Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Πού πήγαν τα χρήματα που έπρεπε να λάβει το Λιμενικό Ταμείο ως αντάλλαγμα από την εταιρεία που έχει το τουριστικό τρένο;;;;;;

Οποιοσδήποτε κατέχει δημόσια αξιώματα, οφείλει να τα αξιοποιεί προς όφελος του νησιού και του γενικού συμφέροντος. Αυτο ειναι αυτονόητο.

Σε προηγούμενη ανάρτηση αναφερθήκαμε στο γεγονός ότι η άδεια που δόθηκε σε εταιρεια για να μεταφερει με τρενο τους επισκεπτες απο το αλιευτικο καταφυγιο στην πολη θα επρεπε να περιοριζεται μεχρι τον ΟΤΕ, για να διαφυλαχθει η ομαλή κίνηση των επισκεπτών εντος της πολεως και κατ' επέκταση η εμπορική δραστηριότητα..

Αυτό είναι το ένα σκέλος της υπόθεσης. Υπάρχει όμως και το άλλο, που είναι ακόμα πιο σημαντικό γιατί αναδεικνύει μια ακομα περιπτωση όπου αιρετοί δεν ενεργούν προς όφελος του Δήμου.

Για να δωθεί η άδεια απο ενα όργανο του Δήμου σε μια εταιρεία να εκμεταλλευτεί οικονομικά μια υπηρεσία που παρέχει, ειναι αυτονοητο οτι το δημοτικο αυτο οργανο θα πρεπει να αποζημιωθεί για την άδεια που θα δώσει.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση προκύπτει απο επίσημη απόφαση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μυκόνου με Πρόεδρο τον κ. Αθανάσιο Κουσαθανά-Μεγα, οτι η παραχώρηση της εκμετάλλευσης του τουριστικού τρένου που έχει στην ιδιοκτησία της η εν λόγω εταιρεία εγινε ΔΩΡΕΑΝ χωρις ΚΑΝΈΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ για το Λιμενικό Ταμείο.



Και το ερώτημα που τελικά προκύπτει ειναι: 

Ειναι δυνατον να παραχωρήθηκε πράγματι η άδεια εκμετάλλευσης του τρένου δωρεαν ή μήπως τα οικονομικά ανταλλάγματα που θα προορίζονταν για το Λιμενικό Ταμείο κατέληξαν σε διαφορετικό "ταμείο" απο αυτο που θα έπρεπε;;; 

Ο νοών νοητω.






1 σχόλιο:

  1. ΟΥΤΕ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΛΕΟΝ ΔΙΟΤΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΣΤΑ ΑΛΗΣΒΕΡΙΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ Η ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ Η ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.ΥΠΟΜΟΝΗ ΛΟΙΠΟΝ , Η ΗΜΕΡΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ. Φ.Π.ΜΕΝΑΡΔΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή