Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Ο κ. Δημήτρης Σκαγιάς εθελοντής οδηγός του ασθενοφόρου ελλείψει προσωπικού στο Κ.Υ.



Χωρίς οδηγούς το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας, εκτός από την 6άδα του ΕΚΑΒ.

Προσπάθεια να καλυφθεί μέρος του κενού από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου κ. Δημήτρη Σκαγιά ο οποίος οδηγεί το ασθενοφόρο ως εθελοντής και εξυπηρετεί τις ανάγκες του Κ.Υ.


Από την μία αισθανόμαστε την ανάγκη να πούμε ότι είναι καλό που βρέθηκε κάποιος έστω και με αυτόν τον ανορθόδοξο τρόπο να καλύψει μία αναμφισβήτητη και αδικαιολόγητη ανάγκη του Κ.Υ Μυκόνου.

Από την άλλη όμως, γνωρίζουμε ότι οι οδηγοί ασθενοφόρου πρέπει να έχουν γνώσεις προνοσοκομειακής φροντίδας, οι οποίες είναι απαραίτητες προκειμένου να μεταφερθεί  κάποιος τραυματίας από την άσφαλτο μέσα στο ασθενοφόρο κι από εκεί στο Κ.Υ., χωρίς να συντρέχει μεγαλύτερος κίνδυνος για την υγεία του, αφού η παραμικρή λάθος κίνηση π.χ. στον κεφάλι ή τον αυχένα, ή στον τρόπο που τοποθετείται, μπορεί να προκαλέσει θανάσιμες επιπλοκές στους σοβαρά τραυματίες.    

2 σχόλια:

  1. Ευχαριστούμε τον κ.Σκαγιά για την εθελοντική του δράση. Βέβαια θα ήταν ποιο σωστό να έχουμε έναν οδηγό πληρώνοντάς τον από τα έξοδα του Δήμου. Αλλά ξέχασα, έχουμε "επίτροπο" και μας έλέγχει, θα μας πεθάνει αυτός ο επίτροπος. Φυσικά αν είναι για καμιά άλλη δουλειά... πως βρίσκονται τα φράγκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι εθελοντής ρε παιδια;
    Μας δουλεύουν ολοι για τα καλά; Μήπως πρέπει να σοβαρευτούμε λίγο;Εθελοντής και πέρνει το ασθενοφόρο και κατεβαίνει στο δήμο να κάνει τις δουλειές του; Ή μήπως κατεβαίνει στο δήμο με το ασθενοφόρο με το σκεπτικό ότι αν ( χτύπα ξύλο) πάθει κάποιος κάτι θα είναι κοντά ο Σκαγιάς με το ασθενοφόρο να τον πάει στο κέντρο υγέιας.

    Όπως και ο καημένος ο Κορνίβας που πέρνει τη σκουπιδιάρα (τυχαία) κάθε σαβ/κο και κατεβαίνει στο γυαλό να μαζέψει τα σκουπίδια. Κρίμα ο καημένος. Τον βλέπει και όλος ο κόσμος με τη σκουπιδιάρα και τον λυπάται.
    Έχουνε ξεφύγει όλοι τους εδω και κάνουν οτι θέλουν. Ο ένας τη σκουπιδιάρα για να μαζέψει ψήφους και ο άλλος για να μη περπατήσει το γυαλό να πάει στο δήμο, πέρνει το ασθενοφόρο.
    Ευτύχως έχουμε τόσο καλους ανθρώπους στο νησί μας και βοηθάνε τον τόπο να πάει μπροστά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή