Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Καθημερινά πηγαίνουν χαμένοι τόνοι ανακυκλωσιμων υλικών στην Μύκονο

Παρατηρωντας κανεις την κατασταση στην Μύκονο, δεν μπορει παρα να σκεφτει πόσο κρίμα ειναι τόσος μεγάλος όγκος ανακυκλωσιμων υλικών που παράγει το νησι, να πηγαίνουν χαμένα, χωρις να ανακυκλώνονται αλλα αντιθέτως να καίγονται.

Βγαίνοντας το απογευμα (09.08.2013) για καθαρισμο με τους "Πολίτες για μια καθαρη Μύκονο", διαπίστωσα για ακόμη μια φορά πόσα πολλα ανακυκλώσιμα υλικά, εξακολουθουν να μεταφερονται και να καίγονται στην χωματερή συνεχίζοντας την μόλυνση του αέρα μας και της γης μας.

Αυτην την φορα οι συνθήκες ήταν τέτοιες που μας επέτρεψαν να συλλεξουμε κατα τον καθαρισμο μας ολα τα χαρτονια και τα χαρτοκουτια που βρίσκονταν μεσα κι εξω απο τους κάδους που καθαρισαμε και να τους πάμε ολους στον συνεταιρισμό "ΜΟΙΚΟΝΟΣ". Αυτο ομως έτυχε να ειναι εφικτο μια φορα. Η προσδοκια η δικη μου και των περισσότερων πιστεύω, ειναι να δωθεί μια σταθερή λύση στο ζήτημα ώστε και οι κάδοι να μην εχουν την εικόνα σκουπιδοτοπου αλλα και τα ανακυκλώσιμα να ανακυκλώνονται. Για να γίνει το τελευταίο, μεχρι τουλαχιστον να δημιουργησει κι ο Δημος τις δικες του καταλληλες υποδομες, απαιτείται να υπάρξει μεγαλυτερη ενημέρωση για τον συνεταιρισμό ανακύκλωσης, ενώ πολυ σημαντική βοήθεια θα προσέφερε η δημιουργία απο τον ιδιο τον συνεταιρισμο μιας υπηρεσίας αποκομιδής των ανακυκλωσιμων κατευθειαν απο τους κάδους ανακύκλωσης, ώστε και να εδραιωσουν την δραση τους και να γίνει πιο γρήγορα γνωστο το έργο τους αλλα και να βοηθήσουν πιο ουσιαστικα στην καθαριότητα του νησιου.








2 σχόλια:

  1. Πολλά ευχαριστώ ως κατοικος κι ως μέλος του ΜΟΙΚΟΝΟΣ.
    Ως τώρα μόνο ένα super-market μας φέρνει τα χαρτόκουτά του στο ΜΟΙΚΟΝΟΣ.
    Με τη δική σας βοήθεια ελπίζουμε θα δωθεί παράδειγμα και σε άλλους πως όλοι μαζί μπορούμε να το κάνουμε το θαύμα!

    Οι εικόνες σας μου έφτιαξαν την ημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε μας λέτε και εμάς ποιό είναι αυτό το σουπερμαρκετ,τουλάχιστον να το προτιμάμε απ'τα υπόλοιπα.

      Διαγραφή