Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Διέλευση δικύκλων μέσα σε 15 λεπτά μπροστά από το Ναυτικό Μουσείο

Αυτή είναι η Χώρα της Μυκόνου σήμερα.

 Πάνω-κάτω ανεξέλεγκτα, κυκλοφορούν στα σοκάκια της Χώρας, τα δίκυκλα οχήματα και όχι μόνο.

Δεν ξέρω καν αν γνωρίζουν ότι απαγορεύεται η διέλευση μέσα στην Χώρα. Αλλά ακόμα και να μην το γνωρίζουν αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για αυτούς που μπαίνουν και εκτός του ότι τρέχουν χωρίς κανένα απολύτως σεβασμό στους πεζούς, χαλάνε όλο το περιβάλλον και τον αέρα που αποπνέει ο παραδοσιακός οικισμός.

Σε αυτό το πράγμα που συμβαίνει οι Μυκονιάτες είναι οι πρωτοδιδάξαντες. Δυστυχώς όμως τώρα η κατάσταση έχει ξυφύγει από κάθε έλεγχο και όλοι ανεξαιρέτως, είτε είναι Μυκονιάτες είτε όχι, είτε είναι μόνιμοι κάτοικοι είτε εποχιακοί εργαζόμενοι, είτε ιδιοκτήτες καταστημάτων είτε υπάλληλοι, μπαινοβγαίνουν στην Χώρα σαν να είναι η αυλή του σπιτιού τους.


Προσεχώς και Φανάρια μέσα στην Χώρα για την διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων


Κόντρες στήνουν τα μηχανάκια μέσα στα σοκάκια.


Δωρεάν χώρος στάθμευσης έξω από το Ναυτικό Μουσείο.


Αυτά συμβαίνουν όταν δεν υπάρχει Δημοτική Αρχή που προασπίζει το σωστό και συμφέρον για το νησί.

Κι όταν δεν υπάρχει διοίκηση να κάνει αυτό που πρέπει, τότε αυτοδικαίως καταλύεται η εξουσία της. Κι όταν καταλύεται η εξουσία κάποιος πρέπει να την αντικαταστήσει. Και αυτός ο κάποιος μπορεί να είναι ο κάθε Μυκονιάτης που θίγεται από αυτή την χαώδη και ανεξέλεγκτη κατάσταση κι επιθυμεί να αναλάβει δράση. Με ότι αυτό συνεπάγεται..

ΣΗΜ: Οι φωτογραφίες είναι του Φίλιππου Μενάρδου.

15 σχόλια:

  1. Παιδια μην στεναχωριεστε τώρα ο Μegalisius θα κανει τα αδύνατα δυνατά να τοποθετήσει και πινακίδες ρύθμισεις της κυκλοφορίας!
    Οχι τιποτε άλλο για να είναι ολα νόμιμα!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mpravo paidia...eytyxws, kapoioi theloun kati kalytero gia thn Mykono.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπ' οψιν οτι εχω φωτογραφικη ΣΥΛΛΟΓΗ απο πολλους οι οποιοι γραφουν στα < αυτα >τους ,τους πεζους , τους τουριστες , τα μαγαζια , τα παιδακια ,κυκλοφορωντας με το δικυκλο τους οχι μονο στο ματογιαννι , αλλα γενικως στα στενα της χωρας! ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω ,εκτος αν υπαρχει προβλημα υγειας,τοσο πολυ ΒΑΡΙΟΥΝΤΕ να περπατησουν? αλλα βεβαια απο αναπηρους τι περιμενεις και μαλιστα αναπηρους στο ΜΥΑΛΟ !!!!!!!!!!Οσο για τον δημο η την δημοτικη αστυνομια μην κανουμε λογο, ο μεν δημος αντιμετωπιζει το προβλημα οπως ολα τα αλλα δηλαδη αδιαφορωντας , η δε δημοτικη αστυνομια φοβουντε μη φανε ξυλο!Φ.ΜΕΝΑΡΔΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έχω δει τη δημοτική αστυνομία να κόβει κλήσεις. Έιμαι περίεργος όμως αν τις πληρώνουν ή αν τις σβήνει ο δήμαρχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. kalispera
    tha apantiso os dimotikos astynomikos sto thema.
    exoume kopsei polles kliseis kai akomi kovoume polles. den einai to thema oti fofvomaste mi fame ksylo, pou sxoliase o filos menardos. ta atoma apo tis fotografies ta anagnorizo kai apo ton ote pou kathomaste. me kapoion apo autous malista logomaxisame elafra, epeidi de tou epetrepsa tin eisodo kai i apantisi tou opos kai pollon allon mykoniaton perieixe fraseis opos: tha paro to dhmarxo ( 'i antidhmarxo) kai tha se ftiakso ego, tha deis ti thqa sou kano, ase mas re .... kai stamata kanenan tourista kai oxi emena to mykoniati ktl. as mi miliso gia to tilefono. kathe fora pou stamatame kapoion kapou, mas koitaei me perifronitiko olo magkia vlema kai perni tilefono ton antidhmarxo kai tou leei ta pragmata opos ta thelei. kai klassika o trampoukismos orismenon atomon, opos tou kyriou prin apo liges imeres stou maouna, opou katevike apo ti mixani tou kai kinithike pros ti synaderfo i opoia apla tou zitise tin adeia tou gia na perasei. kai arxise o en logo kyrios tis fones kai afou pire tilefono dhmarxo kai antidhmarxo ksekinise i magkia tha se kano, tha se rano ktl. otan omos irthe i astynomia kai tous pire olous epano sto tmima, o en logo kyrios katevase tous tonous tou kai pire olo tou to soi na erthei na voithisei tin katastasi.
    ego eimai ksenos se auto ton topo, alla ton sevomai. to mixanaki mou kai to autokinito mou ta afino ston ote kai sto limani.
    to olo thema dhmiourgeite me tous ntopious pou de dexontai na afisoun to mixanaki tous kai to autokinito tous ston ote kai katevainoun sti xora na kanoun ti douleia tous. pisteuo pantos pos an eseis oi mykoniates de thelate kanenan na kykloforei sti xora, tha to petyxainate.oxi me astynomies kai limeniko, alla me to logo sas, me tin apodokimasia oson filon sas kai syggenon sas katevainoun sti xora kai kanoun tis voltes tous me ta mixanakia tous.
    sygxoreste me gia ta greeklish.
    panta sti diathesis sas gia otidipote thelisete.
    o ksenos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φιλε ΄΄ξενε΄΄το εχω αναφερει και σε αλλα σχολια μου οτι εσεις σαν ανθρωπινο δυναμικο, εχετε το μικροτερο μεριδιο ευθυνης( διοτι εχετε και εσεις το μεριδιο σας τουλαχιστον ορισμενοι απο εσας, δεν θα ξεχασω περισυ που ειχαμε φωναξει την ΔΑ για μια ιστορια με κατι γυφτακια και ενας συναδελφος σας μου μιλησε με σκαιο τροπο λεγοντας μου τα εξης'δεν μπορω εγω να ιδρωνω για να κυνηγαω τους γυφτους΄' ! ) την ευθυνη την εχουν οι/ο προισταμενοι σας. εσεις ακολουθειτε εντολες . δεν ειναι δυνατον να πληρωνετε την ανικανοτητα αυτων , εσεις!αλλα ,συγνωμη δεν μπορω να βλεπω το νησι που αγαπω οσο τιποτε αλλο ,να γινεται βορα στα νυχια του καθενος ντοπιου η ξενου! ευχαριστω, Φ.ΜΕΝΑΡΔΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλησπέρα
    θα απαντήσω ως δημοτικός αστυνομικός στο θέμα.
    έχουμε κόψει πολλές κλήσεις και ακόμη κόβουμε πολλές. δεν είναι το θέμα ότι "φοφνομαστε" μη φάμε ξύλο, που σχολίασε ο φίλος "μεναρδος". τα άτομα από τις φωτογραφίες τα αναγνωρίζω και από τον οτε που καθόμαστε. με κάποιον από αυτούς μάλιστα λογομαχήσαμε ελαφρά, επειδή δε του επέτρεψα την είσοδο και η απάντηση του όπως και πολλών άλλον μυκονιατών περιείχε φράσεις όπως: θα πάρο το δήμαρχο ( ή αντιδήμαρχο) και θα σε φτιάξω εγώ, θα δεις τι "τηθα" σου κάνω, άσε μας ρε .... και σταματα κανέναν τουρίστα και όχι εμενα το μυκονιάτη κτλ. ας μη μιλήσω για το τηλέφωνο. κάθε φορα που σταματάμε κάποιον κάπου, μας κοιτάει με περιφρονητικό όλο μαγκιά βλέμμα και παίρνει τηλέφωνο τον αντιδήμαρχο και του λέει τα πράγματα όπως τα θέλει. και κλασσικά ο τραμπουκισμός ορισμένων ατόμων, όπως του κυριου πριν από λίγες ημερες στου μαούνα, όπου κατέβηκε από τι μηχανή του και κινήθηκε προς τι συνάδερφο η οποια απλά του ζήτησε την άδεια του για να περάσει. και άρχισε ο εν λόγο κύριος τις φωνές και αφού πήρε τηλέφωνο δήμαρχο και αντιδήμαρχο ξεκίνησε η μαγκιά θα σε κάνω, θα σε rano κτλ. όταν όμως ήρθε η αστυνομία και τους πήρε όλους επάνω στο τμήμα, ο εν λόγο κύριος κατέβασε τους τόνους του και πήρε όλο του το σόι να έρθει να βοηθήσει την κατάσταση.
    εγώ είμαι ξένος σε αυτό τον τόπο, αλλα τον σέβομαι. το μηχανάκι μου και το αυτοκίνητο μου τα αφήνω στον οτε και στο λιμάνι.
    το όλο θέμα δημιουργείται με τους ντόπιους που δε δέχονται να αφήσουν το μηχανάκι τους και το αυτοκίνητο τους στον οτε και κατεβαίνουν στη χωρα να κάνουν τι δουλειά τους. πιστεύω πάντως πως αν εσείς οι μυκονιάτες δε θέλατε κανέναν να κυκλοφορεί στη χωρα, θα το πετυχαίνατε.όχι με αστυνομίες και λιμενικό, αλλα με το λόγο σας, με την αποδοκιμασία όσον φίλων σας και συγγενών σας κατεβαίνουν στη χωρα και κάνουν τις βόλτες τους με τα μηχανάκια τους.
    συγχωρέστε με για τα greeklish.
    πάντα στη διάθεσης σας για οτιδήποτε θελήσετε.
    ο ξένος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πλατεία κουσεγιάρες είναι πάρκινκ των γύρο μαγαζιών π.χ. εστιατόριο μπαρκιά.
    Έναντι εστιατόριο κούνελα πάρκινκ με πρώτο και καλύτερο του k. scandinavian.
    Πάρκινκ και στη λάκκα.Εκεί βέβαια πέφτουν κλήσεις γιατί ο κ. κορνίβας θέλει να παρκάρει μόνο αυτός και η οικογένεια του.
    Πάρκινκ στη αγία Άννα με 2 αποκλειστικές θέσεις για Μέγα και Σκαγιά.Επειδή όμως το Δημαρχείο πέφτει μακριά καλούν και τους πηγαινοφαίρνει η δημοτική αστυνομία.
    Προσεχώς πάρκινκ και στην Παραπορτιανή.

    Συμβουλή:Το περπάτημα κάνει καλό στην υγεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε δεν αγαπατε καθολου την Μυκονο? γιατι την αφηνετε και ρημαζει? καθε μερα περνανε ολο και περισσοτεροι ΔΙΚΥΚΛΙΣΤΕΣ στο ιστορικο κεντρο της χωρας και μαλιστα μαρσαρουν η κορναρουν αν οι πεζοι τους εμποδιζουν! δεν καταλαβαινει κανεις απο εσας της δημοτικης αρχης οτι ολα ειναι εναντιον του συνολου? πρεπει να ντρεπεστε που αφησατε ανευ ελεγχου την ολη κατασταση! οποιος ειναι υπευθυνος, για μενα, πρεπει να παραιτηθει ΧΘΕΣ , ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΙΚΑΝΟΣ! Δεν μπορει καποιος θα υπαρχει για να κατευθυνει σωστα τα δημοτικα οργανα ελεγχου( δημοτικη αστυνομια) γιατι τ'ακουνε και αυτα τα παιδια ,χωρις να φταινε!εισαι ΑΝΙΚΑΝΟΣ κυριε προισταμενε της δ.α και λειτουργεις εναντιον του τοπου!!Π Α Ρ Α Ι Τ Η Σ Ο Υ, η σκεψου τι μπορεις να κανεις για μια λυση!Φ.Μεναρδος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ Δ.Α. ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. I would ban them from town, not just because of the danger but the noise!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εσυ φίλε που απαντάς σαν δημοτικός αστυνομικός, και λες οτι παρκάρεις στο παρκινγκ και στον οτε.

    Στον οτε λοιπον που παρκάρεις είναι παράνομο και ενοχλεις επίσης όπως και όλοι οι άλλοι που παρκάρουν όπου βρουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΦΥΓΑ ΤΟ 2006 ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΤΙ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟ.ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΙ ΣΑΝ ΛΑΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. αντε να μην ανοιξω το στοματακι μου και βγαλη χολη αντε μπραβο μας τα πριξατε κυριοι του δημου ποιοι νομιζετε οτι εισαστε δημοσιοι υπαλλληλοι ειστε να μαθετε να κανετε σωστα την δουλεια σας ..αλλα δεν φταιτε εσεις οι γεροι που σας ψηφισαν .δεν εδωσαν τοπο στα νειατα!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όσο και να παραπονιέστε, όσο κι αν το θέλετε, η κατάσταση δεν αλλάζει. Και γιατί δεν αλλάζει; Γιατί όσες κλήσεις κι αν έχει γράψει η δημοτική, τις σβήνει ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος. Πήγα στο γραφείο της δημοτικης πριν απο λίγες μέρες να πάρω τις πινακιδες του αυτοκινητου μου, αφού πρώτα είχα πληρώσει και περίμενα 20 μέρες όπως μου ειχαν πει και οσο περίμενα να μου τις δώσουνε, βλέπω επάνω στο γραφείο ενα πακετο απο κλησεις με τη σημειωση " απο δημαρχο" επάνω.Μπορείτε να φανταστείτε πως ένιωσα. Και οταν ρώτησα τον νεαρο που ηταν εκει η απαντηση του ηταν " ε,ειναι ο προισταμενος μας"
    Ισως μονο οσοι δεν ειναι μυκονιατες υποχρεωνονται να πληρωσουν τις κλήσεις ενω οι μυκονιατες τις δινουν στο δημαρχο και τις σβηνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή