Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

Η ανοησία περι "ακυβέρνητου" στον Δήμο Μυκόνου και η ευθύνη του πρωην Δημάρχου

Αναρωτιεμαι, αυτα τα ρεπορταζ που διαβαζουμε τις τελευταιες ημερες για την αργια του πρωην Δημαρχου και την διαδοχη του, γίνονται απο δημοσιογράφους ή γράφονται κατευθείαν όπως τους τα υπαγορεύουν οι πηγές τους;

Ας κάνω ομως μια απόπειρα να θέσω το θέμα απο μια διαφορετική οπτική που δεν την διάβασα πουθενά. 

Τρια χρονια ακυβερνησιας 

Καταρχην ας ξεκαθαριζουμε τα πραγματα. Το ακυβέρνητο στον Δήμο Μυκόνου, με την έννοια της μη επίλυσης των σημαντικών ζητημάτων στον Δήμο μας, δεν ειναι τωρινο. Υπάρχει εδώ και τρία τουλάχιστον χρονια που η τριανδρια έχει ρίξει όλο το βάρος στην δικαστικη υπεράσπιση της αφού ως γνωστον κατηγορείται απο την δικαιοσύνη για το οικονομικό σκάνδαλο. Αυτο που προέκυψε τώρα ειναι η αδυναμία υπογραφης των εντολων για την εκτέλεση και της παράμικρής ενέργειας στον Δήμο Μυκόνου. 

Η ευθύνη του πρωην Δημάρχου 

Το προβλημα δηλαδη δεν ειναι οτι δεν επιλύονται τα ζητήματα του Δήμου - αυτο τείνει να γίνει διαχρονικό - αλλά το οτι δεν υπάρχει το εκτελεστικό όργανο να υπογράψει, ώστε να μπορει να λειτουργεί εστω κι υποτυπωδως ο Δήμος σε καθημερινή βάση. Και για αυτο το τοσο κρίσιμο ζήτημα την ευθύνη την έχει αποκλειστικα ο πρωην Δημαρχος, διότι αν πράγματι ήθελε να προασπίσει το συμφέρον του Δήμου, θα φρόντιζε να αναπληρωθει την ίδια ημέρα που εκδόθηκε η ατιμωτικη απόφαση καθαιρεσης του ή έστω την επόμενη. Αντι λοιπόν να διατείνεται οτι δεν έχει πάρει την εντολή αργίας του στα χέρια του και να σπεύδει να κάνει (παρανομα) δημοπράτηση παραλιών που ήταν εντελώς δευτερεύον θέμα (όλες οι παραλίες γεμάτες ξαπλώστρες ειναι άλλωστε), όφειλε κατα την γνώμη μου, πρωτίστως να συγκαλέσει μεσω του Προεδρου του Δ.Σ. εκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να οριστουν τα νεα εκτελεστικα όργανα (Δημαρχος και Αντιδήμαρχοι) και να μην υπάρχει απολύτως κανένα προβλημα ούτε με την δημοπράτηση ούτε και με καμία άλλη ενέργεια. Δεν το έκανε όμως, γιατί άραγε; Μήπως γιατί δεν θέλει με τιποτα να λειτουργήσει ο Δημος με οποιονδήποτε Δήμαρχο παρά μονο με τον ίδιο;;; 


Δήμαρχο χρειάζεται ο Δημος οχι τον κ. Κουσαθανα-Μεγα

Καταλαβετε το επιτελους και μην τρώτε το επικοινωνιακό παιχνίδι τους. Ο Δημος ειναι υπερανω προσωπων. Αυτο που λείπει λοιπον απο τον Δήμο τωρα, δεν ειναι το πρόσωπο που λέγεται Κουσαθανάς-Μέγας αλλά το όργανο που λεγεται Δημαρχος. Το όργανο υπογράφει. Είτε λέγεται Μέγας είτε Γρυπαρη δεν έχει καμία σημασία για το λειτουργικό κομμάτι του Δήμου, δηλαδη τις υπογραφές που πρεπει να μπαίνουν για να εκτελούνται οι εντολές. Στο αδιεξοδο που εχει δημιουργηθει, τουλαχιστον ας μπαίνουν οι υπογραφές και τίποτε άλλο... Ούτως ή άλλως είπαμε, το νησι ακυβέρνητο ειναι, στον αυτοματο λειτουργεί κι ο καθένας κάνει οτι θέλει...χρονια τώρα. Με την επιλογή που κάναμε στις εκλογες, αυτο τώρα δεν αλλάζει. 

Η Μύκονος έπρεπε να εχει νεο Δήμαρχο την επόμενη της καθαιρεσης του κ. Κουσαθανά-Μέγα 

Μαλιστα τον χρόνο να ετοιμάσει την αναπλήρωση του στην ηγεσία του Δήμου τον είχε ο πρωην Δημαρχος, αφού γνώριζαν και οι πετρες ήδη μερικές μέρες πριν οτι ετοιμάζεται η καθαίρεση τους. Εκείνος ομως τι έκανε για αυτο; Αντι να προετοιμάσει την επόμενη μερα κι ο Δήμος να μην μείνει ουτε μια ημερα "ακυβέρνητος" χωρις υπογραφές, εκείνοι ολιγωρησαν αδικαιολογητα πιστεύοντας οτι τελικά θα αποτραπεί η απόφαση αργίας τους και μεχρι σημερα ακομα, όπως τουλαχιστον μας λένε τα ρεπορτάζ, επιδιώκουν την αναίρεση της απόφασης ή έστω την αναβολή της. Μεχρι οτι θα προσφύγουν και στο Συμβούλιο της Επικράτειας διαβάσαμε. Άρα λοιπόν ο πρωην Δημαρχος ειναι αυτός που κάνει οτι περνάει απο το χέρι του για να καθυστερήσει η διαδοχή του, ελπίζοντας μεχρι και την τελευταία στιγμή οτι "θα σπάσει ο διάολος το ποδάρι του" και θα καταφέρει να επιστρέψει στην θέση του Δημάρχου. Ομως με αυτην του την στάση, ειναι ο ιδιος ο πρωην Δημαρχος τελικά που δημιουργεί και συμβαλλει στην διογκωση του προβλήματος "ακυβερνησιας" στον Δήμο Μυκόνου.

Η άμεση αναπλήρωση του κενού στο αξίωμα του Δημάρχου ηταν η λύση στο ζήτημα "ακυβερνησιας" κι όχι η αναίρεση της ποινής στον πρωην Δήμαρχο  

Αν πραγματικα τον ένοιαζε να μην μείνει "ακυβέρνητος" ο Δήμος, θα φρόντιζε να εχει ηδη εκλεγεί απο το Δ.Σ. ο νεος Δημαρχος. Αντι για αυτο όμως, τι ισχυρίζεται μεσω των δημοσιευμάτων που διαβάζουμε; Οτι δημιουργείται προβλημα "ακυβερνησιας" επειδή δεν ειναι ο ιδιος στο αξίωμα του Δημάρχου, ενώ στην πραγματικοτητα το μονο που χρειάζεται για να λυθεί αυτο το θέμα ειναι η αναπλήρωση του κενού του απο έναν νεο Δήμαρχο. Τόσο απλα! Κι όμως τόσο η πλευρά του Δημάρχου όσο και τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες αποφευγουν να εστιάσουν στο πραγματικό προβλημα και την επίλυση του, ενώ αυτο που μας "καίει" ειναι να επισπευθουν οι διαδικασίες και να γίνει άμεσα η αναπλήρωση του διοικητικού κενού. Για αυτο, αν οι δημοσιογραφοι ηθελαν πραγματικα να θίξουν το ζήτημα της "ακυβερνησίας" στον Δήμο Μυκόνου, αυτην την διάσταση του ζητήματος θα έπρεπε να αναδεικνύουν κι όχι αυτα που ισχυρίζεται η πλευρά του πρωην Δημάρχου.

Mykonensis

Σημειωση: Η κοινή αίτηση της αντιπολίτευσης για άμεση αναπλήρωση του Δημάρχου ειναι προς την επίλυση αυτου του ζητήματος "ακυβερνησιας" που εχει δημιουργηθεί. Απο εκει και πέρα πρεπει να αναδειχθεί οτι, για να διαφυλαχθεί η ομαλή λειτουργία του Δήμου, θα έπρεπε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου να εχει ήδη συγκαλέσει Δ.Σ. για την αναπλήρωση των κενών που δημιουργήθηκαν απο την αργία των πρωην, Δημάρχου και Αντιδημάρχων. Κάτι το οποίο δεν έκανε μεχρι στιγμής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου