Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Ζητείται υποψήφιος Δήμαρχος για την διαδοχή στο ορφανο σύστημα εξουσίας της Μυκόνου


Υπό την σκιά των πρόσφατων εξελίξεων στον Δήμο Μυκόνου, το σύστημα εξουσίας που διοίκησε επι 24 ολόκληρα χρονια το νησι βρεθηκε πριν δυο περίπου μήνες ορφανο χωρις αρχηγο και υπαρχηγους. Οπως γνωριζουμε, υστερα απο απόφαση της δικαιοσύνης, ο πρωην Δημαρχος (Κουσαθανας-Μεγας) και οι δυο Αντιδήμαρχοι του (Βαμβακουρης και Κοντομητρος) τέθηκαν σε αργία και ειναι πλεον εξαιρετικα αμφίβολο, αν όχι απίθανο, να ειναι οι ίδιοι υποψήφιοι στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Την ιδια στιγμη, η προσπάθεια αντικατάστασης του πρώην Δημαρχου απο τον κ. Σκαγια έπεσε στο κενό, οπως στο κενο έπεσαν και οι προσφυγες στο Συμβούλιο της Επικράτειας, με αποτέλεσμα το σύστημα που διοικούσε τον τόπο να βρεθεί για πρώτη φορα χωρις θεσμική εξουσία και μάλιστα χωρις να έχει ηττηθεί σε εκλογική αναμέτρηση. 

Αυτο φυσικά δεν σημαίνει οτι εδω τελειώνει και η εμπλοκή των ηγετικών στελεχών αυτου του συστήματος στα δημοτικα πράγματα του νησιου μας. Μετα το αρχικο σοκ της καθαιρεσης τους, οι πρωην δημοτικοι αρχοντες έπιασαν και πάλι δουλεια αναζητώντας τροπο να ανακαταλάβουν αυτο που χρονια τώρα θεωρουσαν ως μαγαζί τους. Οι φήμες οργιάζουν εδω και καιρό οτι ο ένας εκ των αντιδημάρχων έχει αναλάβει την ανεύρεση του προσώπου που θα κληθει να αντικαταστήσει τον κ. Μέγα-Κουσαθανά στην θέση του υποψήφιου Δημαρχου στον νεο συνδυασμό που ετοιμάζουν προκειμένου η εξουσία να επανέλθει στα χέρια τους. Δεν φτανει λοιπον οσο εβλαψαν τον Δημο, την Μυκονο και τους Μυκονιατες χωρις ποτε να παραδεχτούν τα λάθη τους ή να ζητήσουν μια συγγνώμη απο τον Μυκονιατικο λαο, αλλα βλεπουμε οτι βρίσκονται σε συνεχείς διαβουλεύσεις αναζητώντας τον καταλληλο άνθρωπο που θα βγει μπροστα ως δικός τους υποψήφιος Δημαρχος, ελπιζοντας οτι ετσι θα επανέλθουν στην διοίκηση του νησιου, προκειμένου να διαφυλάξουν τον εαυτο τους, όσο ειναι δυνατόν, απο την δίνη της δικαιοσύνης που βλέπουν να έρχεται κατα πάνω τους. Ο άνθρωπος αυτός προφανως δεν μπορει να ειναι ο οποιοσδήποτε, αλλα θα πρεπει να ειναι μια δοκιμασμένη λυση με αποδεδειγμένη την ικανότητα να παίξει τον ρολο για τον οποίο το σύστημα εξουσίας τον προορίζει. 

Αναμένουμε λοιπόν να δούμε ποιος θα ειναι ο εκλεκτός που θα βγάλουν μπροστα για να διεκδικήσει για λογαριασμό τους την εξουσία στον Δήμο Μυκόνου μιας και οι ίδιοι δεν θα μπορούν. Ωστοσο, ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον θα έχει το πως θα τον παρουσιάσουν στο κοινο, όταν και οι πετρες θα ξέρουν οτι πίσω του κρύβονται οι διωκομενοι απο την δικαιοσύνη. 

1 σχόλιο:

  1. Τα ονοματα που ηδη ακουγονται κανουν τα πιο πανω γραφεντα να ειναι αληθη!σωστη και η παρατηρηση το πως θα τους παρουσιασουν στους δημοτες οταν ολοι γνωριζουν! βεβαια ποτε μην λες ποτε, γιατι αν οι ψηφοφοροι τους (οχι ολοι ευτυχως)ειχαν ωριμοτητα, δεν θα ειχαν εκλεγει ουτε το 2010!Φ.Π.ΜΕΝΑΡΔΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή