Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Για την υπερψήφιση του προϋπολογισμού 2012 από τον Λευτέρη Σικινιώτη

Σημείωση Mykonensis: Με αφορμή τον Προϋπολογισμό του Δήμου Μυκόνου για το έτος 2012, δημοσιέυθηκε στο Mykonos Zoo, μία ανάρτηση από email αναγνωστών που ασκούσε έντονη κριτική στον κ. Σικινιώτη. Η κριτική αυτή αφορούσε το γεγονός ότι ο Δημοτικός Σύμβουλος της "Ενωμένης Μυκόνου" Λευτέρης Σικινιώτης, ενώ υπερψήφισε τον προϋπολογισμό που ο ίδιος κριτίκαρε ανοιχτά στο Δ.Σ., στην συνέχεια δημοσίευσε ένα κείμενο με αυτές του τις παρατηρήσεις (και ακόμα περισσότερες) χωρίς να αναφέρει ωστόσο ότι τον προϋπολογισμό τον ψήφισε. Εδώ δημοσιεύουμε αυτήν την ανάρτηση καθώς και την απάντηση του κ. Σικινιώτη με την οποία εξηγεί γιατί τον ψήφισε. 

Προς κύριο Λευτέρη Σικινιώτη

Φιλε Λευτερη, επειδή το δούλεμα πήγε σύννεφο στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο δεν μας λες τελικά εσύ ψήφισες ή δεν ψήφισες τον προϋπολογισμό τις μπουρδολογίας που έφερε η παρεούλα σου .Διότι εάν διάβαση κανεις αυτά που έγραψες και αναρτήθηκαν από τα Blogs σίγουρα δεν θα έπρεπε να τον ψήφισες ...Αλλα τελικά όπως μάθαμε τον ψήφισες!!!!και στήριξες τον Μέγα και την Παρεούλα του για μια ακόμη φορά.Και λέω Παρεούλα διότι ότι θέλουν κάνουν οι γνωστοί 4 οι άλλοι όλοι είσαστε για Διακοσμητικούς λόγους και να γλείφετε κάνα ψίχουλο άμα πέφτει κάτω....Την σήμερον ημερα Λευτεράκη αποφάσισε με ποίους είσαι με τους κλεφτες οι με τους νοικοκύρηδες, το ίδιο πρέπει να κάνουν και 2-3 άλλοι που φελάνε ειδάλλως να το παίζεις σε ρολο Τραβεστί δεν γίνετε !!!!!Οι Μυκονιάτες να ξέρεις ότι θα έρθει η στιγμή που θα τιμωρήσουν αυτούς που για δικά τους συμφέροντα και 10 κολλητών τους γ@μησ@ν το νησί και το μέλλον των παιδιών μας .Εκτος εάν θέλεις να κανεις καριέρα στυλ Άνοιξη Κωλοτούμπας φοριέται πολύ τώρα τελευταία.Σεβάσου τους ψήφους που πήρες και πριν το δύσκολο 2012 έρθει δώσε την παραίτηση σου και φύγε  από τον συνδυασμό τις ντροπής και μείνε ανεξάρτητος και πολέμησε για αυτά που πιστεύεις .Και μην σε φοβίζει καμια Αγια Μαρίνα κανένας Κουτσομούρας καμια Κορνίζα Κανένας Μέγας Ηγέτης καμια "σκαγιομενη" Αλεπού ....Είναι μέχρι το λαιμό βουτηγμένη μέσα στα σκατά όλοι τους και όπως ξέρεις είναι δύσκολο το κολύμπι μέσα σε αυτά ,μακριά λοιπόν εσύ και οποιος άλλος θέλει να να μην τον παρασύρουν στον βόθρο του εύκολου κέρδους και της καμιας προσφοράς για τον τόπο μας.Τέλος αφιερώνουμε την "αφισουλα" αυτή στους άμεσα ενδιαφερομενους!!!!!!!

Πηγή: http://mykonoszoo.blogspot.com/2011/12/blog-post_727.html

Απάντηση του Λευτέρη στην ανάρτηση με τίτλο "ΨΗΛΑ γράμματα από τον Ψηλό Λευτέρη Σικινιώτη"


Φίλε blogger,
Έχεις πολλά  δίκια αλλά τα βλέπεις από άλλη γωνιά απ’ ότι εγώ..
Για να μην  σε κουράζω με μεγάλα κείμενα, κοίτα  ποια είναι η θέση μου:
  1. Από την στιγμή που κάποιος εκλέγεται, πρέπει να τον νοιάζει μόνο το νησί και όχι ο συνδυασμός. Στην δική μας περίπτωση ο συνδυασμός μας είναι ΛΑΘΟΣ, το έχω γράψει πολλές φορές, όπως επίσης και το ξεκαθαρίζω στο www.justmykonos.blogspot.com που εκφράζω θέσεις και απόψεις. Το μεγάλο λάθος μας είναι ότι άλλο υποσχεθήκαμε και άλλο κάνουμε. Δεν ενδιαφερθήκαμε για τα βασικά, νοιαζόμαστε μόνο για εξωτερικούς συμβούλους, αδιαφανείς προμήθειες, περίεργους διαγωνισμούς, έλλειψη διαφάνειας στην λειτουργία των υπηρεσιών, κυνήγι κάθε πρότασης οργάνωσης κλπ. Άρα εκεί είμαστε λάθος, μαζι και εγώ.
  2. Αν το αποτέλεσμα κρινόταν στην ψήφο μου, τότε θα έβλεπες αν θα το ψήφιζα. Όμως, οι αποφάσεις είναι ειλημμένες προτού το συμβούλιο, αυτό είναι μία αστοχία του Καλλικράτη.
  3. Νοιώθω περήφανος που έχω άποψη και που προσπαθώ να είναι αντικειμενική. Θα ήμουν καραγκιόζης αν απλώς ενώ έχω την δυνατότητα να δω το λάθος, θα έκανα το κορόιδο. Αλλά πίστεψε με, έχει κόστος. Περνάω δύσκολα. Δεν είναι εύκολο να λες αλήθεια, ειδικά αν ανείκεις σε αυτούς που κατηγορείς.
  4. ¨Έχω την τιμή να μιλάω με λίγους από αυτούς με ψήφισαν. Δεν ξέρω ακόμη αν είναι τίμιο να παραιτηθώ από τον συνδυασμό, δεν έχω βλέψεις για κάτι δικό μου, απλώς θέλω το καλό του νησιού.
  5. Δεν είμαι γλάστρα, μάρτυρας μου το Mykonos Zoo, και οι φίλοι του blog. Ίσως να έχω κάνει τις περισσότερες αναρτήσεις από κάθε Μυκονιάτη, σίγουρα έχω επισημάνει τα περισσότερα λάθη από οποιοδήποτε άλλο δημοτικό σύμβουλο.
  6. Λόγω κιλών αλλά και λόγω ύψους είναι μάταιο να σκύψω για ψίχουλα, ακόμη και για καρβέλι. Από την δουλειά μου, όσο την κάνω, είμαι χορτάτος. Με πειράζει όμως το λάθος, το ηλίθιο, αυτό που κόβει τα φτερά στο νησί και στην νεολαία όπως πολύ καλά λες. Δίνω και γω την μάχη μου από το δικό μου μετερίζι, ο στόχος είναι κοινός.
  7. Αν με ήξερες καλύτερα, θα έβλεπες ότι γενικά δεν φοβάμαι. Αλλά το θέμα δεν είναι προσωπικό. ΤΟ πρόβλημα είναι από ποια πλευρά μπορείς να προσφέρεις κάτι παραπάνω στο νησί; Μακάρι να υπήρχε εύκολη απάντηση στο ερώτημα αυτό.
  8. Αν γίνω ανεξάρτητος δεν θα είναι κολοτούμπα; Δεν θα λεει ο κόσμος ο τρελός ο ψηλός, ήθελε και κόμμα μόνος του… ΑΝ παραιτηθώ γενικά θα είναι καλύτερα αφού ο επόμενος είναι … γνωστός φίλος; Εχεις απάντηση σε τέτοιες απλές ερωτήσεις;
Τέλος ένα  σχόλιο για την αφίσα.
Πολύ καλή, αλλά όμως ο Χιμπατζής είναι νοήμον ζώο, έχει μνήμη και άποψη. Δεν γίνεται πάντα το ίδιο στους ανθρώπους, αν δεν με πιστεύεις κοίτα γενικότερα τα εκλογικά αποτελέσματα….
Χρόνια Πολλά  και καλές Γιορτές,
mykonoss

ZOO: Το Μύκονος Zoo Απαντα.
Το Blog σέβεται της απόψεις του φίλου Λευτερη ξέρουμε τι γίνετε στον ναό της Δημαρχίας πολύ καλά το τι παίζεται καλύτερα από τον καθένα.Δεν χρειάζεται να απολογηθεί σε εμάς.Είναι από τους λίγους που δεν μασάνε τα λόγια τους ,από τους λίγους που δεν φοβήθηκαν να ποστάρουν επώνυμα στο Blog.Η προηγούμενη ανάρτηση είναι συρραφή ερωτήσεων από αναγνώστες που έστειλαν mail στο Blog.Ο Λευτερης με αυτή του την απάντηση πιστεύω ότι τους κάλυψε όλους.Μακάρι να είχαν το 1% τις όρεξης και των γνώσεων του Λευτερη και οι άλλοι σύμβουλοι που δήθεν θέλουν να προσφέρουν για το νησί.....

Πηγή: http://mykonoszoo.blogspot.com/2011/12/blog-post_2640.html 

Σχόλιο Mykonensis: Θα ήταν χρήσιμο όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, μαζί κι αυτοί που έχουν ανοιχτή επαφή με τους δημότες έστω και διαδικτυακά, να καταλάβουν ότι αυτό που μετράει πάνω από όλα είναι η ψήφος τους στα Δημοτικά Συμβούλια. Ο Δημοτικός Σύμβουλος κρίνεται στην ικανότητά του να αποφασίζει σωστά κι όχι στην ικανότητά του στην έκθεση ιδεών. Τι ψήφισε θέλει να μάθει ο κόσμος, όχι τι πιστεύει για αυτό που κλήθηκε να ψηφίσει. Από αυτό κρίνεται ως Δημοτικός Σύμβολους κι όχι από τις θέσεις και τις απόψεις του. Από την στιγμή που ψήφισε κανείς τον προϋπολογισμό τον στηρίζει. Παραδεχόμενος ότι ο προϋπολογισμός είναι λάθος παραδέχεται κανείς ότι ο προϋπολογισμός δεν είναι άξιος στήριξης. Άρα από την στιγμή που τον ψήφισε, στήριξε με την ψήφο του έναν προϋπολογισμό που δεν έπρεπε να στηρίξει, σύμφωνα με όσα μας λεει. Αυτή είναι η ουσία, αυτό είναι που μετράει και αυτό είναι που μένει. Δεν επιθυμώ να μάθω το γιατί τον ψήφισε, ούτε να ακούσω τον σκεπτικό του, ούτε να μάθω πώς το βλέπει από την πλευρά του. Δεν θέλω επίδειξη των ικανοτήτων του κάθε Δημοτικού Συμβούλου στην ανάπτυξη ιδεών, θέλω να τον κρίνω απλά για αυτά που ψηφίζει. Μετά από κάθε Συμβούλιο θέλω να μαθαίνω πρώτα από όλα τι ψήφισαν και μετά να διαβάζω άμα έχω όρεξη και χρόνο τις εκθέσεις των Συμβούλων. Να δίνουν λοιπόν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι στον δημότη την ευκαιρία να τους κρίνει για αυτά που ψηφίζουν, χωρίς να προσπαθούν να διαμορφώσουν την κρίση τους. Εδώ όμως, βλέπουμε ότι έχει αναχθεί ως κριτήριο αξιολόγησης ενός Δημοτικού Συμβούλου το τι λέει κι όχι το τι ψηφίζει στα Δημοτικά Συμβούλια κι αυτή την διαστρέβλωση μπορεί να καυχάται ότι την έχει πετύχει ο κ. Σικινιώτης. Έτσι όμως δεν μας κοροιδεύουν οι πολιτικοί γενικότερα? Δε λένε άλλα ενώ έχουν κάνει άλλα? Δεν προσπαθούν πάντα να εξουδετερώσουν τις αντιδράσεις σε ότι κάνουν, προβάλλωντας δικαιολογίες και φλυαρώντας μέχρι να μας πείσουν ότι αυτό που ψήφισαν ενώ δεν ήταν σωστό έπρεπε να το κάνουν? Και στο τέλος δεν το καταφέρνουν και τους ξαναψηφίζουμε? Ε, ο ορισμός αυτού του κανόνα σε Δημοτικό Σύμβουλο της Μυκόνου είναι ο κ. Σικινιώτης, ο οποίος έχει καταφέρει να τον κρίνουν οι καλοπροαίρετοι αναγνώστες, βάσει όχι όσων ψηφίζει αλλά όσων γράφει. Για αυτό πρέπει να μας ενδιαφέρει πρωτίστως τι ψηφίζουν οι σύμβουλοι στα Δημοτικά Συμβούλια και κατά δεύτερο λόγο τι έχουν να πουν για αυτό... Κι αν κρίνουμε αυτά που ψηφίζει κι όχι αυτά που λέει κατόπιν, τότε μόνο σε ένα συμπέρασμα θα καταλήξουμε: Ενώ ισχυρίζεται ότι δεν τον ενδιαφέρει ο συνδυασμός του αλλά το καλό της Μυκόνου, τελικά με τις ψήφους του ενισχύει τον συνδυασμό του να κάνει κακό στην Μύκονο. Αυτός είναι ο Δημοτικός Σύμβουλος Λευτέρης Σικινιώτης. Αυτό δείχουν οι πράξεις του, που είναι πολύ πιο σημαντικές κι έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα από όσες δεκάδες ή εκατοντάδες αναρτήσεις κι αν δημοσιεύσει..    

1 σχόλιο:

  1. Πειράματα σε χιμπατζήδες επίσης έδειξαν ότι όταν έβαλαν 2 φορες συνεχόμενα για δήμαρχοι και ο λαός τους απέρριψε δεν ξανακατεβηκαν στις εκλογες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή