Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Η Νεανική Δράση Μυκονιατών και κάτοικοι του νησιού έκαναν αυτό που έπρεπε να είχε κάνει ο Δήμος από την αρχή..

Μετά από μερικές εβδομάδες άκαρπης υπομονής και ατελέσφορων ενεργειών από την πλευρά του Δήμου Μυκόνου να κάνει κάτι με το άτυχο κήτος που ξεβράστηκε στα παράλια του Αγίου Σώστη, η Νεανική Δράση Μυκονιατών μαζί με τα αδέλφια Άγγελος και Κωνσταντίνα Χρυσανθακοπούλου, τον Γιώργο τον Γερμανό που έβαλε και τον Γερανό και την Κατερίνα Τοπούζογλου, έγιναν για λίγο εθελεοντές αναλαμβάνωντας επιτυχώς την μεταφορά του κήτους από την παραλία σε χώρο υγειονομικής ταφής. 

Το μεσημέρι της Κυριακης η ατμόσφαιρα λόγω και της άπνοιας που επικρατούσε ήταν αποπνικτική σε ολόκληρη την περιοχή, ενώ η προχωρημένη σήψη που βρισκόταν το κήτος δεν άφηνε περιθώρια για άλλη καθυστέρηση στην μεταφορά του.

Πήραμε λοιπόν την πρωτοβουλία, τηλεφωνηθήκαμε, ψάξαμε για γερανό να μας εξυπηρετήσει, βρήκαμε τον Γιώργο τον Γερμανό, θυσιάσαμε το μεσημέρι μας κι αντί να πάμε για καφέ πήγαμε και μαζέψαμε το άτυχο πλάσμα από την παραλία για να το πάμε σε χώρο υγειονομικής ταφής του.

Ο Δήμος Μυκόνου και το Λιμεναρχείο ενημερώθηκαν για την πρωτοβουλία αυτήν όπως και για την θέση του κήτους ώστε να προχωρήσουν σε οποιεσδήποτε άλλες ενέργειες είναι απαραίτητες.

Εδώ βλέπετε το μοιραίο τραύμα...

Ανοίξαμε τον δρόμο μετακινώντας τα βράχια και τις πέτρες λίγα μέτρα, ώστε να καταφέρει να έρθει ο γερανός όσο κοντύτερα γινόταν...

 Τελικά, ο γερανός έφτασε ακριβώς εκεί που έπρεπε για να μεταφερθεί το κήτος χωρίς να χρειαστεί να το σύρουμε στις πέτρες ούτε εκατοστό...

 Εδώ ενώ ετοιμαζόμαστε να περάσουμε τον ιμάντα γύρω από το ζώο.

 Αν κρίνουμε από την κατάσταση που βρήκαμε το ζώο, αν καθυστερούσαμε μία δύο μέρες ακόμη, ενδεχομένως να μην μπορούσαμε να το μετακινήσουμε άθικτο όπως τώρα..

 Μετά από λίγο καταφέραμε και περάσαμε τον ιμάντα κάτω από το σώμα του νεκρού πλάσματος..

 Το σώμα του βρισκόταν ήδη σε αποσύνθεση και υπήρχε ο κίνδυνος να αποκολληθούν κομμάτια από την σάρκα του..

 Προκειμένου να αποφύγουμε αυτόν τον κίνδυνο, καλύψαμε και δέσαμε το ζώο με σεντόνια...

 Κρατώντας το σώμα του σε όσο το δυνατόν πιο επίπεδη θέση, υποβοηθήσαμε τον γερανό να μεταφέρει το σώμα του κήτους χωρίς να διαλυθεί στην πορεία...


 Κι έτσι μέσα σε λίγα λεπτά το κήτος είχε μεταφερθεί από τον γερανό άθικτο και αρτιμελές...



Τώρα πώς γίνεται εμείς μέσα σε λίγες μέρες να μπορούμε να οργανωθούμε και να εκτελέσουμε την μεταφορά του κήτους από τα παράλια του Αγίου Σώστη μέχρι το χώρο υγειονομικής ταφής και ο Δήμος να μην μπορεί να κουνήσει ούτε την ουρά του εδώ και μερικές εβδομάδες, μπορούμε όλοι να το καταλάβουμε...

Για ακόμη μία φορά οι κάτοικοι που ενδιαφέρονται, μαζί με την Νεανική Δράση, έκαναν την διαφορά και έδωσαν την λύση. 

13 σχόλια:

  1. 'Εβδομάδες' λέτε!!! Προς τιμήν σας η πρθυμία και το ενδιαφέρον αλλά μεγάλη ντροπή γιά τον τόπο & τον τρόπο με τον οποίο οι Έλληνες αντιμετωπίζουν τη γη που βιάζονται να υπεραπιστούν με ρητορίες όταν δεν απαιτείται χρήμα ή κόπος. Μπράβο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραια και συγχαρτήρια για το έργο που κάνατε αλλά αμαρτία δεν είναι ότι το κουφάρι πετάχτηκε στον παλιό σκουπιδότοπο σαν όλα τα αχρηστα σκουπίδια και δεν μπήκατε στον κόπο να το θάψετε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η αλήθεια είναι ότι οργανώσαμε πολύ γρήγορα την πρωτοβουλία και χρειαζόμασταν άμεσα απάντηση για το τι θα κάνουμε το κουφάρι. Αφού βρήκα το κινητό του κτηνίατρου Τριανταφύλλου τον κάλεσα επαναλελημμένωςς για να τον ρωτήσω, χωρίς ωστόσο απάντηση. Δεν γνωρίζουμε κάποιο νεκροταφείο ζώων στην Μύκονο για να το πηγαίναμε, στην περιοχή που το βρήκαμε μόνο σε κάποιο χωράφι ιδιώτη θα μπορούσε να θαφτεί. Έτσι επειδή όλοι είχαμε τις δουλειές μας και δεν γινόταν να περιφέρουμε το κουφάρι πάνω στον γερανό το πήγαμε στον σκουπιδότοπο. Το δύσκολο κμμάτι, αυτό που κανένας δεν μπόρεσε για τόσο καιρό να κάνει, έγινε. Οι αρμόδιοι, Φιλοζωική, Δήμος κτλ. αν θέλουν μπορούν να το παραλάβουν από εκεί και να το κάνουν ότι θέλουν. Αυτό που μετράει κατά την γνώμη μου είναι ότι το κουφάρι δεν αποσυντίθεται πλέον στην παραλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Ανωνυμος
    Δυστυχως ο Αη Λουκας και η Μουσαινα ηταν full...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυστηχώς Mykonensi η απάντηση σου δεν με καλύπτει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 9:28 μάλλον προβοκάτορας είσαι ...άκου δεν σε καλύπτει η απάντηση, δεν φτάνει ο εθελοντισμός εσύ τι ήθελες να την πάρουνε και στο σπίτι τους, στην δημαρχία απ έχω έπρεπε να την αφήσουν μπροστά στα φιλαράκια σου ούτος η άλλος την ίδια βρόμα με το κτήριο και το περιεχόμενο έβγαζε το κήτος!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν φτανει που υπαρχουν ατομα που παιρνουν πρωτοβουλιες για το καλο του τοπου μας, τις οποιες επρεπε να παιρνουν οι αρμοδιοι, εχουμε κ παραπονα!! Καλο ειναι να συγχαρουμε τα παιδια για την προσπαθεια κ μακαρι να ειμασταν κ εμεις εκει να τους βοηθησουμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγω δεν ειμαι προβοκάτορας αλά λέω τα πράγματα με το όνομα τους , ποτέ δεν αρνήθηκα ότι η κίνηση που έκαναν δεν είναι σωστή το ερώτημα μου είναι γιατι άφησαν το κουφάρι εκτεθημένο στον σκουπιδότοπο δηλαδή η βρόμα του κήτους να προστεθεί στην βρώμα που μας κατακρεουργεί τόσα χρόνια.Υ/Γ σχετικά με τον κτηνίατρο πέρα από τον Τριανταφύλου (που τον σέβομαι) υπήρχαν και οι κρατικοί έγινε κάποια κρούση προς τα εκεί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιατι δεν πηρες το φτιαρακι σου να βοηθησεις 'κυριε' που ξερεις να κρινεις τους παντες? Μπορεις κι εσυ τωρα να παρεις τηλεφωνο τους καταλληλους αφου γνωριζεις, παντα απο την σιγουρια και την καθαροτητα του σπιτιου σου... Και στο κατω-κατω καλυτερα να προστεθει η βρωμα στα σκουπιδια παρα σε μια παραλια που πηγαινουν παιδια και τουριστες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ωραία θα βάλω τα φτάρια θα βάλεις την παρέα να πάμε να την θάψουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα τηλέφωνα που μπορείς να απευθυνθείς για να ταφεί το κουφάρι

    Δήμος Μυκόνου - 22890 23261
    Υπηρεσία Καθαριότητας Δήμου Μυκόνου - 22890 23988.
    Φιλοζωική, Η πρόεδρος Σάρον - 6944777674

    Σταμάτα να κατηγορείς εμάς και πάρε κανένα τηλέφωνο εκεί που πρέπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Νομίζω ότι η αποψη κάποιου που δεν συμβαδίζει με τις δική σας σας ενοχλεί.
    Το σωστό είναι να δέχεστε και κάποια παρατήρηση και να μη το παίζεται ότι είσται οι "σωστοί" και οι "αλάθητοι", Ευχαριστώ και τέλος διότι το υφάκι σας θυμίζει άλλες εποχές που δε γνωρίσατε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Παιδιά ήρεμα και ωραία.Όλοι δίκιο έχετε .Για τους εθελοντές μπράβο για μια ακόμα φορα σε όλους σας .Μπράβο στους νέους της Μυκόνου.Και για τον φίλο η φίλη που έκανε κάποιο σχόλιο για την ταφή πάλη μπράβο που έχει το θάρρος και λέει αυτά που σκέπτεται.Το πρόβλημα μας είναι με τις αρμόδιες αρχές που δεν ακούν τίποτα δεν συμμετέχουν πουθενά και έχουν αφήσει το νησί στην τύχη του!!!!Εάν δεν γίνει κάτι με δαύτους θα το χάσουμε το νησί πατριώτες!!!Ας βάλουμε τα δυνατά μας όλοι μαζί μπας και το σώσουμε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή