Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Δημοτικός Αστυνόμος για την είσοδο οχημάτων στην Χώρα της Μυκόνου

Σε πρόσφατο σχόλιό του στην ανάρτηση για την διέλευση οχημάτων στην Χώρα της Μυκόνου, ένας Δημοτικός Αστυνόμος αφιέρωσε λίγο χρόνο να μας εξηγήσει από την δική του οπτική τι συμβαίνει με το θέμα αυτό, που έχει απασχολήσει το blog αρκετές φορές.

Ακολουθεί το σχόλιο:

"Έχουμε κόψει πολλές κλήσεις και ακόμη κόβουμε πολλές. Δεν είναι το θέμα ότι φοβόμαστε μη φάμε ξύλο, που σχολίασε ο φίλος Μενάρδος. Τα άτομα από τις φωτογραφίες τα αναγνωρίζω και από τον ΟΤΕ που καθόμαστε. Με κάποιον από αυτούς μάλιστα λογομαχήσαμε ελαφρά, επειδή δεν του επέτρεπα την είσοδο και η απάντησή του, όπως και πολλών άλλων Μυκονιατών περιείχε φράσεις όπως: "θα πάρω τον Δήμαρχο (ή Αντιδήμαρχο) και θα σε φτιάξω εγώ", "θα δεις τι θα σου κάνω", "άσε μας ρε ...... και σταμάτα κανέναν τουρίστα κι όχι εμένα τον Μυκονιάτη" κτλ. Ας μην μιλήσω για το τηλέφωνο. Κάθε φορά που σταματάμε κάποιον κάπου, μας κοιτάει με περιφρονητικό όλο μαγκιά βλέμμα και παίρνει τηλέφωνο τον Αντιδήμαρχο και του λέει τα πράγματα όπως τα θέλει. Και κλασσικά ο τραμπουκισμός ορισμένων ατόμων, όπως του κυρίου πριν από λίγες ημέρες στου Μαούνα, όπου κατέβηκε από την μηχανή του και κινήθηκε προς την συνάδελφο η οποία απλά του ζήτησε την άδειά του για να περάσει. Και άρχισε ο εν λόγω κύριος τις φωνές και αφού πήρε τηλέφωνο Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο ξεκίνησε η μαγκιά, "θα σε κάνω", "θα σε ράνω" κτλ. όταν όμως ήρθε η αστυνομία και τους πήρε όλους επάνω στο τμήμα, ο εν λόγω κύριος κατέβασε τους τόνους του και πήρε όλο του το σόι να έρθει να βοηθήσει την κατάσταση.

Εγώ είμαι ξένος σε αυτόν τον τόπο, αλλά τον σέβομαι. Το μηχανάκι μου και το αυτοκίνητό μου τα αφήνω στον ΟΤΕ και στο Λιμάνι.

Το όλο θέμα δημιουργείται με τους ντόπιους που δε δέχονται να αφήσουν το μηχανάκι τους και το αυτοκίνητό τους στον ΟΤΕ και κατεβαίνουν στη Χώρα να κάνουν τη δουλειά τους. Πιστεύω πάντως πως αν εσείς οι Μυκονιάτες δε θέλατε κανέναν να κυκλοφορεί στην Χώρα, θα το πετυχαίνατε. Όχι με αστυνομίες και Λιμενικό, αλλά με το λόγο σας, με την αποδοκιμασία όσων φίλων σας και συγγενών σας κατεβαίνουν στην Χώρα και κάνουν τις βόλτες τους με τα μηχανάκια τους."

29 σχόλια:

  1. Μπράβο ωραία τα λέει ο συνάδελφος και μπράβο στον mykonensis που δημοσιεύει και την άποψη της άλλης πλευράς του Δήμου , αυτή των εργαζομένων γιατί ολα αυτά που αναφέρει είναι η αλήθεια και το μεγαλύτερο ποσοστό των εργαζομένων λειτουργούν κάτω από καθεστός απειλών , βρισιών κλπ.
    Μπράβο και πάλι μπράβο!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σήμερα περπατούσα κρατώντας απ το χέρι το μόλις δύο χρόνων παιδί μου στην οδό παραδησίων, ένα στενάκι απέναντι απο το δελφίνες, και θέλησα να στρίψω στην οδό Αγίας Άννης, στην πίσω πλευρά του τουριστικού γραφείου του Πανταζόπουλου. Μας ακολουθούσε ένα μηχανάκι και ο οδηγός του εκνεβρίστικε κιόλας επειδή δεν κάναμε στην άκρη να περάσει και ερχόταν πολύ κοντά μας μαρσάρωντας για να μας τρομάξει υποθέτω. Δεν γύρισα κάν να τον κοιτάξω γιατί ήξερα οτι θα καταλήγαμε σε καβγά και δεν είχα καμία όρεξη. Τέτοιες συμπεριφορές φαντάζομαι δεν απολαμβάνω μόνο εγώ αλλά και οι επισκέπτες του νησιού μας. Το μόνο που έχω να πώ είναι ότι λυπάμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΤΗΝ ΜΠΑΡΑ

    ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΚΥΡΙΕ ....

    JACKIE O......

    A...KAΛΑ ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολυ καλα τα λεει ο δημοτικος αστυνομος και εγω δεν ειχα καμια προθεση να τον θιξω λεγοντας οτι 'φοβομαστε το ξυλο ' , απλως το ειπα με την πλατια εννοια! το ποιος φταιει το γνωριζουμε ολοι πολυ καλα και οπως λεει και η παροιμια ' το ψαρι βρωμαει βρωμαει απο το κεφαλι'! βεβαια και συμπατριωτες μας που κυκλοφορουν με το μηχανακι τους μεσα στο ιστορικο κεντρο μαλλον δεν καταλαβαινουν οτι στο βωμο της ευκολιας υποθαλπτουν το μελλον τους/μας! δεν βλεπουν οτι ο τουριστας δυσανασχετει με τα μηχανακια στα στενα δρομακια? αποριας αξιον!Φ.ΜΕΝΑΡΔΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΥΚΟΝΙΑΤΕΣ ΦΤΑΙΜΕ ΓΙ ΑΥΤΟ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΑΜΕ ΠΡΩΤΟΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕ ΚΑΝΕΙΣ....ΟΠΟΤΕ ΠΡΩΤΑ ΕΞΑΡΤΑΤΕ ΑΠΟ ΕΜΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δυστυχώς το επίπεδο πολλών Μυκονιατών είναι πολύ χαμηλό και η ελάχιστη παιδεία που έχουν τους οδηγεί σε τέτοιες συμπεριφορές. Κάποιοι δεν καταλαβαίνουν ότι στην προσπάθειά τους να φανούν ξεχωριστοί και δικτυωμένοι, παραβιάζοντας τους κανόνες,τελικά δυσφημούν και μειώνουν το νησί μας. Δυστυχώς επίσης, που όλοι αυτοί βρίσκουν συμπαραστάτες Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς συμβούλους, ξαδέρφους και θείους. Όπως τον τραμπούκο τον E.T που από βαρύ αντράκι έγινε ξαφνικά κότα και έπαιρνε τον αντι ( η μια κότα έπαιρνε την άλλη) και τον ξάδερφό του, τον πρόεδρο, τηλ. για να τον γλυτώσουν και να μαλώσουν την κακή δημοτική αστυνόμο. Πιο τραγικό όμως που οι αναφερόμενοι του έκαναν αυτιά και τα έβαλαν με την δημοτική αστυνόμο και προσπάθησαν εκβιάζοντας την, ( ναι! την εκβίασαν και ο δήμαρχος και οι άλλοι) να την κάνουν να μην το προχωρήσει. Μετά λέμε γιατί δεν δουλεύει η δημοτική αστυνομία. Πως να δουλεύει όταν τους στέλνουν να γράψουν κλήσεις και μετά όλες σβήνονται, όταν τους στέλνουν να πιάσουν πλανόδιους και μετά κάποιοι τα παίρνουν για να δώσουν πίσω τα κατασχεθέντα, όταν τους στέλνουν για έλεγχο της κυκλοφορίας και δεν τους στηρίζει η διοίκηση αλλά τους αδειάζει συστηματικά μπροστά στους πολίτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν υπάρχει υπάλληλος bar που να μην κατεβαίνει στη χωρα καβαλα στο "κολομιχανακι" του ειδικά οι αδελφές του Jacky O ο και babylon κάνουν κάθε μέρα και νύχτα παρέλαση στο γιαλό.κύριε Μέγα που και εσύ δεν εξής parcking αλλα δημιούργησες στο "πλατεακι" τις αγίας άννας και βολεύεται και ο κολλητός σου ο σκαγιάς δίνετε το καλύτερο παράδειγμα στου πολίτες του νησιού .Την δημοτική διαβάστε και τα αλλα σχόλια, την έχετε κάψει κρίμα γιατί τα παιδιά ήθελαν να προσφέρουν .Το λιμεναρχείο τι κάνει ?? και αυτοί κοιμούνται και βολτάρουν μέσα έχω με αποκορύφωμα τον φουσκωτό αναβολικό λιμενοφύλακα με ελεύθερες εξάτμισης και χωρίς "πιvακιδες" ποσο μάγκας είναι ο φούσκας ? στο χωριο του τα ίδια κάνει? ο Λιμενάρχης δεν τον βλέπει?Βέβεβα στο γενικό μπάχαλο αυτά είναι λεπτομέρειες οι νομοι δεν τηρούνται η αστυνομία κάνει βάρδιες στο santa μαρίνα !!!! Οι δημοτικοί άρχοντες κοιτάνε να βγάλουν κανένα μεροκάματο και πάει λέγοντας.Τα ενοικιαζόμενα έχουν πνίξει το νησί τα μηχανάκια στου μαούνα και στο μουσείο παρκαρισμένα δεξιά αριστερά κανεις δεν έχει νόμιμη άδεια κανεις δεν έχει parking να τα βάλει και τα παρκάρει στο δρόμο όπου βρει!!!Ακόμα και στο Remezzo άνοιξαν ενοικιαζόμενα αλήθεια με τι άδεια ? Το parking στα λεoφωρεία τις Άνω Μέρας είναι για τα λεoφωρεία η για τους rent a bike αεριτζήδες ? Στο λιμάνι το μισό parking το καταλαμβάνουν οι rent a car αεριτζήδες άστα να πάνε τελικά το Νησί μοντέλο το κάνατε μπουρδέλο είναι η πικρή αλήθεια.

    Mister rent a Lear Jet

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. η καθε δημοτικη αστυνομια ειναι δυστυχως ή ευτυχως (με το καθεστως που τη διεπει στο ελλαδισταν) καθ' εικονα και καθ' ομοιωση των διοικουντων στον κάθε δημο. Γι ' αυτο και αλλου ειναι υποδειγμα και αλλου οχι. Στη Μύκονο δε γινεται παιδια μορφωμενα να τα βαζουν να κανουν το ζωντανο σηματοδοτη, παγκοσμια πρωτοτυπια για ήδη υπαρχοντα σήματα, για να μπαινουν οι "αδειουχοι" και οι νταήδες-άξεστοι . Κατα τα άλλα να γίνεται μια επιλεκτικη (κστευθυνομενη άνωθεν) αστυνομευση, με τα παιδια να ειναι απλα δέκτες και αναγκαστικα εκτελεστες (ποιος αντιδρα ιδιως σε εποχες ΔΝΤ, με την ανεργια στο 17%;). Που είναι ο έλεγχος για τραπεζοκαθίσματα (κ απο το λιμενικο στο γυαλο ) που στο βωμο του κέρδους τα καφε φτανουν ως την αμμουδια, οι ξαπλωστρες εχουν κλεισει τα παντα, κ ολοι καπνιζουν σαν αραπηδες μεσα στα μαγαζια; Aυτα να κοιταμε και οχι μονο οτι ενοχλει μπροστα στην επιχειρηση μας....καληνυχτα Μυκονος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. kala an hthele o dhmos xwra dixws oxhmata,toulaxiston th saizon tha ekleine tis eisodous,tha petage ta taxi sta limania parea me ta astika, k tha eftiaxne ekeino to erhmo parking stou ntavia (prwhn alfa bank) gia tous monimous katoikous twn mylwn. oi ypoloipoi exoun to limani.oso gia mesa sth xwra .2 oxhmata hlektrika (san ekeino perysi) na phgainofernoyn osous de mporoun kai anoigma mono gia eppagelmatika se sygekrimenes wres.oso gia kapoious ponhrous k amorfwtous pou tha vroun akrh na ksanampainoun...prostima apo th dhmotikh astynomia dixws svhsimata apo th dhmarxeia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απο οτι γινεται στο νησακι μας τελευταιως εχει βγει κατι καλο οφειλω να ομολογησω! αρχισε Ο ΔΗΜΟΤΗΣ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ ΝΑ ΞΥΠΝΑ ! Και μαλιστα οταν καταλαβει οτι δεν μπορει να υποχρεωνει τους αλλους να ανεχονται για 4 χρονια (τωρα 5 ) μια παρεα ανευθυνων να διαχειριζεται τα κοινα μονο για ενα ρουσφετι τοτε θα ειναι καλυτερα!Φ.ΜΕΝΑΡΔΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ωραίο το κείμενο και μάλλον είναι σωστά τα περισσότερα που γράφει ο/η δημοτικός αστυνομικός του νησιού μας.

    Αλλά μην ακούω πως μόνο οι Μυκονιάτες κατεβαίνουν με τα οχήματα τους στη χώρα Μυκόνου…

    Εγώ προσωπικά γνωρίζω πολλούς δημοτικούς αστυνομικούς που κατεβαίνουν στη χώρα της Μυκόνου με τα οχήματα τους, μερικοί ακόμη και τώρα που είναι καλοκαίρι, γιατί το Χειμώνα οι 9 στους 10 δημοτικούς αστυνομικούς, με τα οχήματα τους κατεβαίνουν στο γιαλό.

    Αν κάποιος από τη δημοτική αστυνομία αμφιβάλει για τα λεγόμενα μου, ας με προκαλέσει αν θέλει και εγώ θα απαντήσω με ονόματα!!

    Οπότε, φτιάξτε πρώτα τα τους οίκου σας, κύριοι της δημοτικής αστυνομίας, που μας κόβεται πρόστιμα όταν εμείς που είμαστε Μυκονιάτες περνάμε παράνομα από τον ΟΤΕ ή την Φάμπρικα και μετά να αρχίσετε τις κατηγορίες για τον τόπο και τους ανθρώπους που σας φιλοξενούν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πες τα Μιλτόστωμε Χρυσέ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. den theloume na mas "filoksenite" allo...
    oi 16 apo tous 20 theloume na fugoume apo th xountikh nootropia ton perissotervn apo esas (trani apodeixi oi xountikoi pou psifizete!)
    kane kati loipon gi' auto,giati o megas den mas afhnei na fygoume kai stamata na mas katigoreis olous gia 1-2 palavous!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η περιφημη Μυκονιάτικη "φιλοξενία" περιλαμβάνει :
    1. Νοίκι σε αυθαίρετο πρώην αποθήκη/στάβλο - νύν σπίτι 50 τετραγωνικών στη "φιλική" τιμή των 600 ευρώ μόνο (!!!!) , χωρίς απόδειξη συνήθως, με νερό , εφόσον δεν έχει δίκτυο από 5 - 9 ευρώ το κυβικό (κι άμα μας αρέσει...)
    2. Βενζίνη στο 1,77 αμέσως μόλις καταργήθηκε το ανώτατο πλαφόν του 1,70 ( πεινάνε ΚΑΙ αυτοί οι δύσμοιροι επιχειρηματίες...) και πάντα ΑΡΙΣΤΗΣ ποιότητας!
    3. Φαγητό και ποτό σε τιμές Μανχάταν αλλά πληρωμή από μισθό Ελλάδας και μάλιστα κατακρεουργημένο.
    4. Παροχές για υγεία - παιδεία - άθληση-πολιτισμό ...κουλούρα 0.
    5. Και βεβαίως όποια εκδήλωση γίνεται (όταν εδεηθούν κάποιοι λίγοι αξιόλογοι άνθρωποι που δεν ανήκουν ευτυχώς στην απολίτιστη-άξεστη-αγράμματη πλειοψηφεία) συνήθως έχει και ακριβό (για μας τους μή έχοντες) εισιτήριο.
    Μετά θέλετε οι υπάλληλοι (που συνήθως είναι από άλλα μέρη) να σας ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ (όπως οι αλλοδαποί στις επιχειρήσεις/σπίτια σας) και όχι απλά να εξυπηρετούν τα δίκια σας ( όχι απαραίτητα και τα συμφέροντα σας όμως, γιατί μερικές φορές το δίκαιο-νόμιμο συγκρούεται με τα συμφέροντά σας )
    Ευχαριστούμε λοιπόν για την εχθρο-ξενία σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. pes ta onomata dosiloge...
    na tous toufekisoume aurio ta ksimeromata stin plateia tis mantous.
    mazi vevaia me tin aggourou, ton flora kai tous allous!!!

    mono h antopoliteusi (kai apo tis 3 paratakseis)parkarei ektos xoras.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΣΤΗ ΜΠΑΡΑ

    Απαγορεύται κύριε....

    Είμαι μυκονιάτης....

    Ναι αλλά έχει κρουαζιέρα και έχει πολύ κόσμο....

    Θές να πάρω τον Κορνίβα να δεις τι έχει να γίνει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κακά τα ψέμματα, φταίνε και οι δημοτικοί αστυνόμοι. Γιατί δέχονται να κατευθύνονται πλήρως από την πολιτική ηγεσία. Πρέπει να καταλάβουν ότι δεν σημαίνει ότι πρέπει να μην κάνουν την δουλειά τους και να κάνουν τα στραβά μάτια επειδή έτσι τους λέει ο Μέγας, ο Κορνίβας και οι υπόλοιποι... Αν οργανώνονταν μεταξύ τους θα μπορούσαν να ασκήσουν τα ξεκάθαρα καθήκοντά τους, χωρίς κανείς να μπορεί να τους ζητήσει να παρανομήσουν ή να κάνουν ρουσφέτια. Αρκεί οι ίδιοι να αποφασίσουν να σηκώσουν κεφάλι και να ασκήσουν δυναμικά, σωστά και δίκαια τα καθήκοντα που έχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. και μετα ξυπνησες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. μη μιλάς έτσι
    είναι μυκονιάτης
    θα πάρει τηλέφωνο τον κορνίβα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. όχι, αυτός δε μιλάει με Κορνίβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. παιδια , ολα τα επαγγελματα εχουν προβληματα,και οταν μαλιστα ο προισταμενος ειναι προβληματικος, τα προβληματα μεγαλωνουν!εσεις ομως αφου κατ' επιλογη σας διαλεξατε αυτο το επαγγελμα πρεπει ,κατα την γνωμη μου παντα, να υποδειξετε στους ανωτερους σας τα προβληματα και αν δεν σας καταλαβουν υπαρχει ,εχω την εντυπωση , ανωτερα αρχη στην οποια απευθυνεστε καταγγελοντας!γενικως θελει προσπαθεια ,αν σας ενδιαφερει, διοτι θα γινεται χειροτερο καθε χρονο! Φ.Μεναρδος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μεναδρε, για τα προβλήματα ενημερώνονται οι προιστάμενοί μας.
    Έχουν γίνει κάποιες κινήσεις από ορισμένους να βγουν και κάποια πράγματα προς τα έξω.
    θα δούμε...
    αλλά, όπως καταλαβαίνεις, δε γίνεται να βγάλεις άκρη με ένα δήμο που "εξαφανίζει" 6-7.000.000 ευρώ. (καταλαβαίνεις τί εννοώ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Κύριε Μενάρδε,σχεδόν για κανένα απο εμάς δεν ήταν επιλογή του να γίνει δημοτικός αστυνόμος. όλοι σχεδόν σπουδάσαμε σε πανεπιστήμια και Τ.Ε.Ι. αλλά λόγω της ανεργίας κάναμε "τα χαρτιά μας" και στη δημ.ασ. (σε όλους τους δήμους) και αν "καθόταν" είχε καλώς. Σε εμάς "έλαχε" η Μύκονος.Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι έχουμε "γραμμένο" το επάγγελμά μας ή το νησί. ΤΑ ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ.Αλλά με 15 δ.α. κούκους και άλλους 100 ντόπιους κούκους δεν έρχεται η άνοιξη...
    Οσον αφορά στις καταγγελίες που λέτε, πιστεύετε είναι εύκολο σ'αυτές τις εποχές που ζούμε (όπου ο εργαζόμενος χάνει όλο και πιό πολλά δικαιώματα και μισθό, αίρεται οσονούπω και η μονιμότητά του) να εναντιωθεί με καταγγελίες σε εισαγγελείς και ότι άλλο σε αυτούς που αποφασίζουν για το μέλλον του???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Κύριοι-ες της δημοτικής σας γνωρίζω όλους και με μερικούς κάνω και παρέα.Από τα παραπάνω σχόλια καταλαβαίνω ότι έχετε δίκιο.Δεν σας αφήνει η διοίκηση να κάνετε σωστά τη δουλειά σας.
    Θα συμφωνήσω όμως και με τον αγαπητό Μενάρδο.Δεν γίνεται να μην υπάρχει καμιά λύση.Πρέπει να κάνετε κάτι διότι όσο περνάει ο καιρός θα γίνει χειρότερο και για μας και για σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. δυστυχως παιδια της Δ.Α σας καταλαβαινω απολυτα, αλλα επειδη ειστε νεοι και σε ποσοστιαια αναλογια το 95% απο εσας φαινοντε καλα στοιχεια , να μου επιτρεψετε να σας κανω μια παρατηρηση. τιποτα (δυστυχως) δεν αποκταται χωρις κοπο! αν λοιπον (γνωριζοντας καταστασεις)ενδιαφερεστε και το κυριοτερο αν εχετε ακομα υπομονη ,παλεψτε το, πιστευω οτι αξιζει ,εστω και σαν ηθικη ικανοποιηση!μη ξεχνατε αλλωστε οτι ολοι οι μυκονιατες δεν ειμαστε ουτε αμορφωτοι ουτε τραμπουκοι και βολεψακηδες! και στο τελος θα εχετε την υποστηριξη ολης της μυκονου! η τουλαχιστον της πλειονοτητος! κουραγιο. Φ.Μεναρδος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Τόσα σχόλια αποδεικνύουν ότι μάς καίει το θέμα. Κι η αδικία. Περνούν οι αρτιμελείς νέοι πάνω στα μηχανάκια ενώ κάποτε που είχα στο αυτοκίνητο Μυκονιάτη με πατερίτσες που ήταν αναγκασμένος να δει το γιατρό του ΙΚΑ δε μάς επέτρεπαν. Θυμάμαι τότε μιλούσα με τη μαμά μιά κοπελίτσας σε αναπηρικό καροτσάκι που ζητούσε να επιτρέψουν να την κατεβάζει απογεύματα σαββατοκύριακων που οι συμμαθητές της μαζεύονταν σε ένα καφέ του Γιαλού. Όχι, της είπαν, μόνο πρωί, ώρες που το παιδί ήταν σχολείο.
    Αν κάποτε διδάσκονταν αυτοί οι άνθρωποι πως το προνόμιο δεν είναι μαγκιά θα άλλαζαν πολλά στην ποιότητα της ζωής μας.
    Μα για άλλο γράφω που άπτεται: Είναι παράνομες οι κόρνες. Είναι δύσκολο να σταματιούνται τα μηχανάκια που οδηγούν μεθυσμένοι που ουρλιάζουν 'Μυκονοοοοοος!' κορνάροντας κάθε απόγευμα;
    Η Μύκονος δε συναγωνίζεται τα Μάλλια αλλά την Ύδρα, την Πάτμο, τη Σαντορίνη. Πέρα από την ενόχληση για κατοίκους & ξενοδοχεία η ατμόσφαιρα που δημιουργούν διώχνει τον κόσμο που συντηρεί το επίπεδο της ζωής που κι εμείς οι κάτοικοι απολαμβάνουμε. Η Μύκονος δε συναγωνίζεται τα Μάλλια αλλά την Ύδρα, την Πάτμο, τη Σαντορίνη. Αλλιώς πολλοί, Μυκονιάτες & μη, θα είχαμε φύγει από καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. κ. χρονοπουλου η δημοτικη αστυνομια δεν ειναι υπευθυνη για την ηχορρυπανση,τα κρανη,τις σκασμενες εξατμισεις κλπ.για ολα αυτα ειναι υπευθυνη η τροχαια.... οπως και για την τροχονομηση σε διασταυρωσεις και σε κυκλοφοριακα προβλήματα.Η δημοτικη ειναι υπευθυνη (συναρμοδιοτητα με την τροχαια) για τα παρανομως παρκαρισμενα οχήματα και τον ελεγχο των πεζοδρόμων. Ετσι ορισε καλως η κακως ο νομοθέτης. Επειδή ομως ο πολύς κοσμος δεν μπορει να γνωριζει τι αρμοδιοτητες έχει η δημοτικη και τι η ελληνικη αστυνομια, δημιουργειται συγχυση. Και αν προσθέσετε σε αυτό και το γεγονος της παντελους έλλειψης της ελ.ας στη μυκονο για τετοια θέματα,απομενει μια δημοτικη που απο φιλοτιμο και μονο βοηθα (χωρις να ειναι δικη της αρμοδιότητα) στην τροχονομηση και όπου αλλού ζητηθει μη μποροντας να ανταπεξέλθει πλήρως στις δικές της αρμοδιοτητες λογω της πολυδιασπασης του προσωπικου κυρίως σε αρμοδιότητες που θα έπρεπε να εξασκουν ελ΄.ας και λιμενικο....και γιατι πεφτει ο κλήρος πάντα στη δημοτική? γιατι ελέγχεται απο το δημο που όπως και να έχει ειναι πιο κοντα στα προβλήματα του τόπου απο εναν υπουργο η ενα διοικητη αστυνομιας η λιμενικου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Α καλά !!! Για ρώτα έναν αστυνομικό της ΕΛ.ΑΣ. να σου πεί πόσο χειρότερο εργοδότη έχει απο τον Δήμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Το αν έχει καλύτερο προιστάμενο δεν έχει σημασία. Η δημοτική έγινε όπως την θέλουν τα αφεντικά της. Την έχουν μόνο για να μαζεύουν ψήφους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή