Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Ανδρέας Φιορεντινος: «Δε θα κερδίσει τίποτα ο ΕΟΤ αν κλείσει το γραφείο της Σύρου»


Αντίθετος με το σχέδιο μεταρρύθμισης του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, σχετικά με το σκέλος που αφορά την κατάργηση της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Κυκλάδων στη Σύρο, δηλώνει ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Ανδρέας Φιορεντίνος.
Σε δηλώσεις στο Cyclades24, τόνισε ότι θα είναι επιζήμιο και για τον ίδιο τον ΕΟΤ αν κλείσει το γραφείο της Σύρου, καθώς δε θα μπορεί να διεκπεραιώνει τις υποθέσεις που αφορούν τις επιχειρήσεις τουρισμού των Κυκλάδων.
«Υπάρχει μια πρόταση για διοικητική μεταρρύθμιση, την οποία έχει επεξεργαστεί και η Τρόικα. Προτείνουν διάφορα, με στόχο την περιστολή δαπανών αλλά και τη συνέχιση λειτουργίας και παροχής υπηρεσιών του υπουργείου και του ΕΟΤ. Μέσα στην πρόταση συμπεριλαμβάνεται η κατάργηση της ΠΥΤ Κυκλάδων που λειτουργεί στη Σύρο. Από την εμπειρία μου θα σας πω ότι δε μπορεί να παρέχει στο νομό αυτές τις υπηρεσίες ο ίδιος ο ΕΟΤ κεντρικά, χωρίς την ύπαρξη του γραφείου των Κυκλάδων», είπε ο κ. Φιορεντίνος για να προσθέσει: «Η πρόταση δεν είναι δεσμευτική. Θα τεθεί σε διαβούλευση και αργότερα θα πάει στη Βουλή ως νομοσχέδιο για να ψηφισθεί. Είμαι αντίθετος με το κλείσιμο του γραφείου  των Κυκλάδων και θα κάνουμε ότι μπορούμε για να το αποτρέψουμε. Δεν πρόκειται να κερδίσουμε τίποτα με το να κλείσουμε  μια τέτοια υπηρεσία. Εγώ πιστεύω στον εκσυγχρονισμό αυτών των υπηρεσιών και όχι στην κατάργησή τους».
Ερωτηθείς αν το γραφείο της Σύρου είναι απαξιωμένο και υπολείπεται σε σχέση με τις υπόλοιπες υπηρεσίες του ΕΟΤ είπε: «Το γραφείο της Σύρου υπολειτουργεί με το σκεπτικό ότι δε διαθέτει το κατάλληλο προσωπικό και δεν είναι στελεχωμένο στο βαθμό που θα έπρεπε για να διεκπεραιώνει τις υπηρεσίες του. Αυτό όμως συμβαίνει σε όλες τις περιφερειακές υπηρεσίες τουρισμού. Είναι πανελλαδικό το φαινόμενο. Υπάρχουν υπηρεσίες και γραφεία που είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση από την ΠΥΤ Κυκλάδων».   

Πηγή: Cyclades24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου