Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Mykonensis update

Το Mykonensis είναι ένα καθαρά Μυκονιάτικο blog που ασχολείται με θέματα που αφορούν την Μύκονο και τους Μυκονιάτες. Ωστόσο, αυτό που πρέπει πρώτος εγώ να καταλάβω, είναι ότι τα θέματα που μας αφορούν ως Μυκονιάτες, δεν περιορίζονται στον Μέγα και τον Κορνίβα, το μπετό και την οικοδομή, τον τουρισμό και το πως θα γεμίσουμε τα δωμάτιά μας. Μας αφορούν θέματα εξίσου σημαντικά με αυτά, που επηρεάζουν την ποιότητα της ζωής μας, όπως η (ανύπαρκτη) μεταναστευτική πολιτική της χώρας, η φορολογία, η οικονομική κρίση, το μνημόνιο, η (ολοένα και αυξανόμενη) απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας κτλ. Όλα τα παραπάνω μας επηρεάζουν και δεν ρυθμίζονται ούτε αποφασίζονται από τον Δήμο, αλλά δρομολογούνται από κοινού από την κεντρική πολιτική εξουσία της χώρας μας, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους Διεθνείς Οργανισμούς στους οποίους η χώρα μας συμμετέχει (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κτλ.).

Ο Δήμος μας λοιπόν και οι πολιτικές του επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα ζωής μας, ωστόσο σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό την επηρεάζουν οι κρατικές πολιτικές, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Διεθνείς Οργανισμοί. Για τον λόγο αυτό, από αυτήν την ανάρτηση και στο εξής ξεκινάω κάτι που θα έπρεπε να είχα κάνει από καιρό - δηλαδή να ενσωματώσω στην θέματολογία του Mykonensis όλες τις εξελίξεις και τις πολιτικές που μας επηρεάζουν - έμμεσα ή άμεσα, περισσότερο ή λιγότερο - ως Μυκονιάτικη κοινωνία και ως Μυκονιάτες, είτε αυτές προέρχονται από το τοπικό και περιφερειακό επίπεδο (Δήμος Μυκόνου, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου), το κρατικό επίπεδο (Ελληνική Κυβέρνηση), το κοινοτικό επίπεδο (Ευρωπαϊκή Ένωση) ή το διεθνές και παγκόσμιο επίπεδο (Ο.Η.Ε., Δ.Ν.Τ. κτλ.) άσκησης εξουσίας.

Για τον λόγο αυτό στο Mykonensis θα αρχίσουμε να παρουσιάζουμε αποφάσεις, πολιτικές και εξελίξεις σε τοπικό, εθνικό, κοινοτικό κια παγκόσμιο επίπεδο που επηρεάζουν τις ζωές μας και ειδικότερα αυτές που αποτελούν απειλή για την ελευθερία και την αξιοπρέπειά μας ως άνθρωποι.

Όμως δεν θα μείνουμε εκεί. Όπως μας ενδιαφέρουν οι πολιτικές και οι αποφάσεις που μας επηρεάζουν σε όλα τα επίπεδα άσκησης εξουσίας, έτσι μας ενδιαφέρει ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι παντού στον κόσμο αντιδρούν στην αδικία, ο τρόπος με τον οποίο αυτοοργανώνονται για να επιβιώσουν και οι πρωτοβουλίες που παίρνουν για να αντιμετωπίσουν τις κρίσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, το Mykonensis εγκαινιάζει αυτήν την νέα του πολιτική, με την αυριανή παρουσίαση τριών πρωτοβουλιών που επινοήθηκαν από συμπατριώτες μας για να αντιμετωπιστεί συλλογικά η οικονομική κρίση που υπάρχει στην χώρα μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου