Κυριακή 5 Αυγούστου 2012

Χρόνια Πολλά Έλληνες!! Σαν σήμερα ο Λεωνίδας είπε το περίφημο "Μολών Λαβέ" στον βάρβαρο εισβολέα!!!



480 π.Χ: Στα Στενά των Θερμοπυλών, ο αρχηγός των Ελλήνων, Λεωνίδας, απαντά «Μολών Λαβέ» στην πρόταση του βασιλιά των Περσών, Ξέρξη, να παραδώσει τα όπλα. 

Η αληθινή σημασία του "Μολών Λαβέ" δεν είναι φυσικά το "Έλα να τα πάρεις" όπως η δωρεάν δημόσια α-παιδεία μας δίδαξε, αλλά το πολύ πιο ηρωικό και υπερήφανο "Μόχθησε να τα πάρεις" αφού το "μολών" εξ ου και το "μόλις που πρόλαβα να κάνω κάτι..." εμπεριέχει την έννοια του μόχθου όπου τίποτα δεν μου χαρίζεται αλλά αγωνίζομαι για να το πάρω.

Το "Μολών λαβέ" και ο ηρωικός θάνατος των Ελλήνων στην μάχη των Θερμοπυλών έγινε διαχρονικό σύμβολο πατριωτικής αυτοθυσίας!!

Τέτοια γεγονότα θα έπρεπε να γιορτάζει και να τιμάει σήμερα η δημόσια παιδεία αν ήταν γνήσια ελληνική κι όχι τις νεοταξίτικες παγκόσμιες και ευρωπαικές ημέρες που μας πλασάρουν οι διεθνιστές εχθροί των λαών.

ΌΧΙ ΣΤΙΣ ΨΕΥΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΤΑΞΗΣ. ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΠΟΥ ΣΗΜΑΔΕΨΑΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΘΕ ΛΑΟΥ.

2 σχόλια:

  1. Επίσης σαν σήμερα

    642 - Στη Μάχη του Μέισερφιλντ, μεταξύ των Αγγλοσαξώνων βασιλέων Πέντα της Μερκίας και Όσβαλντ της Νορθουμβρίας, ο Πέντα νικά και σκοτώνει τον Όσβαλντ.
    910 - Οι συμμαχικές δυνάμεις της Μερκίας και του Ουέσσεξ, με επικεφαλής το βασιλιά Εδουάρδο τον Γηραιό και τον κόμη Έθελρεντ της Μερκίας, νικούν τους Δανούς Βίκινγκς στη μάχη του Τέτενχολ.
    1463 - Ενωμένες Χριστιανικές δυνάμεις καταλαμβάνουν το Ναύπλιο χωρίς αντίσταση των Τούρκων.
    1583 - Η Αγγλία ανακηρύσσει τη Νέα Γη δική της κτήση και ιδρύει επισήμως την πόλη του Αγίου Ιωάννη.
    1716 - Μάχη του Πετερβαντάϊν. Ο Πρίγκιψ Ευγένιος της Σαβοΐας Αρχιστράτηγος των Αυστριακών δυνάμεων κατατροπώνει τους Τούρκους.
    1824 - Ναυμαχία της Σάμου. Ο ελληνικός στόλος κατατροπώνει τον οθωμανικό.
    1909 - Διαλύεται η Πανελλήνιος Οργάνωσις, που ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 1908 για τη συνέχιση του Μακεδονικού Αγώνα, προκειμένου να δημιουργηθεί κλίμα υφέσεως μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
    1914 - Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος: Η Βρετανία κηρύσσει τον πόλεμο στο γερμανικό Ράιχ.
    1915 - Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν τη Βαρσοβία. (Α΄ Π.Π.)
    1944 - Στη Βαρσοβία αντάρτες ελευθερώνουν 348 Εβραίους σκλάβους εργάτες από ένα στρατόπεδο εργασίας.
    1960 - H Μπουρκίνα Φάσο γίνεται από γαλλική αποικία ανεξάρτητο κράτος με το όνομα «Δημοκρατία του `Ανω Βόλτα»
    1962 - Στη Νότια Αφρική φυλακίζεται ο ηγέτης του κινήματος κατά του Άπαρτχαϊντ και μελλοντικός πρόεδρος Νέλσον Μαντέλα. Απελευθερώνεται το 1990.
    1969 - Το διαστημόπλοιο Μάρινερ 7 σημειώνει την κοντινότερη προσέγγιση στον πλανήτη `Αρη (3524 χιλιόμετρα) που είχε επιτευχθεί ως τότε από τεχνητό αντικείμενο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΤΑΣΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή