Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Δελτίο Τύπου της Ένωσης Ξενοδόχων Μυκόνου για την ανασύσταση του Υπουργείου Τουρισμού


                                             

   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ικανοποίηση αλλά και αυξημένες προσδοκίες, ο ξενοδοχειακός κόσμος της Μυκόνου χαιρετίζει τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας και ιδίως την ανασύσταση του Υπουργείου Τουρισμού.

Την τόσο δύσκολη και κρίσιμη  περίοδο που διανύουμε, το μήνυμα και μόνον ότι η Ελλάδα έχει ισχυρή κυβέρνηση και ότι προχωρεί σε μία νέα φάση σταθερότητας και συντονισμένης προσπάθειας εξόδου από την κρίση, μπορεί να αναχαιτίσει περαιτέρω επιδείνωση του κλίματος για τη χώρα μας.

Στον τομέα του Τουρισμού συγκεντρώνονται οι εναπομείναντες ελπίδες και οι πιο θετικές προοπτικές ανάκαμψης και ανάτασης της εθνικής οικονομίας. Αναμένουμε, επομένως, ευθύς αμέσως να ξεκινήσει η υλοποίηση συγκροτημένης τουριστικής πολιτικής με στόχους, αφενός μεν την αποκατάσταση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό, αφετέρου δε την καίρια και αποτελεσματική αντιμετώπιση των ζητημάτων που "καίνε" την τουριστική αγορά και την ελληνική Ξενοδοχία, όπως η ρευστότητα στην αγορά, η μείωση του ΦΠΑ, η καλή λειτουργία των υποδομών, η ανάγκη στρατηγικής αερομεταφορών, η αποτροπή περαιτέρω επαχθούς φορολόγησης των επιχειρήσεων κ.α.

Εφόσον υπάρξει καλός συντονισμός, γενναίες αποφάσεις και γρήγορες κινήσεις, είμαστε αισιόδοξοι ότι η ροή των κρατήσεων θα επανέλθει σε ικανοποιητικά επίπεδα  και το έδαφος που χάθηκε όλο αυτό το διάστημα, θα ανακτηθεί σε σημαντικό βαθμό.

Η Ένωση Ξενοδόχων Μυκόνου, τόσο μέσω της δυναμικής και εποικοδομητικής παρουσίας της στα συλλογικά όργανα του Κλάδου όσο και σε περιφερειακο και τοπικό επίπεδο, θα συνεχίσει να συνδράμει κάθε προσπάθεια που αποσκοπεί στη βελτίωση της θέσης του Ελληνικού Τουρισμού και στην ενίσχυση των τοπικών κοινωνιών και τουριστικών οικονομιών.

Ο Πρόεδρος,

Ανδρέας Ν Φιορεντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου