Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Παρασκηνιακές συναντήσεις και Δημαρχιακές παρατυπίες πριν την δημοπράτηση των παραλιών

Ωραία νέα έμαθα σήμερα από τον Δήμο για την αυριανή δημοπράτηση των παραλιών!!

Εν μέσω κρίσης κι ενώ θα ήταν μία πολύ καλή ευκαιρία να ενισχυθεί η τοπική επιχειρηματικότητα, ακούσαμε ότι η Δημοτική Αρχή είχε κλειστεί από το πρωί στο Δημαρχείο με συγκεκριμένους "τσιφλικάδες" των παραλιών, προετοιμάζοντας την αυριανή διαδικασία.



Είμαστε βέβαιοι ότι ο σκοπός αυτής της συνάντησης ήταν η διασφάλιση της νομιμότητας και της διαφάνειας της διαδικασίας δημοπράτησης, ώστε όλοι οι ενδιαφερόμενοι να έχουν ίσες ευκαιρίες να διεκδικήσουν το τμήμα της παραλίας που τους ενδιαφέρει χωρίς παρατράγουδα. 

Πάντως, αν η νομιμότητα της διαδικασίας απασχολούσε τον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή τότε δεν θα παραβίαζαν το Άρθρο 4 παρ. 1 του Π.Δ. 270/1981 που ορίζει ότι " Η διακήρυξις δημοσιεύεται επιμελεία του δημάρχου ή προέδρου της Κοινότητος, τουλάχιστον δέκα ημέρας προ της διενεργείας της Δημοπρασίας".

Με δεδομένο ότι η διακήρυξη έχει υπογραφή Δημάρχου και ημερομηνία πρωτοκόλλου την 23/05/2012 και η ημερομηνία δημοπράτησης ορίστηκε για την 31/05/2012, τότε ή ο Δήμαρχος δεν ξέρει να μετράει ή κάποιος θέλει να τελειώνει το γρηγορότερο δυνατό με τη υπόθεση των παραλιών χωρίς να πάρει χαμπάρι κανένας.

Δείτε τις ημερομηνίες και τις υπογραφές στα παρακάτω έγγραφα για να καταλάβετε τι εννοώ.




1 σχόλιο:

  1. Φυσικά και δεν ξέχασαν να μετρούν .
    Ο κυριος Δήμαρχος είπε επί λέξει κατά την δημοπράτηση των παραλιών
    " έχουμε επισπεύσει τη διαδικασία εν γνώσει μας κατά μία ημέρα για την εξυπηρέτηση σας" .
    Βέβαια δεν είναι μία ημέρα αλλά τ ρ ε ι ς αλλά φαίνεται ότι ο Δήμαρχος είναι πάνω από το νόμο , αφού προβαίνει σε σύντμηση προθεσμιών , κάτι που δεν προβλέπεται από κανένα νόμο . Εν συνεχεία μάλιστα ετοιμάστηκε έγγραφο που υπέγραψαν όλοι οι υποψήφιοι πλειοδότες , με το οποίο δέχονταν ως νόμιμη την ... παράτυπη "σύντμηση" που ευφυώς μεθοδεύτηκε ...προς εξυπηρέτηση τους ! Και έτσι ακολούθησε η σφαγή , με τρία κομμάτια στην Εληά να πλειοδοτούνται , το καθένα , σε ποσό άνω των 100.000 ευρώ . Το αν οι συμμετέχοντες πλειοδότες είχαν κατά τα προηγούμενα χρόνια πληθώρα παραπόνων σε βάρος τους για υπερτιμολόγηση των ομπρελών δεν απασχόλησε τον κ. Δήμαρχο . Το αν οι ίδιοι σερβίρουν ένα νεράκι 5 ευρώ στον λουόμενο τουρίστα , ούτε αυτό τον απασχολεί , διότι φαίνεται ότι έτσι προάγεται ο τουρισμός . Το αν η Κτηματική γραφει και ξαναγράφει τους ίδιους πλειοδότες , βάζοντας χοντρά πρόστιμα , για παράνομη επέκταση ομπρελών και οι ίδιοι πλειοδοτούν κάθε χρονιά , ούτε αυτό απασχόλησε τον κ. Δήμαρχο , ο οποίος για το μόνο που ενδιαφερόταν ήταν η ..... εξυπηρέτηση των "τσιφλικάδων" . Κύριε Δήμαρχε εχετε αναλογιστεί από που θα βγούν τα 300.000 ευρω και βάλε ενοίκια από την Εληά; Εχετε αναλογιστεί ότι πέρασε ανεπιστρεπτί η εποχή των μικροπολιτικών εξυπηρετήσεων ; Εχετε αντιληφθεί ότι προκαλείτε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή