Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Οι 5 μεγάλοι εχθροί για την πόλη της Μυκόνου και τα καταστήματα - Σκουπίδια, Επαιτεία, Παραεμπόριο, Οχήματα και Διανομή Φυλλαδίων!

Αυτή είναι η Μύκονο που θέλουμε???

Πρέπει να το καταλάβουμε...

Αυτή η εικόνα μας κοστίζει πολύ ακριβά...όσο την συντηρούμε τόσο το χειρότερο για το νησί και τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά σε αυτό και ιδιαίτερα τους εμπόρους και τους καταστηματάρχες. 
 
Εσείς που έχετε εμπορικά καταστήματα παραπονεθείτε στο Δήμο, καταγγείλετε την κατάσταση που σας βλάπτει, επικοινωνήστε με άλλους εμπόρους και καταστηματάρχες....συζητήστε τι μπορείτε να κάνετε όλοι μαζί και δράστε συλλογικά!!

Υπάρχει Δήμος, υπάρχει πολιτική αρχή στο νησί ?? Κυκλοφορεί στην Χώρα?? Δεν βλέπει τι γίνεται ήθελα να ήξερα?? Τι άλλο πρέπει να γίνει για να ληφθούν μέτρα??? Η αδιαφορία αυτή τι άλλο πετυχαίνει, εκτός από την συνεχιζόμενη δυσφήμηση του νησιού, την παρεμπόδιση της εμπορικής δραστηριότητας που στο τέλος βλάπτει τον ίδιο τον Δήμο που θα εισπράξει λιγότερα χρήματα από δημοτικούς φόρους??


Μπροστά σε αυτή την πολιτική αδιαφορία τι κάνουμε??? Υπάρχουν Μυκονιάτες που έχουν χάσει τον ύπνο τους, την ηρεμία τους και την ησυχία τους...υπάρχουν Μυκονιάτες που είναι στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης λόγω και αυτής της κατάστασης που υποβαθμίζει την περιοχή που δραστηριουποιούνται και υπονομεύει τις προσπάθειες που κάνουν να προσελκύσουν πελατεία. Μας νοιάζουν όλα αυτά??
Υπάρχουν Μυκονιάτες που περιμένουν μία καλή πώληση όλη μέρα και έχουν να αντιμετωπίσουν μπροστά από τις βιτρίνες τους και τις πόρτες των καταστημάτων τους, γύφτους ζητιάνους, μαύρους μικροπωλητές, μηχανάκια που τρέχουν ανεξέλεγκτα, σκουπίδια που πετάγονται δίπλα τους και ανθρώπους που πληρώνονται για να φωνάζουν συνθήματα αποσπώντας την προσοχή των περαστικών και βρωμίζοντας τα πεζοδρόμια από τα φυλλάδια.


Τι κάνουμε για όλα αυτά??? Υπάρχει ΔΗΜΟΣ? Υπάρχει πολιτική αρχή στον τόπο μας??? Τα γνωρίζουν αυτά??? Τι κάνουν?? Πού θα πάει αυτή η κατάσταση??? Το έχουμε παρατήσει στο έλεος των γύφτων, των μαύρων, των δικύκλων και τρικύκλων, των σκουπιδιών και των ξυλοπόδαρων το νησί??? Δικό τους είναι το νησί ή δικό μας?? Εμείς δεν πρέπει να ζήσουμε? Πόσο ακόμα θα μας χαλάνε το νησί?
Επιχειρηματίες και καταστηματάρχες που βλέπετε έστω και μία αλήθεια σε όλα αυτά και θέλετε να κάνετε κάτι για αυτό, επικοινωνήστε, ανταλλάξτε απόψεις και δράστε από κοινού για το καλό των επιχειρήσεων, των καταστημάτων σας και των οικογενειών σας!

8 σχόλια:

  1. AΣΤΕΙΑ!!! ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ Ο ΗΓΕΤΗΣ!!! ΟΙ ΜΥΚΟΝΙΑΤΕΣ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ ΕΙΣΑΣΤΕ!!! ΕΡΓΑ ΜΗΔΕΝ!!! ΦΑΤΕ ΤΟΡΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, ΠΛΑΝΟΔΙΟΥΣ, ΑΛΒΑΝΟΥΣ, ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ!! ΤΟΥΣ ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΟΣΤΕ!! ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΕΣΑΣ... ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΕΡΕΣΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χωρίς να θέλω να γίνω απολογητής του Δήμου,ο οποίος βεβαίως έχει τις ευθύνες που του αναλογούν,σας υπενθυμίζω ότι οι γύφτοι και οι μαύροι όπως τους αποκαλείτε,χαίρουν ιδιότυπης ασυλίας χάριν της κρατικής ανεπάρκειας και αδιαφορίας τις οποίες και εκμεταλλεύονται στο έπακρο.Το ΣΔΟΕ ως κατά τον τίτλο του διώκτης του οικονομικού εγκλήματος εξαντλεί την δραστηριότητα του κάνοντας 'σαφάρι' με θήραμα τους επαγγελματίες του νησιού και προφανώς δεν θεωρεί έγκλημα το παραεμπόριο το οποίο στην Μύκονο τουλάχιστον αφήνει ανενόχλητο.Ο ΟΑΕΕ όπως ονομάσθηκε το ΤΕΒΕ είναι πρόθυμο να σύρει στις αίθουσες των δικαστηρίων επαγγελματίες που από οικονομική αδυναμία δεν κατέβαλαν ασφάλιστρα για κάποιο διάστημα,ενώ αφήνει ανενόχλητους όσους ασκούν παραεμπόριο.Το ΙΚΑ το άλλο ευαγές ίδρυμα που ασχολείται με το 'σαφάρι'επαγγελματιών ,προφανώς θεωρεί ότι στο παραεμπόριο είναι όλοι αφεντικά και δεν υπάρχουν εργαζόμενοι,άρα είναι δραστηριότητα υπεράνω ελέγχου.Από τον Επόπτη εργασίας δεν απαιτώ ούτε έλεγχο προσλήψεων,ούτε τον αυστηρό έλεγχο του ωραρίου και των ρεπό,ούτε τα τεράστια και άδικα πρόστιμα που επιβάλει στους επαγγελματίες ,όμως και στο παραεμπόριο και στην επαιτεία υπάρχει τόσο την ημέρα όσο και την νύχτα ποινικά κολάσιμη εργασία ανηλίκων και όποιος αρμόδιος κλείνει τα μάτια καθίσταται συνεργός μιας αδικοπραξίας.Τέλος για την Δημοτική αστυνομία δεν έχω κανένα σχόλιο διότι υπάρχει κίνδυνος να διαταράξω τον ύπνο της.Συμπέρασμα,επαγγελματιες εάν νοιώθετε πιεσμένοι ,βγάλτε τα εμπορεύματα σας στο πεζοδρόμιο,θα γλυτώσετε απ όλους,θα γλυτώσετε και το νοίκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ANONIME 10.33 ENIMEROTIKA 8A SU PO OTI POLLOI APO TUS SIBOLITES MAS XRISIMOPOIUN TUS DI8EN PLANODIOUS GIA TIS VROMODULIES TOUS, OPOS EPISIS KAI TA GIFTAKIA ME TA LOULOUDIA... APO EKEI KAI PERA APO TIN STIGMI POU H KENTRIKI EKSUSIA OPOS KAI H TOPIKI EINAI ANIKANES NA ANTIMETOPISUN ME SOVAROTITA KAPOIA APLA 8EMATA TOTE MONI LISI EINAI H ANATROPI.... KANTE OLOI TIN AYTOKRITIKI SAS KAI EPITELOUS KSIPNISTE.... TO PARTY TELOIOSE!!!! OI POLITIKOI EINAI YPEY8INOI GIA THN KATANTIA TIS XORAS MAS , TO PARAEMPORIO , TOUS LA8ROMETANASTES KAI TA KLEMENA... OXI OI EPAGGELMATIES STON KLADO TOU TURISMOU , UTE OI YPALILOI TOU DIMOSIOU KAI IDIOTIKU TOMEA... AYTOI TA FAGANE MONOI TUS KAI STHN ELLADA KAI STIN MYKONO... KAI SIMEXIZUN NA TRONE.... KSIPNISTE...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η απολυτη ξεφτιλα και υστερα μιλαμε για τζετ σετ και αηδιες!! αλλαγη πολιτικης τωρα να παραιτηθουν ολοι τους στην δημαρχια η Μυκονος βουλιαζει και αυτοι δεν κανουν τιποτα!! μονο τους ψηφοφορους τους στο χωριο ξερουν να κανουν πλατες!! ποσοι ειναι οι χωριανοι κ δημαρχε επιτελους? ενα σας λεω καντε κρατι γιατι η Μυκονος θα τελειωσει λιαν συντομος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. distixos to mono poy tha sosei thn mikono pia einai
    10 xronia na patosei mpas kai baloyn oloi mialo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σχετικά με το παρεμποριο των τσιγγάνων ο δήμος Μυκόνου μας παρέπεμψε στην δημοτική αστυνομία, η οποία μας απάντησε πως δεν μπορεί να αντιμετωπήσει την κατάσταση και μετα την επικάλεση του νόμου 3982/17.06.2011 (ΦΕΚ Α' 143)δήλωσαν άγνοια για τον παραπάνω νόμο.
    Μετά από απειλή ενημέρωσης του εισαγγελέα στην Σύρο, ήρθαν και έδιωξαν τους τσιγγάνους οι οποίοι βεβαια δεν έφυγαν από το νησί, απλά πηγαν πιο κάτω.

    Ολον τον χειμώνα τσιγγάνοι με ζωντανά πουλερικά σε μικροσκοπικά κλουβια γυρίζουν το νησί, χωρίς καν να έχουν νερό να δώσουν στα ζώα.

    Νόμος 3982/17.06.2011 (ΦΕΚ Α' 143)


    «Άρθρο 11»

    Με την επιφύλαξη των διατάξεων του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα (ν. 2960/2001, Α΄ 265), τα κάθε είδους εμπορεύματα, τα οποία διακινούνται στην αγορά με οποιονδήποτε τρόπο και τα οποία είτε συνιστούν παράνομη απομίμηση προϊόντων είτε κυκλοφορούν κατά παράβαση των διατάξεων του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (π.δ.186/1992, Α΄ 84) είτε αυτός που τα διαθέτει δεν κατέχει την απαιτούμενη άδεια ή τα νόμιμα παραστατικά, κατάσχονται και καταστρέφονται άμεσα, με κάθε πρόσφορο τρόπο, υπό την επιφύλαξη της παραγράφου 5 του παρόντος.
    Η κατάσχεση των προϊόντων του υπαίθριου εμπορίου επιβάλλεται από τα Κλιμάκια Ελέγχου Λαϊκών Αγορών και Υπαιθρίου Εμπορίου του άρθρου 7α του ν. 2323/1995 «Υπαίθριο εμπόριο και άλλες διατάξεις» (Α΄ 145), όπως έχει τροποποιηθεί και συμπληρωθεί με την παρ. 13 του άρθρου 13 του ν. 3557/2007 ή από τη Δημοτική Αστυνομία. Για την εφαρμογή της παρούσας παραγράφου παρέχεται η συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με τα άρθρα 159 έως 162 του π.δ. 141/1991 «Αρμοδιότητες οργάνων και υπηρεσιακές ενέργειες του προσωπικού του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και θέματα οργάνωσης υπηρεσιών» (Α΄ 58), όταν και όπου αυτή κρίνεται απαραίτητη.
    Τα όργανα που προβαίνουν στις κατασχέσεις των προϊόντων της παραγράφου 1, είτε υπαίθριου εμπορίου είτε εντός αποθηκευτικών εν γένει χώρων, στεγασμένων ή μη, περιλαμβανομένων και αυτοκινούμενων μέσων, συντάσσουν πρωτόκολλο κατάσχεσης, το οποίο περιλαμβάνει τα πλήρη στοιχεία του ελεγχομένου, τον αριθμό του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου αυτού, καθώς και τον Α.Φ.Μ., εφόσον παρέχονται, τον τόπο, το χρόνο και τα είδη που κατάσχονται, σε συνοπτική περιγραφή, καθώς και την αιτία της κατάσχεσης. Το πρωτόκολλο κατάσχεσης υπογράφεται από τα ελεγκτικά όργανα και αντίγραφο αυτού δικαιούται να λάβει ο ελεγχόμενος, ενώ το πρωτότυπο διαβιβάζεται στην προϊσταμένη, κατά περίπτωση, αρχή.
    Η καταστροφή των εμπορευμάτων υπαίθριου εμπορίου γίνεται άμεσα και επί τόπου με κάθε πρόσφορο μέσο, περιλαμβανομένης της ρίψης εντός απορριμματοφόρου ή με την καταστροφή της εμπορικής αξίας του προϊόντος με ανεξίτηλο χρωματισμό (σπρέι). Κατ’ εξαίρεση και εφόσον η επιτόπια καταστροφή δεν είναι τεχνικά δυνατή ή ακολουθηθεί η διαδικασία της παραγράφου 5, τα παράνομα προϊόντα συσκευάζονται σε σάκους, μεταφέρονται σε αποθηκευτικούς χώρους και καταστρέφονται αμελλητί. Τα παράγωγα προϊόντα της καταστροφής δύναται να διατίθενται για ανακύκλωση.
    Αν κατά τη διαδικασία της κατάσχεσης το μόνο ελλείπον είναι η κατοχή της άδειας και γίνει επίκληση ύπαρξης αυτής, παρέχεται στον ενδιαφερόμενο τριήμερη προθεσμία προσκόμισης των νόμιμων εγγράφων στην αρμόδια για την κατάσχεση αρχή, τα δε κατασχεθέντα προϊόντα καταστρέφονται μετά την άπρακτη παρέλευση της προθεσμίας αυτής.
    Για την εφαρμογή του παρόντος άρθρου τα ως άνω Κλιμάκια Ελέγχου Λαϊκών Αγορών και Υπαιθρίου Εμπορίου, καθώς και η Δημοτική Αστυνομία, έχουν τις ελεγκτικές αρμοδιότητες του Σ.Δ.Ο.Ε..»

    Παρακάτω παρατίθεται ολόκληρο το ΦΕΚ του Νόμου 3982 με την εν λόγω τροπολογία δημοσιευμένη στην 39η (3091) σελίδα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τελευταία, λιμενικός παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και αναχαιτίζει το παραεμπόριο στις παραλίες της Μυκόνου, κατάσχωντας καθημερινά τεράστιες ποσότητες παράνομων προϊόντων τα οποία στην συνέχεια παραδίδει στον Δήμο Μυκόνου. Ένας ή δύο άνθρωποι μόνοι τους ωστόσο, όσο ευσυνείδητοι κι αν είναι κι όσο ζήλο και να δείχνουν πράττωντας το καθήκον τους, δεν μπορούν να καθαρίσουν ολόκληρη Μύκονο μόνοι τους. Με λίγη συνδρομή από τον Δήμο Μυκόνου και την Δημοτική Αστυνομία πιθανότατα το νησί θα έλυνε αυτό το πρόβλημα με το παραεμπόριο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Omg this is a shame the mayor should do something maybe have a law if caught dumping rubbish on island and if you are a foreignor get deported back to where you came from police should throw heavy fines and laws not to have beggers on the beautiful streets of mykonos if caught begging kick them out throwing rubbish fine them if local kick them out if not mykonian problem fixed!

    ΑπάντησηΔιαγραφή