Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Συζήτηση ομάδας πολιτών και δημοτών της Μυκονου με προϊσταμένους της ΔΕΗ

Συγκέντρωση στα γραφεία της ΔΕΗ στην χώρα πραγματοποίησε ομάδα δημοτών και πολιτών της Μυκόνου προκειμένου να ζητήσουν από τους προϊσταμένους της υπηρεσίας να σταθούν στο πλευρό της κοινωνίας όσον αφορά στο άδικο και παράνομο εισπρακτικό μέτρο που επιβλήθηκε από την κυβέρνηση μέσω των λογαριασμών ρεύματος.     
  
Η συζήτηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα, διήρκησε περίπου 30 λεπτών μεταξύ του οργανωτή της πρωτοβουλίας Φλώριου Ξυδάκη και τους κκ. Βασιλόπουλο και Κοντιζά. 


Στην αρχή έγινε εκατέρωθεν αναγνωριστική ενημέρωση και δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις γύρω από το "χαράτσι", με τους προϊσταμένους της ΔΕΗ να σημειώνουν ότι όπως είναι η κατάσταση αυτή την στιγμή, η απόφαση είναι όποιος δεν πληρώνει το λογαριασμό της ΔΕΗ να μην κόβεται το ρεύμα για 80 ημέρες. Στο σημείο αυτό το λόγο πήρε ο εκπρόσωπος της ομάδας δημοτών ο οποίος παρακάλεσε ανθρώπινα το προσωπικό της ΔΕΗ να δείξει έμπρακτα την συμπαράστασή της στην κοινωνία και να μην προβεί στην διακοπή του ρεύματος σε όσους αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι. Οι προϊστάμενοι εξήγησαν ότι αν ζητηθεί από την υπηρεσία να προχωρήσουν σε διακοπές παροχής ρεύματος θα πρέπει να το κάνουν, καθώς κανείς δεν πρόκειται να ρισκάρει να χάσει την θέση του, τον μισθό του και την σύνταξή του.  Συνεπώς, όπως τόνισαν, οι όποιες αντιδράσεις, διαμαρτυρίες και ενστάσεις θα πρέπει να κατευθυνθούν προς την κεντρική διοίκηση και το Υπουργείο Οικονομίας. 
  
Οι δημότες έδειξαν κατανόηση στην άποψη των προϊσταμένων της ΔΕΗ κι αφού ζήτησαν άλλη μία φορά την συμπαράστασή τους, ξεκαθάρισαν ότι δεν είναι διατεθιμένοι να αφήσουν κανέναν δημόσιο υπάλληλο της ΔΕΗ που θα κάνει το σωστό να χάσει την δουλειά του αλλά ούτε θα επιτρέψει και σε κανέναν να κόψει το ρεύμα σε όσους αρνούνται να πληρώσουν το χαράτσι, είτε επειδή αντιστέκονται στην αδικία είτε επειδή δεν έχουν να το πληρώσουν.

Στο σημείο εκείνο τόσο ο κ. Βασιλόπουλος όσο και ο κ. Κοντιζάς τόνισαν ότι όπως έχουν τώρα τα πράγματα, σε λογαριασμούς της ΔΕΗ απλήρωτους που περιέχουν μέσα το χαράτσι, δεν θα γίνεται διακοπή ρεύματος, σημειώνοντας ωστόσο ότι από στιγμή σε στιγμή αυτό ενδεχομένως να αλλάξει εκ νέου.

Κάπου εκεί, κι αφού προωθήθηκε ένα κείμενο διαμαρτυρίας στα ανώτερα κλιμάκια της ΔΕΗ σε Σύρο, Αθήνα, η συγκέντρωση έλαβε τέλος, ήσυχα και ήρεμα όπως ξεκίνησε.

Το βέβαιο είναι ότι πρέπει να βρεθεί μία λύση με την οποία ούτε η αδικία της έκτακτης εισφοράς θα περάσει, ούτε θα ζημιωθεί κανένας υπάλληλος. Η μόνη λύση προς αυτή την κατεύθυνση, φαντάζει για εμένα, να λειτουργήσουμε συλλογικά οι κάτοικοι του νησιού και να μην επιτρέψουμε για να γίνουν διακοπές ρεύματος ακόμα κι αν διαταχθούν, διότι έτσι η ΔΕΗ θα αναγκαστεί να σηκώσει τα χέρια ψηλά και το πρόβλημα θα μετατεθεί στην κυβέρνηση η οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσει μία αντίδραση που η ίδια με τις αδικίες της προκάλεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου