Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Αυτοί είναι οι 40 φόροι που πληρώνουμε για τα ακίνητά μας!

Ούτε έναν, ούτε δύο αλλά 40 φόρους πληρώνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων. “Δε μιλάμε πια για φορολόγηση, μιλάμε για δήμευση, για καταλήστευση των περιουσιών μας λέει στο Newsit o Πρόεδρος της Π.ΟΜ.ΙΔ.Α. Στράτος Παραδιάς.
Αυτοί είναι οι 40 φόροι – τέλη – επιβαρύνσεις για ένα ακίνητο όπως τους συγκέντρωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων:





Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο Newsit o Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, Στράτος Παραδιάς “η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ιδιοκτήτες ακινήτων είναι δραματική. Αν υπάρχουν άνθρωποι που από έναν κομμένο μισθό ή σύνταξη θα πεινάσουν, από την πλευρά των ιδιοκτητών θα υπάρξουν άνθρωποι που θα πάνε στη φυλακή και θα χάσουν την περιουσία τους. Γιατί ούτε να πουλήσουν ενα ακίνητο μπορούνε καθώς κανείς πια δεν αγοράζει επειδή το κράτος το ίδιο με τη φορολογική πολιτική του το απαξίωσε,  αλλά ούτε να το νοικιάσουν μπορούν γιατί δεν υπάρχει ενοικιαστής φερέγγυος αυτή τη στιγμή στην αγορά.
Πρέπει λοιπόν να αλλάξει εντελώς η φορολογική προσέγγιση στα ακίνητα και να προσαρμοστεί επάνω στη φορολογική ικανότητα των πολιτών για να μπορούν να πληρώσουν και να μπορούν τα φορολογικά μέτρα να έχουν κάποια ελπίδα δημοσιονομικής απόδοσης. Διαφορετικά οδηγούμεθα στην καταστροφή και οι πολίτες και το κράτος.
Δεν μπορούμε να μιλάμε πια για φορολόγηση, μιλάμε για δήμευση, μιλάμε για καταλήστευση των περιουσιών των ιδιοκτητών ακινήτων και κυρίως καταλήστευση που κατευθύνεται όχι στα ίδια τα ακίνητα αλλά σε οτι έχει απομείνει από τις καταθέσεις, από τις αποταμιεύσεις των ιδιοκτήτων ακινήτων και των οικογενειών τους στις τράπεζες με πρόσχημα την κατοχή της ακίνητης περιουσίας.
Και αναρωτιέται κανείς, εαν ο κόσμος σηκώσει και το τελευταίο του ευρώ τι θα γίνει μετά; Με ποιο τρόπο θα πληρωθούν τεράστιοι φόροι που θα έρχονται κάθε χρόνο βασισμένοι πάνω σε αξίες αντικειμενικές οι οποίες έχουν κατεδαφιστεί με φορολογικούς συντελεστές υπολογισμένους με τόσο ληστρικό τρόπο ουτως ώστε να είναι απολύτως αδύνατο να πληρωθούν οι φόροι αυτοί”.
newsit.gr

 http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=185504&catid=13

Τι λέτε αγαπητοί συμπατριώτες, αυτός είναι αρκετά σοβαρός λόγος για να ξεσηκωθείτε;;;;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου