Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Απολογισμός Δημοτικής Αρχής για το 2010 - Η θέση της Αντιπολίτευσης


Ακολουθεί η θέση της μείζονος Αντιπολίτευσης "Μύκονος-Επόμενη Μέρα" για τον Απολογισμό Πεπραγμένων του 2010 στον Δήμο Μυκόνου.

Μύκονος 30.06.2011


                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απολογισμός Πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής 2010


κ. Δήμαρχε, κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι, φίλες και φίλοι:


Η αποστολή μας ως αντιπολίτευση είναι να ελέγχουμε την διοίκηση , να κρίνουμε τις αποφάσεις της αλλά και να συναινούμε σε οποιαδήποτε σωστή πρωτοβουλία.

Σήμερα ημέρα απολογισμού των πεπραγμένων του 2010 δεν μπορούμε να μην κάνουμε κριτική για τον τρόπο και την άσκηση της δημοτικής πολιτικής, αφου δεν είναι μια τυπική διαδικασία η οποία προβλέπεται μόνο από τον κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων. Είναι μια δημοκρατική διαδικασία και μια ένδειξη σεβασμού προς τον πολίτη.

Προκειμένου να αμβλυνθούν οι αδικίες που διαπράττονται εναντίον των επιχειρηματιών της πόλεως,  ζητήσαμε να
εκπονηθεί  μελέτη χρήσεων γης, η οποία ανατέθηκε στην ομάδα Ρωμανού, όμως σκόνταψε στα σκαλιά της Δημαρχίας, με αποτέλεσμα να επικρατεί χάος στις χρήσεις γης εντός της πόλεως και ιδιαίτερα αυτή των νυχτερινών κέντρων. Επίσης στην ομάδα Ρωμανού δόθηκε η εντολή να εκπονήσει μελέτη ανάπλασης της περιοχής των Κάτω Μύλων η οποία δεν προχώρησε ακομα.

Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση αποπεράτωσης των νέων λιμενικών εγκαταστάσεων και μελετών.  Σας υπενθυμίζω ότι το έργο αυτό άρχισε το 1998. 

Η ανάθεση οργάνωσης  της λειτουργίας μεταξύ των δυο λιμένων , καθυστερεί περιμένοντας την παροχή υπηρεσιών οικονομοτεχνικού συμβούλου, (όπου εδω είναι μια κλασσική περίπτωση ΣΔΙΤ), και θα έπρεπε να είχε αποπερατωθεί.

Ταυτόχρονα κ. Δήμαρχε θα έπρεπε σε συνέχεια παρεμβάσεων μας να είχατε ενημερώσει σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί ώστε να διασφαλιστεί Α) η νομιμότητα παραχώρησης χρήσης των παραλιών, είτε μέσω της διαδικασίας της δημοπράτησης είτε μέσω της απευθείας αναθέσεως, Β) Ο έλεγχος και η καταχώρηση της είσπραξης των εσόδων του Δήμου από την εκμίσθωση των παραλιών Γ) Η δημοσιοποίηση στις αρμόδιες αρχές  ( ΔΟΥ ΜΥΚΟΝΟΥ, ΑΤ ΜΥΚΟΝΟΥ, ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ) των συμβάσεων εκμίσθωσης χρήσης τμημάτων των παραλιών του Δήμου.

Στην συνέχεια θα αναφερθώ στο μείζον πρόβλημα της καθαριότητας και της διαχείρισης των απορριμάτων. Οι συμβάσεις για την ανακύκλωση που δεν έχουν εφαρμοστεί πιστοποιούν την έλλειψή της.  Δυστυχώς η λειτουργία του  ΧΑΔΑ συνεχίζεται με συνέπεια την εγκληματική καύση των σκουπιδιών.

Η κακή διαχείριση και λειτουργία του ΧΥΤΑ είναι αποδεδειγμένη,  και σε συνδυασμό με τον ΧΑΔΑ, επιβαρύνουν την υγεία των κατοίκων, το τουριστικό μας προιόν και τα οικονομικά του Δήμου.

Ένα άλλο ζήτημα είναι η μη ολοκλήρωση των εργασιών βελτίωσης του οδικού δικτύου του νησιού καθώς και η μη υλοποίηση μελετών για το τμήμα της οδοποιίας που υπολείπεται με σκοπό την ένταξή του σε προγράμματα με σκοπό την χρηματοδότηση.

Λυπάμαι πραγματικά που πρέπει για άλλη μια χρονιά να αναφερθούμε στο όνειρο πια  για τα παιδιά μας της κατασκευής του  κλειστού γυμναστηρίου.

Συνεχίζοντας, θα πρέπει να μπει ένα τέλος στο νεφελώδες τοπίο των βεβαιωτικών καταλόγων και τις διαγραφές οφειλών δημοτικών τελών.

Πρέπει να υπάρξει  επιτέλους δημιουργία μητρώου επιχειρήσεων και άμεσο ξεκαθάρισμα των εκκρεμοτήτων του παρελθόντος, έκδοση όλων των βεβαιωτικών καταλόγων που εκκρεμούν, καταλογισμός στους καταχραστές των ποσών που αποδεικνύεται ότι καταχράστηκαν, νομική διεκδίκηση για την είσπραξή τους, απαλλαγή των έντιμων και συνεπών επιχειρηματιών από την αβεβαιότητα για ζητήματα που δεν φταίνε.

Τέλος οπως γνωρίζετε πολύ καλά, εδώ και αρκετούς μήνες, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου και οι δημόσιες Ελεγκτικές Υπηρεσίες ερευνούν - στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους - τις διάφορες πτυχές των οικονομικών σκανδάλων σε βάρος του Δήμου Μυκόνου, αναζητώντας το εύρος των παρανομιών, καθώς και τους αυτουργούς και τους συνενόχους τους που ζημίωσαν παράνομα και υπαίτια το Δήμο. Σε όλα αυτά τα σοβαρά θέματα,  υπάρχει υστέρηση μέχρι σήμερα στην οποιαδήποτε ενημέρωσή μας για την πορεία των ανωτέρω υποθέσεων που ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη και τις δημόσιες Ελεγκτικές Υπηρεσίες, στερώντας μας τη δυνατότητα να ελέγξουμε τις επιλογές που ακολουθούνται από την δημοτική αρχή, στο βαθμό μάλιστα που αυτές δεσμεύουν τις νομικές δυνατότητες του Δήμου Μυκόνου και ενδεχομένως στερούν την πλήρη και αποτελεσματική προστασία των πάσης φύσεως δικαιωμάτων του.
Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ο Δήμαρχος Μυκόνου έχει κατ’επανάληψη κληθεί προσωπικά τόσο με την σημερινή του ιδιότητα όσο και με την προγενέστερη ιδιότητα ως αντιδημάρχου  από τη Δικαιοσύνη να δώσει έγγραφες εξηγήσεις στα ανωτέρω θέματα – χωρίς όμως να μας έχει μέχρι και σήμερα ενημερώσει : α) επί ΠΟΙΩΝ ερωτημάτων ή κατηγοριών παρέχει έγγραφες εξηγήσεις ή και απολογείται, και β) ΠΟΙΑ η θέση του και ΠΟΙΟ το περιεχόμενο των απολογητικών  ισχυρισμών του ! 

Κλείνοντας τέλος  θα πρέπει να τεθεί το θέμα της σύγκρουσης καθηκόντων που ανακύπτει από τη συγκέντρωση στο πρόσωπο του Δημάρχου των ιδιοτήτων αυτού : ι] ως απολογούμενου για τα ερευνόμενα αδικήματα και ιι] ως Εκπροσώπου του ζημιωθέντος νομικού προσώπου του Δήμου Μυκόνου.

Για την δημοτική παράταξη ‘’Μύκονος Επόμενη-Μέρα΄
  
Ανδρέας Ν Φιορεντίνος

5 σχόλια:

  1. re fiorentine den exeis bareuei pia gia ola exeis na peis kai gia ola kaneis to koyneli ,esy den prepei na exeis paraponv sxetika me toys dromoys soy erije o megas kai sto spiti alla kai sto jenodoxeio.
    ante sto ....................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ανωνυμος,αγραμματος, εριστικος και ξερολας! μαλλον ψηφοφορος της ενωμενης μυκονου μου μοιαζεις!!!!!!!!!!!!!Φ.ΜΕΝΑΡΔΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. telika o megas den mas ipe yiati apo 19000 xiliarika pige sta141000 o kolitos tou to kalo livadi ....................mipos ta mirazotane ta resta me to lariseo;;;;;epi 10 xronia na pos ginonte oi agores!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μεναρδε δεν ειμαστε ολοι "επιστήμονες" σαν εσένα ,αλλα μου κάνει εντύπωση οταν σας λένε τα σωστά τοτε έχετε την καραμέλα έτοιμη
    ότι είμαστε οπαδοί των άλλων.
    Δε βρίσκεται κάτι σοβαρό να ασχοληθείτε και αναχαράζεται σαν τις κατσίκες τα ίδια και τα ίδια? Μα από ανώνυμους , αγράμματους , εριστικούς και ξερόλες χάσατε για άλλη μία φορά την Δημαρχία γιατί κατάλαβαν το παιχνίδι που παίζαται σε βάρος μας με τον πρώην "άσπονδο" εχθρό σας!ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΤΕ ΓΙΑ ΖΩΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΙ ΕΠΙΠΕΔΟ !!!!!!!
    ΕΥΓΕ !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή