Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Με απόφαση Δημάρχου έκλεισε ο δημόσιος δρόμος στο Καλό Λιβάδι!!

Κατ'αρχήν να ξεκαθαρίσουμε ότι θέλουμε να γίνονται πράγματα στο νησί μας, να έρχονται αναγνωρισμένοι και μη καλλιτέχνες και να διασκεδάζει ο κόσμος αλλά κι εμείς οι ίδιοι.

Τα πράγματα όμως περιπλέκονται όταν προκειμένου να κερδίσουν χρήματα κάποιοι ιδιώτες θυσιάζονται τα πάντα και παίρνονται αποφάσεις ερήμην των πολιτών ή ακομα και του Δημοτικού Συμβουλίου.


Πριν λίγες ημέρες ήρθε να τραγουδήσει γνωστός καλλιτέχνης σε μαγαζί στο Καλό Λιβάδι. Ανάμεσα στο συγκεκριμένο μαγαζί και την παραλία μεσολαβεί δημόσιος δρόμος, ο οποίος ξεκινάει από τον κεντρικό δρόμο προς Καλαφάτη, συνεχίζει πάνω από τον Λούλο, περνάει μπροστά από το μαγαζί και ενώνεται με την άλλη άκρη της παραλίας και τις κατοικημένες γύρω περιοχές.


Οι διοργανωτές λοιπόν, με απόφαση Δημάρχου, έκλεισαν την πρόσβαση στον δρόμο αυτόν με αποτέλεσμα αφενός η μετακίνηση από την μία πλευρά της παραλίας στην άλλη να είναι αδύνατη κι αφετέρου οι κάτοικοι των γύρω περιοχών να μην μπορούν να πάνε στα σπίτια τους χρησιμοποιώντας τον συγκεκριμένο δημόσιο δρόμο.

 
Όσον αφορά τώρα το γεγονός της διοργάνωσης, για ποιό λόγο μία ιδωτική υπόθεση που αφορά το κέρδος ενός επιχειρηματία, έγινε υπόθεση  του Δήμου με αποτέλεσμα ο Δήμαρχος να αποφασίσει το κλείσιμο του δρόμου; Ποιό σπουδαίο δημόσιο συμφέρον προασπιζόταν ο Δήμαρχος την στιγμή που έπαιρνε αυτήν την απόφαση; Τι σχέση μπορεί να έχει το συμφέρον του επιχειρηματία με τον Δήμαρχο Μυκόνου που υποτίθεται ότι υπερασπίζεται το κοινό συμφέρον του νησιού και των κατοίκων του; Ποιά συμφέροντα ή ποια λανθασμένη λογική βρίσκεται πίσω από αυτήν την απόφαση, ώστε το ιδωτικό συμφέρον του επιχειρηματία να υπερισχύει του δικαιώματος των επισκεπτών και των κατοίκων να χρησιμοποιούν τον δημόσιο δρόμο απαγορεύοντας τους την πρόσβαση;;;;


Μακάρι όλοι να βγάζουν εκατομμύρια και να πλουτίζουν. Αλλά γιατί αυτό πρέπει να γίνεται εις βάρος του δημόσιου συμφέροντος με την άμεση μάλιστα συμβολή του Δήμου και προσωπικά του Δημάρχου;;; Γιατί ο Δήμαρχος δεν μεριμνά ώστε και να ασκείται ελεύθερα η επιχειρηματική δραστηριότητα και να προστατεύεται επαρκώς ο δημόσιος χαρακτήρας των κοινών αγαθών;;; Γιατί πρέπει πάντα όπου υπάρχει ιδιωτικό σμυφέρον, τα δημόσια αγαθά να καταπατούνται και τα δικαιώματά μας επί αύτών να πειρστέλλονται ;;; Γιατί να μην μπορεί ο Δήμαρχος να εξασφαλίσει τον συμβιβασμό μεταξύ των δύο;;; Τελικά, στο κάτω-κάτω γιατί εκλέχτηκε Δήμαρχος για το καλό των Μυκονιατών ή κάποιων άλλων;;;

Μάλιστα, αναλογιζόμενος όλες αυτές τις διευκολύνσεις που παρείχε ο Δήμαρχος σε έναν ιδώτη επιχειρηματία κατά παράβαση του κοινού συμφέροντος, αναρωτιέμαι με βάση ποιά διαδικασία μίσθωσε ο εν λόγω επιχειρηματίας το κομμάτι της παραλίας μπροστά από το μαγαζί του;;;

Και μετά εμείς ως νεολαία της Μυκόνου που θέλουμε να διοργανώσουμε μια Συναυλία αφιλοκερδώς με σκοπό την ανάδειξη του μυκονιάτικου μουσικού ρεύματος, πρέπει να πληρώνουμε κάθε φορά 300 ευρώ!!! για ένα Θεατράκι που το μόνο που παρέχει είναι έναν πίνακα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και ένα καμαρίνι 8 τετραγωνικών μέτρων.

Αυτοί είσαστε. Όπου υπάρχει χρήμα και οικονομικό συμφέρον κάνετε κωλοτούμπες για να εξυπηρετήσετε τους διαπλεκόμενους παράγοντες που δραστηριοποιούνται στο νησί. Μόλις πάει να κάνει ένας Μυκονιάτης κάτι που ουσιαστικά αυτό αποτελεί προβολή για το νησί και τους ανθρώπους του, εξαντλείτε τα θεσμικά περιθώρια για να το δυσκολέψετε.

Και να μας την δίνατε απλόχερα την βοήθειά σας, δεν θα την δεχόμασταν.

Συνεχίστε να στερείτε την έκφραση από τους νέους. Συνεχίστε να κάνετε αυτό που ξέρετε καλά: να ευνοείτε την διαπλοκή και τα ιδιωτικά συμφέροντα εις βάρος του γενικού καλού!!

1 σχόλιο:

  1. Xaxa eki ta pernoun kai apo tin paralia kai apo to magazi trone kai tzampa. Siga min ben tous afinan na klisoun to bromo,to kalo livadi ine mono apo pantou ta pernoun

    ΑπάντησηΔιαγραφή