Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

Diving For A Cause - Οι ψαράδες που χάρισαν τα θηράματά τους στο συσσίτιο και το γηροκομείο


DIVING FOR A CAUSE” 2012

Στην Ελλάδα  παραβρέθηκε για πρώτη φορά η διεθνούς δράσης, μη κερδοσκοπική οργάνωση ‘Diving For A Cause’ με επικεφαλής την κάτοχο παγκοσμίου ρεκόρ Κολίν Γκάλαχερ και την ελληνίδα Κατερίνα Τοπούζογλου που σύμφωνα με το διεθνή τύπο είναι και οι δυο από τις καλύτερες spearos –γυναίκες που ασχολούνται με το ψαροτούφεκο- παγκοσμίως. 


Μια ιδιαίτερη ομάδα από την Καλιφόρνια της Αμερικής, που προσφέρει παγκόσμιο ανθρωπιστικό εθελοντικό έργο σε κοινότητες που το έχουν ανάγκη, μέσω ποικίλων δραστηριοτήτων (δενδροφυτεύσεις/ καθαρισμοί παραλίων, κ.α.) αλλά κυρίως μέσω του πάθους της για την υποβρύχια αλιεία. Τα ψάρια που συλλέγονται από τους έμπειρους αθλητές-δύτες της ομάδας κατά την παραμονή τους στην εκάστοτε χώρα, προσφέρονται στους απόρους, ενώ παράλληλα παρέχουν βοήθεια σε τοπικά σχολεία και ιδρύματα. 



Η ομάδα ‘Diving For A Cause’ συνέχισε φέτος το έργο της στη χώρα μας, ήρθαν με δικά τους έξοδα προσκεκλημένοι στη Μύκονο από την Κατερίνα Τοπούζογλου που ανέλαβε τη φιλοξενία τους και φυσικά το συντονισμό της όλης προσπάθειας. 


Το πρόγραμμά τους εκτός από το καθημερινό ψάρεμα στη Μύκονο και τα γύρω νησιά περιελάμβανε:

• Καθαρισμός περιφερειακού δρόμου
• Αποστολή 100 δεμάτων με παιδικά ρούχα στο BabyFeat στην Αθήνα
• Καθαρισμό της παραλίας του Αη Γιάννη Μυκόνου
• Ενημέρωση στους μαθητές του σχολείου για τη δράση του DFAC
• Ασβέστωμα του παραδοσιακού ανεμόμυλου στη Χώρα Μυκόνου
• Επίσκεψη στο Δημοτικό Σχολείο Άνω Μεράς για δώρα στους μαθητές Α’ & Β’ Δημοτικού

Όλα τα θηράματα που πιάστηκαν  μέσω ψαροτούφεκου –αποκλειστικά με ελεύθερη κατάδυση-, δόθηκαν στο συσσίτιο των Αγίων Ακίνδυνων (Αγίους Αναργύρους), στο Γηροκομείο Κωνσταντινοπολιτών «Εστία» (Ανάβυσσος), στο συσσίτιο Αθηνών (Μεταξουργείο) καθώς και σε άπορες οικογένειες.


Ευχαριστούμε πολύ το Ammos Hotel για τη φιλοξενία και τα Cavo Tagoo, Kuzina, Masa Hapsa, Anixi, και Obati για τη βοήθεια που προσέφεραν αυτές τις μέρες στους αθλητές.

Για πληροφορίες: 22890-22600 spearfishing.mykonos@gmail.com
 
ΣΗΜ. Myknensis: Πραγματικά σπουδαίο έργο από κάθε άποψη. Μπράβο Κατερίνα, σου αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!!!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου