Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Με κίνηση-ματ ο Δήμαρχος καθαρίζει το νησί και ενισχύει τον τουρισμό!!

Δημόσια συγγνώμη απηύθυνε πρωταπριλιάτικα ο Δήμαρχος Μυκόνου προς τους Μυκονιάτες για την κατάσταση με την καθαριότητα στο νησί.

Ο Δήμαρχος ανέλαβε την ευθύνη για την εικόνα του νησιού, λέγοντας ότι "Νιώθω ντροπιασμένος όταν αντικρύζω τόνους σκουπίδια να στοιβάζονται σε όλο το νησί, χωρίς ο Δήμος να μπορεί να κάνει τίποτα. Η ευθύνη για αυτήν την κατάσταση είναι δική μας κι εμείς θα αναλάβουμε να την διορθώσουμε. Τόσα χρόνια δεν είχαμε ουσιαστικά προβλήματα με τον τρόπο που ξοδεύαμε τα χρήματα του Δήμου και κακώς εκτίμησα ότι θα την γλιτώναμε κι αυτήν φορά. Για αυτό μερίμνησα, μέχρι να λυθεί το πρόβλημα, κάθε Κυριακή, σε όλες τις ενορίες της Μυκόνου να βγαίνει μετά του φιλοπτώχου και καλάθι για βενζίνες στα απορριμματοφόρα. Επίσης για να βεβαιωθώ ότι θα γίνει η δουλειά, αποφάσισα από αύριο να φορέσω την στολή του σκουπιδιάρη κι εγώ και όλη μου η οικογένεια και να καθαρίζουμε όλο το νησί μέχρι να ξεμπλοκάρουν τα χρήματα. Χρέη Δημάρχου θα ασκούν οι Αντιδήμαρχοι μέχρι να φτιάξουν τα πράγματα". 

Ύστερα από αυτήν την ανακοίνωση του Δημάρχου, δεκάδες ήταν τα τηλεφωνήματα δημοτών στα γραφεία του Δήμου, οι οποίοι θέλησαν να εκφράσουν την συμπαράσταση τους στον Δήμαρχο που αποφάσισε να κάνει αυτήν την θυσία για το κοινό καλό.

Ένας μάλιστα δημότης δήλωσε ενθουσιασμένος: "Αυτός είναι Δήμαρχος!! Ποιός άλλος τόπος έχει τέτοιο Δήμαρχο σαν τον δικό μας!! Από αύριο όλοι μαζί να βοηθήσουμε τον Δήμαρχο να μαζέψει τα σκουπίδια".  

Ένας άλλος δήλωσε "Αυτό που κάνει ο Δήμαρχος για εμάς πρέπει να του το ξεπληρώσουμε. Από αύριο κανένας να μην πετάει σκουπίδια στους κάδους και γυρνάει όλη μέρα ο Δήμαρχος να μαζεύει, αλλά όλοι να τα αφήνουμε κάτω από το σπίτι του Δημάρχου για να τα μαζεύει πιο εύκολα και να γλιτώνει και κόπο και χρόνο. Όποιος θέλει να βοηθήσει τον Δήμαρχό μας αυτό πρέπει να κάνει".

Μετά από αυτές τις εξελίξεις στο νησί των ανέμων, ακτιβιστές από όλον τον κόσμο, εξέφρασαν τον θαυμασμό τους στον Δήμαρχο του νησιού και ανακοίνωσαν ότι αντιπροσωπείες εκατοντάδων περιβαλλοντικών οργανώσεων από όλο τον κόσμο θα κατακλύσουν κατά εκατοντάδες το νησί για να ενισχύσουν την προπάθεια.

Ο Mac Strow, εκπρόσωπος τύπου της "EnviroAction" ανακοίνωσε ότι θα σταλούν περίπου 120 άτομα στο νησί  για να βοηθήσουν στο μάζεμα των σκουπιδιών αφού όπως δήλωσε "Η Μύκονος είναι μέσα στην καρδιά μας και πονάμε πραγματικά να την βλέπουμε έτσι. Η κίνηση του Δημάρχου να καθαρίσει όλο το νησί από τα σκουπίδια δνε θα μπορούσε να μας αφήσει ασυγκίνητους και ερχόμαστε να βοηθήσουμε."

Κληθείς να σχολιάσει αυτήν την πρωτοφανή εκδήλωση συμπαράστασης προς το πρόσωπό του, που δίνει και μία γερή ώθηση στον τουρισμό κατά τους "νεκρούς" μήνες Απρίλιο-Μάιο, ο Δήμαρχος Μυκόνου εκμυστηρεύτηκε στο στενό του περιβάλλον ότι "Με αυτήν την πρωτοβουλία έπιασα στον ύπνο όλους τους αντιπάλους μου, κι όχι μόνο θα καθαρίσω το νησί αλλά θα φέρω και τουρισμό!!!"

Μετά από αυτό και σε ερώτηη για το αν θα είναι πάλι υποψήφιος Δήμαρχος, απάντησε με νόημα: "Κι εγώ να μην θέλω να βάλω, δνε θα με αφήσουν οι Μυκονιάτες".

Μεγάλες στιγμές για τον Δήμαρχο Μυκόνου κ. Κουσαθανά-Μέγα ο οποίος περισσότερο από ποτέ χαίρει του θαυμασμού και του σεβασμού των συμπολιτών του.

Καλή πρωταπριλιά και καλό μήνα!!

5 σχόλια:

  1. ΜΠΟΥΡΔΕΣ, ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Ο ΦΑΚΟΣ ΤΗΣ ΚΑΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ... ΑΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΘΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ Η ΔΗΜΑΡΧΟΠΑΡΕΑ ΤΟΥ... ΦΑΓΑΝΕ ΦΑΓΑΝΕ ΦΑΓΑΝΕ Η ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ? ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΥΚΟΝΙΑΤΕΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΜΕΤΑΞΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ...
    ΑΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΤΑΓΕ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΝ ΟΒΟΛΟ ΜΑΣ /ΕΞΑΛΛΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΕΙ/ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΗΣΥΧΑ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ... ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΕΚΑΝΕ ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΤΗΝ ΥΠΟΚΛΡΙΣΙΣ ΤΙΣ ΠΕΛΕΤΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΘΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΕΡΓΑ ΟΧΙ ΜΕ ΦΟΥΜΑΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έξυπνο, γέλασα (κι απ' ό,τι βλέπω κάποιοι ξεγιελιούνται)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προς αποφυγή παρερμηνειών, τα όσα αναφέρονται αναρτήθηκαν πρωταπριλιά ως αστείο και ανήκουν όλα στην σφαίρα της φαντασίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλό μήνα!!
    Φίλε Mykonensis τα είπες πολύ καλά..
    Σε ευχαριστώ..
    Περιμένω να τον δω όταν θα μαζεύει τα γιαούρτια ..
    Να είσαι καλά που έκανες να γελάσει το χειλάκι μας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή