Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Προπόνηση Capoeira με τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου Άνω Μεράς

Ο Αθλητικός Σύλλογος Παγκρατίου Αθλήματος "Η ΜΥΚΟΝΟΣ" πραγματοποίησε προπόνηση και μικρή επίδειξη της βραζιλιάνικης πολεμικής τέχνης Capoeira, στους μαθητές και δασκάλους του Δημοτικού Σχολείου Άνω Μεράς.

Η προπόνηση, την οποία παρακόλουθησε όλο το σχολείο και στην οποία συμμετείχαν όσα παιδιά ήθελαν, περιελάμβανε ελαφρύ ζέσταμα, μιμήσεις ζώων, την περίφημη κίνηση Ζίνγκα και δείγματα από επιθετικές κινήσεις που περιλαμβάνει η Capoeira, ενώ στο τέλος τα παιδιά τραγούδησαν στα βραζιλιάνικα μαζί με τον δάσκαλο, Graduado Taz.


H Capoeira είναι η ιδανική πολεμική τέχνη για να ξεκινήσει ένα παιδί, διότι οι ειδικές ασκήσεις που περιλαμβάνει προσφέρουν πλήρη άσκηση του σώματος και ειδικά τα μικρά παιδιά σε σύντομο χρονικό διάστημα αποκτούν σώμα-λάστιχο και μαθαίνουν να κάνουν εντυπωσιακά ακροβατικά.


Πέρα από αυτό η προπόνηση της Capoeira δεν είναι ένα αυστηρό και βαρετό σύστημα πολεμικών τεχνών, αλλά αντίθετα είναι πολύ ευχάριστη συνδυάζοντας την άσκηση του σώματος, με την πολεμική τέχνη, τα ακροβατικά και το παιχνίδι!


Αυτήν την στιγμή στην έδρα του Συλλόγου, στο Πυργί, πραγματοποιούνται καθημερινά προπονήσεις Capoeira sαπό τις 7-8:30 το απόγευμα, εκτός Τετάρτες που είναι στις 4:30.


Ο Σύλλογος προτίθεται να δημιουργήσει τμήμα Capoeira στην Άνω Μερά. Όποιος γονιός ενδιαφέρεται να εγγράψει το παιδί του στην Capoeira και να δημιοργήσουμε τμήμα στην Άνω Μερά μπορεί να επικοινωνήσει στο 6976991532.

 
O Graduado Taz κάνει τα ακροβατικά του.

Εξ άλλου ο Σύλλογος, πραγματοποιεί σειρά από ανοιχτές προς το κοινό προπονήσεις Capoeira. Αν επιθυμείτε να μένετε ενήμεροι, μπορείτε να παρακολουθείτε την σελίδα http://www.Kalosto.gr/events.html ώστε να παρεβρεθείτε σε μία από τις επόμενες ανοιχτές και δωρεάν προπονήσεις (δεν χρειάζεται να είναι κανείς μέλος του Συλλόγου). Σε διαφορετική περίπτωση, ο Σύλλογος είναι διατεθιμένος να πραγματοποιήσει μικρές επιδειξεις της Capoeira σε παρέες ή ομάδες που ενδιαφέρονται.

Σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τηλέφωνο 6976991532 ή το email aspamyk@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου