Τετάρτη, 3 Απριλίου 2013

Mykonos let's do it! Εθελοντική κίνηση καθαριότητας ΜΥΚΟΝΟΥ

Η αλήθεια είναι ότι όπως όλοι έχω υπάρξει εθελοντής σε πολλές δραστηριότητες, ειδικά σχετικά με το περιβάλλον. Η τύχη τα έφερε όμως έτσι, να γίνεται μία πολύ αξιόλογη κίνηση καθαρισμού και προστασίας του περιβάλλοντος σε μια περίοδο ιδιαίτερα βεβαρημένη για το νησί μας.
Τα προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι πολλά με κυρίαρχα τα παρακάτω:
1. Αδυναμία λειτουργίας της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου, λόγω καυσίμων, προσωπικού και κακής οργάνωσης.
2. Συσσωρευμένα απορρίμματα που προέκυψαν τόσο από την κακή λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών, αλλά και από τις εποχιακές προετοιμασίες.
3. Το οικονομικό σκάνδαλο που συγκλονίζει και αποπροσανατολίζει το νησί.
Ίσως λόγω των προβλημάτων αυτών θα ήταν πιο φρόνιμο να μην κάνω τίποτε, να το αφήσουμε να περάσει. Όμως είναι τίμια αυτή η θέση;
Πριν από 2 μήνες δήλωσα συμμετοχή στην κίνηση αυτή. (περισσότερα στοιχεία για όσους θέλουν στοwww.letsdoitgreece.org ). Βέβαια τότε τα πράγματα ήταν κάπως διαφορετικά.
Η ερώτηση σε όλους τους φίλους του νησιού, σε όλους φίλους τους δικούς μου, σε όλους τους πολίτες που αγαπούν αυτόν τον τόπο και ανησυχούν για την κατάντια, χωρίς ουδεμία πρόθεση πολιτικής εκμετάλλευσης ή σκοπιμότητας, είναι απλή:
Η Ελλάδα μπορεί, εμείς μπορούμε;
Έχουμε τα κότσια να πάρουμε την υπόθεση καθαριότητας στα χέρια μας ώστε να μην ντρεπόμαστε για το ότι ζούμε και βιώνουμε;
Πιστεύω ότι μπορούμε. Μπορούμε όλοι μαζί. Μακριά από αυτά που μας χωρίζουν.
Αυτή είναι η πρώτη ανάρτηση στην ομάδα του facebook, Mykonos let’s do it http://www.facebook.com/groups/271251023010054/ που είναι ανοικτή σε όλους. Θα ακολουθήσει μια δεύτερη με σχέδιο δράσης. Κάθε πρόταση ευπρόσδεκτη.
Καλή συνέχεια σε όλους και αυτούς που θα βοηθήσουν και σε αυτούς που θα αδιαφορήσουν.


mykonoss

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου