Τρίτη 1 Μαΐου 2012

TO ΚΟΣΤΟΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΟ


Ανοιχτή επιστολή προς το Δήμαρχο, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μυκόνου και τους ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων στο νησί.

  Όπως θα γνωρίζετε καλά η σημερινή οικονομική κρίση θίγει άμεσα και δραστικά το επίπεδο ζωής και τους μισθούς στο δημόσιο τομέα και αναπόφευκτα τους μισθούς των εκπαιδευτικών. Μέσα στο νέο τοπίο που έχει διαμορφωθεί ο μισθός ενός εκπαιδευτικού, που έχει μέχρι και 10 χρόνια προυπηρεσίας, κυμαίνεται από τα 580 έως τα 850 ευρώ. Όπως αντιλαμβάνεστε με τις τιμές των ενοικίων στο νησί να κυμαίνονται στα 350 ευρώ κατά μέσο όρο, συμπεριλαμβανομένων και όλων των άλλων πάγιων εξόδων που έχει ένας εργαζόμενος στο νησί (κοινόχρηστα, ρεύμα,   βενζίνη, διατροφή, εισιτήρια μετακίνησης), τίθεται πλέον απλά και βασικά για τον ίδιο τον εργαζόμενο ζήτημα επιβίωσης.  Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, με το κόστος ζωής γενικότερα να αυξάνεται αντί να μειώνεται (αύξηση τιμής βενζίνης και πετρελαίου, αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων, αύξηση του ΦΠΑ από 13 σε 23%) και εν όψει των ακόμα χειρότερων μέτρων και περικοπών που έρχονται, η διαβίωση μας στο νησί για την επόμενη σχολική χρονιά καθίσταται δυσβάσταχτη έως αδύνατη και ο κίνδυνος έλλειψης εκπαιδευτικών στα σχολεία είναι πλέον άμεσος και ορατός.
   Θέλουμε να πιστεύουμε ότι μέσα στο γενικότερο αρνητικό πολιτικό και οικονομικό κλίμα είναι αναγκαία η κατανόηση και η αλληλεγγύη σε κάθε τοπική κοινωνία, προκειμένου να προστατεύεται και να ενισχύεται ο κοινωνικός ιστός και η κοινωνική συνοχή.
   Καλούμε λοιπόν όλους τους αρμόδιους φορείς, το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού, τις Σχολικές Επιτροπές και όλους τους επαγγελματίες να κάνουν όλες τις απαραίτητες κινήσεις και ενέργειες προκειμένου να γίνει μια συνολική μείωση στις τιμές των ενοικίων για την επόμενη σχολική χρονιά, μια μείωση ανάλογη με τους νέους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, όπως προβλέπονται στο νέο “μισθολόγιο – φτωχολόγιο” που υπογράφτηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

Η Γενική Συνέλευση Καθηγητών Γυμνασίου, Λυκείου και ΕΠΑΛ Μυκόνου.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ Mykonensis: Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι Λιμενικοί, οι Αστυνομικοί και όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που ζουν στην Μύκονο. Το ίδιο πρόβλημα έχουν ακόμα και Μυκονιάτες. Το ζήτημα της διαβίωσης στο νησί, πρέπει να αντιμετωπισθεί στο σύνολό του κι όχι αποσπασματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου