Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Η θέση του συνδυασμού "Μύκονος-Επόμενη Μέρα" για την τιμητική διάκριση του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη μας


Τοποθέτηση του κ. Φιορεντίνου, επι κεφαλής της παράταξης "Μύκονος-Επόμενη Μέρα", στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 31η Μαϊου 2011, για την δωρεά νέας ιερατικής στολής στον Μητροπολίτη μας, με αφορμή την συμπλήρωση 10 ετών ποιμαντορίας Του. 

"Μου ακούγεται κι εμένα σαν πρώτη σκέψη το 9.000 για την στολή αυτή ένα ποσό μεγάλο, αλλά αντίστοιχο ενδεχομένως της αξίας και της προσφοράς...αλλά νομίζω ότι η καταγραφή της ευγνωμοσύνης αν θέλετε ή το γεγονός ότι είναι ένας άνθρωπος της Μυκόνου τον οποίον θέλουμε να τιμήσουμε, νομίζω ότι θα μπορούσε να ήτανε με έναν διαφορετικό πιο διακριτικό τρόπο που είμαι σίγουρος ότι αν είχα την ευκαιρία να μιλήσω μαζί του θα το αναζητούσε κι αυτός ο ίδιος...ενδεχομένως αυτό το ποσό θα μπορούσε το Δημοτικό Συμβούλιο να το έδινε σε ένα ίδρυμα από αυτά που με αγωνία προσπαθεί να διατηρήσει στις Κυκλάδες το οποίο να ακουστεί και για αυτόν καλύτερα και να μην δίνουμε λαβή για σχόλια όπως ακούστηκαν μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δηλαδή στο όνομα του Δεσπότη και της προσφοράς ενός Μυκονιάτη που έχει φτάσει σε αυτό το επίπεδο, εγώ αυτό το ποσό κι ακόμα περισσότερα μετά χαράς θα τα έδινα σε ένα γηροκομείο που είναι υπό την Μητρόπολη, σε ένα φτωχό άνθρωπο ή σε ένα παιδί που θέλει να σπουδάσει και δεν έχει πόρους, καθ'υπόδειξη του Μητροπολίτη."

Στο τέλος της τοποθέτησής του, ο επι κεφαλής της παράταξης "Μύκονος-Επόμενη Μέρα", ζήτησε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να καταγραφεί η πρόταση.

2 σχόλια:

  1. Αυτη την τοποθετηση θα επρεπε να την κανει η πλειοψηφια ,διοτι ειταν επομενο να ακουστουν τα δυσμενεστατα σχολια! δεν πιστευω να υπαρχει ανθρωπος στο νησι μας που να μην αναγνωριζει το εργο του μητροπολιτη μας, αλλα δεν καταλαβαινουν οτι με τοσα οικονομικα προβληματα που εχουμε αυτου του ειδους οι ενεργειες ειναι προκλητικες?λυπαμαι ειλικρινα ! Φ.Μεναρδος

    ΑπάντησηΔιαγραφή