Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Σήμερα Σάββατο (5 Νοεμβρίου 2011) τις πρώτες πρωινές ώρες ολοκληρώθηκε με επιτυχία άλλη μία παράσταση του πειραματικού θεάτρου της Βουλής. Μέσα σε καταιγισμό χειροκροτημάτων, επαίνων και συγχαρητηρίων, όχι από τους θεατές, αλλά από την πλειοψηφία των ηθοποιών, ολοκληρώθηκε άλλη μία θεατρική πράξη του έργου. Το Ελληνικό αλλά και το παγκόσμιο κοινό αυτή την φορά, παρακολούθησε την παράσταση ζωντανά με διακαναλική σύνδεση. Ήταν τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον για την παράσταση αυτή που από νωρίς το απόγευμα πάνω από 50 διεθνείς τηλεοπτικοί σταθμοί με τα συνεργεία τους είχαν στήσει τις κάμερες έξω από την αίθουσα για να έχουν απ’ ευθείας σύνδεση. Είναι πανθομολογούμενο ότι το γεγονός ξεπέρασε κατά πολύ σε ενδιαφέρον ακόμα και το φεστιβάλ των Καννών… 
Οι συντελεστές αυτής της παράστασης είναι πολλοί. Όπως είναι γνωστό το πειραματικό θέατρο της Βουλής χορηγείται από τον Ελληνικό λαό. Οι τριακόσιοι ηθοποιοί, πρωταγωνιστές και κομπάρσοι, εδώ και καιρό, με πραγματική αυταπάρνηση, καθημερινή προσπάθεια και αστείρευτο ζήλο, προσπαθούν να δώσουν το καλύτερο τους εαυτό. Ο σεναριογράφος, ο σκηνοθέτης και ο βοηθός σκηνοθέτη της παράστασης ήθελαν να παραμείνουν ανώνυμοι. Σε μία τέτοια παράσταση, σε ένα τέτοιο πρωτότυπο θεατρικό δρώμενο, δεν μπορεί να παραμείνουν κρυμμένοι και έξω από τους προβολείς. Δεν προέρχονται στενά από το θεατρικό χώρο, παρόλο που σχετίζονται και με τις «θεατρικές μπίζνες». Εξέχοντα πρόσωπα του παγκόσμιου γίγνεσθαι και πρώτοι πολίτες, ο πρώτος προέρχεται από το Νέο Κόσμο, οι άλλοι γνωστό δίδυμο της Γηραιάς μας Ηπείρου. Πρόσφατα τους είδαμε σε διεθνή παραγωγή στις Κάννες.
Στο πειραματικό θέατρο της Βουλής συμμετέχουν και δικοί μας άξιοι καλλιτέχνες. Στη παράσταση υπήρχαν οι εκπρόσωποί της δικής μας περιοχής, των νησιών μας, των Κυκλάδων μας. Ο ρόλος που τους δόθηκε μπορεί να ήταν μικρός, αυτό που λέμε ρόλο κομπάρσου, αλλά καθοριστικός και τον εκτέλεσαν με μεγάλη μαεστρία θα έλεγα. Μας έκαναν όλους περήφανους. Άξια τέκνα των Κυκλάδων, ο Παναγιωτάκης Ρήγας, ο Γιωργάκης Παπαμανώλης, και ο Γιαννάκης Βρούτσης. Τους ευχόμαστε και σ’ ανώτερα, και ρολίστες.   Εδώ στις Κυκλάδες δεν πρόκειται να τους ξεχάσουμε ποτέ. Σε όλα τα νησιά μας τους περιμένουμε με την ανθοδέσμη και τα τοπικά γλυκά στα χέρια... Ανυπομονούμε να τους δούμε.
Το ερώτημα όμως, που σοβαρά τίθεται από τον Ελληνικό λαό, είναι αν θα συνεχίσει την χορηγία αυτού του πειραματικού θεάτρου της Βουλής, δεδομένου ότι η χώρα βρίσκεται σε χρεωκοπία και οι Έλληνες πολίτες άνεργοι, πεινασμένοι, λεηλατημένοι.
Την απάντηση θα την δώσει μόνο ο λαός.
Πανπάν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου