Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Ο Μητροπολίτης μας, απαντά: "Ο Επίσκοπος δίδει και δεν λαμβάνει"

Αναδημοσίευση του άρθρου από το www.romfea.gr

Την έντονη δυσαρέσκεια του, για όσους προσπάθησαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις για ένα θέμα, το οποίο ο ίδιος αγνοούσε και στο οποίο δε συνέργησε εξέφρασε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος, όταν διάβασε ότι ο Δήμος Μυκόνου του χάρισε αρχιερατικά άμφια αξίας 10.000 ευρώ.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μητροπολίτης Σύρου, ανέφερε ότι «όχι μόνο δεν μου χάρισαν άμφια, αλλά και όταν το έμαθα έστειλα σχετική επιστολή στον Δήμαρχο Μυκόνου, ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθώ δώρο…»


Να σημειωθεί, ότι το εν λόγω γεγονός έγινε εν απολύτω αγνοία του Μητροπολίτη Σύρου, ο οποίος όπως αναφέρθηκε παραπάνω επικοινώνησε αμέσως τηλεφωνικά με τον δήμαρχο, αλλά του έστειλε και σχετική επιστολή.
Αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr, αναφέρουν ότι ο Μητροπολίτης Δωρόθεος στη παραπάνω επίστολή του προς τον δήμαρχο Μυκόνου, μεταξύ άλλων αναφέρει: «Ο Επίσκοπος δίδει και δεν λαμβάνει: Και εκείνο το οποίο πρέπει να δίδει πλουσιοπαρόχως είναι η ευλογία του, την οποία βεβαίως και έχετε…»
«Το καλύτερο και πολυτιμότερο δώρο είναι η αγαστή μεταξύ μας επικοινωνία, η οποία εκφράζεται με την πολλαπλή εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως στήριξη του πνευματικού και πολιτιστικού έργου στη Μύκονο», προσθέτει ο κ. Δωρόθεος στην επιστολή του.

Πηγή: http://www.romfea.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=8379:-q-q&catid=26:2009-12-18-08-38-40

Σχόλιο Mykonensis.blogspot.com:
Εμένα με κάλυψε απόλυτα ο Σεβασμιώτατος με την απάντησή του! Με αυτήν την ανάρτηση κλείνει και για εμένα το θέμα που δημιουργήθηκε. Ευχαριστούμε τον Μητροπολίτη μας για όσα έχει προσφέρει στον τόπο μας και ευχόμαστε να τον έχουμε κοντά μας για πολλά χρόνια ακόμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου