Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Προς ανώνυμους επιστολεις

Το διαδικτυακό ξεκατινιασμα είναι αγαπημένο σπορ πολλών στο νησί μας. Ολοι αυτοι που επιδιδονται σε αυτο το σπορ με τοση μαεστρια, τους αρεσει να εχουν βημα και να εκφραζονται ελευθερα μεσα απο τα blogs αλλα μονο οταν τους επιτρεπεται να χρησιμοποιουν την ανωνυμία που τους προσφέρει το μέσον, για να βγάλουν χολή για το 'αγαπημένο' τους ασυμπαθιστο πρόσωπο.

Αφού λοιπόν έτσι το θέλετε, να τους γλυφετε απο το πρωι μεχρι το βραδυ, να μαθαίνετε τι λένε και που και μετά να στέλνετε μηνυματα για να τους κραζετε ανώνυμα στα blogs, το Mykonensis σας εδωσε την ευκαιρια που τοσο επιμονα ζητούσατε. Να ξερετε ομως οτι κανενός απο εσας τα στοιχεία δεν είναι ασφαλή εδώ κι ότι αυτα θα ειναι παντα διαθεσιμα στα πρόσωπα που θίγετε.

Οσοι απο εσάς τώρα ελπιζατε να παρακολουθησετε ενα δυνατό διαδικτυακό ματσακι καλύτερα να αλλάξετε κανάλι..Αν και πολύ θα θέλατε να ήμουν εγώ αυτός που έγραψε αυτό το κείμενο, θα σας στεναχωρησω. Οποτε θέλω να ασκησω κριτική στην πολιτικη εξουσια στο νησι πάω και το γράφω. Τα υπόλοιπα δεν είναι του στυλ μου. Η δικη μου ευθυνη αφορα την αναρτηση του κειμενου. Το ίδιο και η επιλογή για την αφαίρεση της. 

Επαιξα το παιχνιδι σας μεχρι εδω. Εσείς όμως; Γιατί δεν τους λέτε κατάμουτρα την γνώμη σας για αυτούς; Τόσο αναγκη εχετε να ειστε στον περιγυρο τους; Το προσωπικο σας οφελος φαινεται οτι ποδοπαταει την αξιοπρεπεια σας. Πραγματικα αξιολυπητοι. Εσείς κρατήσατε στην εξουσία τους ξοφλημενους.

Και ενα γενικοτερο σχολιο.Τέτοιου είδους μηνύματα δείχνουν ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα κατανόησης των ουσιωδων ζητημάτων που απασχολούν ή τουλάχιστον θα έπρεπε να απασχολούν την κοινωνία. Είναι δυνατόν να συμβαίνουν αυτά που συμβαίνουν στο νησί και να μου στέλνετε επιστολές και μηνύματα τι κάνει ο Σκαγιας, που είναι ο Μιλτος , γιατί δεν βγήκε για καφέ στο Γιαλο ο ταδε, με ποιον ήταν η τάδε κτλ. Αυτά είναι τα κοινωνικά ζητήματα που σας απασχολούν; 

Η προσπάθεια σας να αποπροσανατολισετε την κοινωνια απο τα ουσιώδη ζητήματα είναι καταδικασμένη. Βρισκόμαστε μπροστά σε ιστορικές εξελίξεις για τις οποίες η κοινωνία απαιτεί απόδοση ευθυνών, τιμωρία και επιστροφή των δημοτικών πόρων που εκλαπησαν προκειμένου να διατεθούν για κοινωφελείς σκοπούς, όπως προβλέπεται. 

Για τις καρέκλες ας τους αφήσουμε να φαγωθουν ελεύθερα οποιοι κι αν ειναι αυτοι κι ας τους δείξουμε όταν έρθει η ώρα ότι δεν συγχωρούμε σε κανέναν τους ότι έβαλαν τον εαυτό τους πάνω απο την Μύκονο. Αυτό θα είναι αρκετό.

2 σχόλια:

  1. Όλα όσα κατηγορείς τους άλλους ταιριάζουν γάντι στην δική σου (σας) συμπεριφορά. Μπορεί το δικηγορίστικο ύφος της απάντησης να προσδίδει στο κείμενο μια φαινομενική ανωτερότητα, αλλά αυτά που γράφεις δεν είναι καλύτερα από αυτά που κατηγορείς! Και εσύ ανώνυμα απαντάς, ίσως γιατί δεν θα ήθελες να το υπογράψετε και οι δύο.
    Όλοι γνωρίζουν ότι οι πρώτοι που έβαλαν τον εαυτό τους πάνω από το νησί είστε εσείς αφού γνωρίζατε πολύ καλά που πηγαίνατε, και το προτιμήσατε ώστε μέσα από την κάθαρση που θα ακολουθούσε να επικρατήσετε εσείς και να αναρριχηθείτε ταχύτατα στην εξουσία.
    Βλέπεις στις υπόλοιπες παρατάξεις υπήρχαν πολλοί που προηγούνταν από εσάς. Τώρα μόνο τον πρόεδρο έχετε αντίπαλο. Αλλού λοιπόν τα περί ατομικισμού.
    Μέσα από το δικηγορίστικο ύφος σας διακρίνεται επίσης και μια απειλή περί αποκάλυψης ή έρευνας για την αποκάλυψη των ονομάτων όσων γράφουν ανώνυμα. Να ξέρετε ότι το καθεστώς που εσείς υπηρετείτε, επιβάλει την ανωνυμία και τέτοιες απειλές απλώς επιβεβαιώνουν ότι είστε τα ίδια. Όμως η εποχή αυτή τελείωσε. Και όταν όλοι εσείς μπείτε στην άκρη και αλλάξει η κατάσταση τότε κανένας δεν θα φοβάται να γράψει επώνυμα.
    Τώρα όσο αφορά τα περί χολής, γλειψίματος και κατινιάς όλοι ξέρουν ποιοι στο νησί διακρίνονται για αυτό. Ποιοι από μπροστά πίνουν και τρώνε και από πίσω κατηγορούν. Άλλωστε η φωνή σας είναι χαρακτηριστική και ξεχωριστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε συ φίλε ΕΣΥ που δεν φοβάσαι και επίσης ομως δεν ξέρεις και ποιον να κατηγορησεις γιατί είσαι ανωνυμος;;απο ότι είδα το mykonensis ότι έχει να πει έχουμε καταλάβει όλοι ότι το λέει!! Και δη ο συσκεκριμενος άνθρωπος που ότι έχει να πει το λέει μπροστά σου γιατί αντίθετα με πολλούς και σίγουρα με εσένα έτσι έχει ανατραφει !!! Έπισης ξεχνάς -για να μιλάμε και συγκεκριμμενα -ότι απλά όλοι λέμε τη γνώμη μας και δεν απειλουμε κανέναν! Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες βλέψεις !!! Σαν και εσένα δηλαδή !!!-:( καλο είναι να διαφωνεις για να μπορείς να αναπτυξης μια συζήτηση ! έτσι κάνουν οι υγιείς άνθρωποι!!! Είμαι βέβαιος πάντως ότι αν μπορούσαν να μας πουν κάτι αυτο θα ήταν -σε όσους αρεσουμε για τους άλλους δεν θα μπορέσουμε -γιατί καμία φορα είναι θέμα τιμής να μην είσαι ότι και όλοι οι άλλοι!!!! Και τελικά ναι εβγαλεσ χολή !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή