – τσέλλο) θα εμφανισθούν σε εκδήλωση – αφιέρωμα στο Μυκονιάτη συνθέτη Γεώργιο Αξιώτη (1875 – 1924), ερμηνεύοντας αρκετά έργα του τιμώμενου σε Α΄ Παγκόσμια Εκτέλεση. Για τη ζωή και το έργο του Γεωργίου Αξιώτη θα ομιλήσει ο Δρ. Γιάννης Μπελώνης, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο Βύρων Φιδετζής.
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Μυκόνου, την Κυριακή 27 Μαΐου 2012, ώρα 20.30, με ελεύθερη είσοδο.
Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τον Πολιτιστικό, Αθλητικό & Κοινωνικό Οργανισμό «Γ. Αξιώτης» και το Δήμο Μυκόνου.
Μουσικολογική επιμέλεια: Δρ. Γιάννης Μπελώνης
Μουσική επιμέλεια: Χρήστος Κολοβός
                                                                                                         
Ο φετινός κύκλος, αποτελεί συνδιοργάνωση του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου («Εργαστήριο Ελληνικής Μουσικής», περιοδικό «Μουσικός Ελληνομνήμων») και του Ωδείου Αθηνών, και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, του Δήμου Μυκόνου, καθώς και όλων εκείνων των φίλων που επιθυμούν τη μακροημέρευση και ανάπτυξή του.
Οργάνωση Παραγωγής: http://www.specsnarts.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου