Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Να γιατί τόσος ντόρος με την πλαστική σακούλα!!

Τώρα καταλαβαίνουμε γιατί έχει φαγωθεί ο Δημοτικός Σύμβουλος με την κατάργηση της πλαστικής σακούλας!

Τώρα εξηγείται γιατί εδώ και περίπου δύο μήνες πασχίζει να μας πείσει ότι ο κίνδυνος για την Μύκονο είναι η πλαστική σακούλα, λες και δεν ζει εδω, αλλά αλλού!

Την απάντηση την έδωσε "ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΟ ΝΗΣΙ.........." (έτσι υπογράφει) δημοσιεύοντας κάποιες φωτογραφίες που δείχνουν το χτίσιμο νέου κτιρίου και την τοποθέτηση πέργολας στην παραλία του Ορνού, δίπλα στο κτίριο του εστιατορίου "Ιθάκη". Δεν τις δημοσιεύω εδώ. Μπείτε στο zoomyk.blogspot.com να τις δείτε αν ενδιαφέρεστε.

Όμως, κατά την γνώμη μου, ο πραγματικός κίνδυνος για το καλό του τόπου, η αληθινή απειλή, οι πραγματικοί μολυντές δεν είναι οι σακούλες, αλλά είναι εκείνοι που με όμορφα λόγια - και μόνο λόγια - προσπαθούν να μας πείσουν για τις αγαθές προθέσεις τους, ενώ την ίδια στιγμή με τις πράξεις τους βλάπτουν τον τόπο!

Από όμορφα λόγια έχουμε χορτάσει εδώ και καιρό! Οι πράξεις που είναι?

Και τώρα που τα βλέπουμε όλα αυτά, καταλαβαίνουμε γιατί άνθρωποι που φέρονται να νοιάζονται για το καλό του τόπου ξαφνικά τους βλέπουμε να κατεβαίνουν υποψήφιοι με τον συνδυασμό της συμπολίτευσης.

Διότι, όπως είπα και προεκλογικά, αν το νέο αίμα που μπήκε στον συνδυασμό του Δημάρχου είχε καθαρές βλέψεις για τον τόπο και τον ενδιέφερε το καλό του, εξ αρχής δεν θα επέλεγε αυτόν τον συνδυασμό! Και ο νοών νοείτο!

Από αυτές τις πρακτικές, της αυθαιρεσίας και της διαπλοκής με το σύστημα εξουσίας διεφθαρμένων πολιτικών, οφείλει να προστατευθεί η Μύκονος, όχι από την πλαστική σακούλα.  Τέτοιου είδους πρακτικές είναι που προκαλούν πραγματική καταστροφή στο νησί μας

Για αυτό λοιπόν, τι θα λέγατε να εφαρμοστεί ο νόμος περί δόμησης στις παραλίες?

Ή μάλλον για να το πω αλλιώς ώστε να γίνει κατανοητό μετά από από τόση επανάληψη περί κατάργησης, τι θα λέγατε να καταργηθεί η αυθαίρετη δόμηση στις παραλίες, έτσι για να ασχοληθούμε και με καμία πραγματική απειλή για τον τόπο μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου