Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Τοποθέτηση του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου για τις αλλοιώσεις της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής

Συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, 30 Ιουλίου 2011, για την πρόταση δημοτών περί αποκατάστασης πλακόστρωτων σε αυλές και σοκάκια

Κατά την συζήτηση της πρότασης δημοτών περί αποκατάστασης των παραδοσιακών πλακόστρωτων όπου είναι απαραίτητο, ο Δήμαρχος κ. Κουσαθανάς-Μέγας τόνισε ότι υπάρχει νομοθεσία που ήδη προστατεύει τον παραδοσιακό χαρακτήρα της πόλεως της Μυκόνου κι ως εκ τούτου δεν χρειάζεται να κατατίθενται προτάσεις για τέτοια θέματα. Από εκεί και πέρα ο Δήμαρχος υπενθύμισε ότι παλαιότερα υπήρχε αστυνόμευση στην πόλη της Μυκόνου η οποία προλάμβανε αυτού του είδους τις παραβάσεις.

Σε αυτό το σημείο, πήρε τον λόγο ο Αντιδήμαρχος κ. Βαμβακούρης ο οποίος είπε ότι αυτές οι παραβάσεις που συζητάμε είναι πολεοδομικές και αν υπήρχε γραφείο πολεοδομίας στην Μύκονο, τέτοιου είδους αλλοιώσεις θα προλαμβάνονταν αποτελεσματικά.

Νομίζω ότι πρέπει κάτι να γίνει άμεσα για να προστατευτεί ο παραδοσιακός ακόμα χαρακτήρας της πόλεως μας και για τον λόγο αυτό πρέπει να προχωρήσουν όλες οι προτάσεις που θα βοηθούσαν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Το θετικό στην υπόθεση είναι ότι υπάρχουν Μυκονιάτες όπως ο κ. Γιώργος Μονογυιός (Jorjy), που δείχουν κατανόηση και είναι διατεθιμένοι να προβούν σε ενέργειες προς αποκατάσταση παρεμβάσεων που δεν συνάδουν με την αισθητική του νησιού ώστε να δείχνει η Μύκονος πιο όμορφη.

1 σχόλιο:

  1. Eιναι σιγουρα προς τιμην των επιχειρηματιων εκεινων που αναγνωριζουν το λαθος τους και δεσμευοντε πως θα το διορθωσουν! απο την αλλη ομως αν περιμενουμε να γινει πολεοδομια στο νησι για να προχωρησουν αυτες οι διορθωσεις , θα το χασουμε το παιχνιδι! Ασε που πιστευω οτι δεν θα ερθει η πολεοδομια στο νησι!Φ.ΜΕΝΑΡΔΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή