Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Σύσσωμη η αντιπολίτευση αρνήθηκε να εμπλακεί στον νέο σχεδιασμό του πρώην Δημάρχου!!

Προσέξτε σκηνικά που στήνονται για να μην χαθεί η εξουσία από τα χέρια τους!

Μετά την παύση του πρώην Δημάρχου κ. Κουσαθανά-Μέγα από τα καθήκοντά του στις 21/06, ο συνδυασμός "Ενωμένη Μύκονος" είχε στην διάθεσή του 5 ημέρες για να συγκαλέσει έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα την αναπλήρωση του Δημάρχου. Κάτι τέτοιο όμως δεν εγινε ποτέ εγκαίρως. Η προθεσμία αυτή ισχυε μέχρι και χθες 26/06 και σήμερα 27/06 παρήλθε. Συνεπώς, αφού ο συνδυασμός δεν εξέλεξε Δήμαρχο σε έκτακτο Δ.Σ. στην προβλεπόμενη προθεσμία, ο νόμος ορίζει ότι Δήμαρχος ανακηρύσσεται, εφόσον το αποδεχτεί, ο πρώτος σε ψήφους σύμβουλος του επιτυχοντος συνδυασμου. Έτσι λοιπόν σήμερα 27/06 η πρώτη σε ψήφους (μετά τους Βαμβακούρη και Κοντομήτρο που έχουν επίσης τεθεί σε αργία) Δημοτική Σύμβουλος κ. Ειρήνη Γρυπάρη αποδέχτηκε να αναλάβει τα καθήκοντα της Δημάρχου, όπως προβλέπει ο νόμος, και αναμένεται η αποδοχή της από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Ωστόσο, την εξέλιξη αυτή, αν και καθ' ολα νόμιμη, δεν πρέπει να είδε με καλό μάτι ο πρώην Δήμαρχος, αποδεικνύοντας ότι η κ. Γρυπάρη δεν ήταν το πρόσωπο που επιθυμούσε να τον αναπληρώσει. Έτσι λοιπόν, παρότι είχε παρελθει η προθεσμια συγκλησης Δ.Σ. για την αναπλήρωση του Δημάρχου και παρά το γεγονός ότι η πρώτη σε ψήφους σύμβουλος είχε αποδεχθεί να αναπληρώσει τον Δήμαρχο, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Σκαγιάς συγκάλεσε έκτακτο συμβούλιο στις 20:00, στο οποίο ωστόσο σύσσωμη η αντιπολίτευση αρνήθηκε να συμμετάσχει με αποτέλεσμα να μην υπάρξει απαρτία και το Δ.Σ. να ακυρωθεί. Με αυτόν τον τρόπο και διατηρήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες με τις οποίες αναδείχθηκε η αναπλήρωση του Δημάρχου και δεν ενεπλάκησαν οι υπόλοιπες παρατάξεις σε ένα συμβούλιο-παρωδία για την παράνομη εκλογή του νέου Δημάρχου.

Mykonensis





3 σχόλια:

  1. ήθελε να βάλει στον Σκαγιά ε;;; ΑΧΑΑΧΧΑΑΧ την πάτησε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημητράκη μου δεν πειράζει βρε κουτό που δεν έγινες δήμαρχος! Πού θα προλάβαινες και με τ' ασθενοφόρο;Με RED BULL θα ήσουν στο τιμόνι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. βρε μητσαρα δεν εχεις διαβασει ποτε την ιστορια του isnogood που μια ζωη ηθελε να γινει χαλιφης στην θεση του χαλιφη? διαβασε τη και θα καταλαβεις πολλα!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή