Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Να γιατί πάμε από το κακό στο χειρότερο!!!

Κατεβαίνοντας από την Σχολή Καλών Τεχνών για την Λάκκα, η πολύ ωραία αυτή διαδρομή χάνει την ομορφιά της με τα σκουπίδια που είναι πεταμένα αριστερά και δεξιά 
και την εικόνα εγκατάλειψης που έχει. 

Τελευταία υπάρχει ένας ακόμη λόγος που χαλάει ακόμα περισσότερο την εικόνα της γειτονιάς κι αυτός είναι οι εικόνες που βλέπετε. 

Η μία πλευρά των σκαλοπατιών έχει βγει εκτός κυκλοφορίας, καθώς έχουν τοποθετηθεί κομμένοι κορμοί και κλαδιά δέντρων, εμποδίζοντας την διάβαση των πεζών από το σημείο. 

Πιο κάτω μάλιστα θα δείτε ένα πλυντήριο να κάνει την εμφάνισή του.






Όποιος κι αν τα έκανε να τα μαζέψει...χτες!!!

Η εικόνα του νησιού μας αφορά όλους. Μπορεί εσύ, εγώ, ο γείτονας να αφήσει τον πελάτη καταευχαριστημένο, όμως μπορεί να δει μια τέτοια εικόνα και εξαιτίας της 
να μην ξαναπατήσει στην Μύκονο ποτέ. 

Μετά να μην κλαιγόμαστε που διώχνουμε τους επισκέπτες από το νησί μας, και ώρα να κοιτάξουμε επιτέλους την ουσία 
κι όχι τα βραβεία...

8 σχόλια:

  1. Τι έχει ρε Τάσο το πλυντήριο; Δεν βλέπεις την προσφορά του δήμο; Τσάμπα πλύσιμο για το γυφταριό που κάνει μπάνιο στους μύλους. Αντι για τους μύλους θα πλένουν τα ρούχα τους εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε παρακαλώ αν έχεις φωτογραφία με τους γύφτους που πλε΄νονται στους μύλους, στείλε μου την στο mykonios2008@hotmail.com

      Διαγραφή
  2. Πλυντήρια, παντζούρια, στρώματα, χαλασμένα ψηγεία κι όλα τα σημάδια που παγκοσμίως σηματοδοτούν πως ο περαστικός βρίσκεται σε φτωχή επικίνδυνη γειτονιά εγκαταλελειμμένη από το Νόμο.
    Σας ευγνωμονώ κάθε φορά που βλέπω τον κόπο σας να φωτογραφίζετε το χάλι ― μήπως & ντραπούν.
    Ακόμα κρατώ στο νου μου το πρωταπριλιατικο πως ο Δήμαρχος αποφάσισε να ασχοληθεί προσωπικά με τα σκουπίδια οπότε για να βοηθήσουμε καλό είναι να τα πηγαίνουμε κατ΄ευθείαν σπίτι του.
    Κοινοποιώ!
    Κοινοποιώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καληπέρα. Τελικά αυτή είναι η τραγική εικόνα του νησιού μας: ενός φτωχού κι επικίνδυνου μέρους χωρίς τάξη και ασφάλεια..
      Για αυτό οι ξένοι μας αποφεύγουν πλέον - εκτός από λίγους φανατικούς ή θαρραλέους - όπως ο διάολος το λιβάνι...

      Διαγραφή
  3. LOGIA LOGIA LOGIA!!!! LISI YPARXEI!!! MAZEPSTE OLA TA SKOYPIDIA TA PLINTIRIA, TIS KOUZINES TA STROMATA KAI OLA OSA MOLINUN TO PERIVALON KAI PETAKSTE TA STIN PORTA TON DIIKOUNTON..... APLA PRAGMATA... ISOS META EVES8ITOPII8UN LIGO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΟΥΙΛ ΓΙΟΥ ΚΟΜ ΑΝΤ ΧΕΛΠ ΙΦ ΓΟΥΙ ΑΣΚ ΦΟΡ ΧΕΛΠ: ΑΝΤ ΠΛΙΖ ΚΕΝ ΓΙΟΥ ΡΑΙΤ ΙΝ ΓΚΡΙΚ ΜΠΙΚΟΟΥΖ ΙΤ'Σ ΒΕΡΥ ΝΤΙΦΙΚΑΛΤ ΤΟΥ ΡΙΝΤ ΔΙΣ ΓΚΡΙΓΚΛΙΣ!!!

      Διαγραφή
  4. Ευχαριστώ για το σχόλιο. Αυτή η ιδέα που λες είναι η καλύτερη (την έχω προτείνει αρκετές φορές στο mykonensis) διότι εγγυάται ότι τα σκουπίδια θα μαζεύονται αμέσως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. πάντως μου κάνει εντύπωση πόσο οι Μυκονιάτες έχουν εξοικειωθεί με την εικόνα των σκουπιδιών στο νησί. Βάψανε το Ζορμπά με μεξικάνικα χρώματα για 24 ώρες για να τραβηχτεί το διαφημιστικό της μπύρας και βαρύς αχός σηκώθηκε στην πόλη.Οπου κι αν πήγαινα όλοι μου λέγανε να πάω να δω πως καταστρέφουν την αισθητική και την παράδοση του τόπου.Αγανάχτηση που χάθηκε το λευκό! Ενώ τα σκουπίδια πόσα χρόνια είναι σε αυτή τη κατάσταση;Εχουμε συνηθίσει τόσο πολύ στη βρώμα και στις τριτοκοσμικές εικόνες που αν ποτέ καθαριστεί σωστά το νησί θα πάθουμε σύνδρομο στέρησης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή