Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Μυκονιατόπουλα μεταφέρουν την μουσική μας παράδοση στο Ευρωκοινοβούλιο


Ο Γιάννης Ασημομύτης-Ρήγας και η αδελφή του Μαρία, βέρα Μυκονιατόπουλα με ταλέντο στην μουσική, προσκλήθηκαν μέσω του δημοσιογράφου Γ. Πίττα και του Ευρωβουλευτή Κρίτωνα Αρσένη σε εκδήλωση για την Μουσική Παράδοση του Αιγαίου που πραγματοποιήθηκε στο Στρασβούργο και στο Ευρωκοινοβούλιο στις αρχές Ιουλίου.

Στην εκδήλωση προσκλήθηκαν νέα παιδιά από τις Κυκλάδες, άξιοι συνεχιστές παραδοσιακών μουσικών οργάνων, με σκοπό να αναδείξουν την μουσική παράδοση του τόπου καταγωγής τους.


Στους δρόμους του Στρασβούργου

Η τσαμπούνα δεν σταματά ποτέ, ούτε σε ξένο έδαφος...

Είναι σημαντικό σε τέτοιες πρωτοβουλίες - και όχι μόνο - να πρωτοστατούν νέοι άνθρωποι, οι οποίοι εξάλλου είναι εκείνοι που καλούνται να συνεχίσουν μία τεράστια παράδοση όπως είναι η μουσική παράδοση του νησιού μας και των υπόλοιπων Κυκλάδων.

 Τα αδελφάκια, Γιάννης και Μαρία Ρήγα

 Μυκονιάτικη Σαμπούνα και Τουμπάκι μέσα στην αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου

Ο Γιάννης και η Μαρία ξεσήκωσαν όσους βρέθηκαν στην ειδική αίθουσα.

Ο Γιάννης επί το έργον...μετά τα Μυκονιάτικα πανηγύρια και στο Ευρωκοινοβούλιο.

Οι ηλικιωμένοι οργανοπαίχτες μας, έχουν προσφέρει τα μέγιστα στην διατήρηση της παράδοσής μας, στα γλέντια μας και τα πανηγύρια μας. Πιστεύω όμως ότι έρχεται η ώρα που πρέπει να κάνουν χώρο στα νέα παιδιά ώστε να αναδειχτούν όσα από αυτά είναι άξια, να δώσουν νέα πνοή στην μουσική μας παράδοση και φυσικά να ασχοληθούν με αυτό που αγαπούν, πριν απογοητευτούν και χαθούν κάποια σπουδαία ταλέντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου