Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Ηχηρό το "χαστούκι" στον Μέγα και πανηγυρική δικαίωση της "Επόμενης Μέρας"

Οδυνηρή ήττα υπέστη ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Μέγας και η παράταξή του "Ενωμένη Μύκονος", μετά την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης να ακυρώσει την απόφαση 61/2011 του Δ.Σ. του Δήμου Μυκόνου με την οποία τροποποιήθηκε παρανόμως η σύνθεση του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μυκόνου από 7μελές σε 9 μελές. 


Αυτή η ήττα ήρθε να προστεθεί σε μία άλλη που είχε προηγηθεί σε Διοικητικό Συμβούλιο του Δ.Λ.Τ.Μ. όπου ο κ. Μέγας έχασε με 4 ψήφους έναντι 3. Με αφορμή αυτήν την ήττα, ο Δήμαρχος έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο δύο εβδομάδες μετά την πρότασή του για την τροποποίηση της σύνθεσης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου σε 9μελές αντί για 7μελές. Με αυτόν τον τρόπο ο Δήμαρχος θα έβαζε δύο ακόμα άτομα δικά του στο Δ.Σ. του Δ.Λ.Τ.Μ. ώστε να περνάει και εκεί το δικό του. Την πρόταση αυτή, παρά τις ενστάσεις της παράταξης "Μύκονος-Επόμενη Μέρα" περί νομιμότητάς της, την υπερψήφισαν όλα τα μέλη της παράταξης "Ενωμένη Μύκονος". 


Η παράταξη "Μύκονος-Επόμενη Μέρα" με έγγραφό της τόσο στις 21/06/2011 όσο και στις 26/06/2011 προς τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Δ.Λ.Τ. Μυκόνου, κατήγγειλε την παραπάνω απόφαση ως παράνομη "αφού είναι αντίθετη με την ισχύουσα νομοθεσία και συγκεκριμένα με το άρθρο 28 του νόμου 2738/99 που ορίζει ότι Λιμενικά Ταμεία  διοικούνται από επταμελή συμβούλια. Οποιεσδήποτε δε τροποποιήσεις έχουν ακολουθήσει αφορούν μόνο περιπτώσεις Λιμενικών Ταμείων που καλύπτουν δύο ή περισσότερους Δήμους (διαδημοτικά) και όχι την περίπτωση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μυκόνου του οποίου η γεωγραφική περιοχή ευθύνης καλύπτει μόνο έναν Δήμο!" 

 Επιπλέον η παράταξη "Μύκονος Επόμενη Μέρα" ζήτησε
"όλες οι συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Δ.Λ.Τ.Μ, συμπεριλαμβανομένης και της σημερινής, (να) γίνονται με την προηγούμενη νόμιμη επταμελή σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου και τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες."
Χτες ήρθε η δικαίωση για τον συνδυασμό "Μύκονος-Επόμενη Μέρα", από τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, ο οποίος ακυρώνει την απόφαση 61/2011 του Δημοτικού Συμβουλίου Μυκόνου, λαμβάνοντας υπόψη όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, την ισχύουσα νομοθεσία και την αναφορά από τις 12 Μαϊου 2011 του επι κεφαλής της παράταξης "Μύκονος-Επόμενη Μέρα" για μη νόμιμη λήψη της ανωτέρω απόφασης.

Η προσφιλής συνήθεια του κ. Μέγα προσωπικά και του συνδυασμού του γενικά, να υπάρχει απόλυτος έλεγχος σε όλους τους τομείς διοίκησης και διαχείρισης που υπάρχουν διαθέσιμοι σε αυτόν τον τόπο, συχνά συνοδεύεται από παράνομες πρακτικές, μαγειρέματα και τροποποιήσεις προκειμένου να επιτύχουν αυτόν τον στόχο τους.  

Σε αυτήν την περίπτωση η απόπειρά τους απέτυχε. 

Ωστόσο, αλγεινή εντύπωση στην όλη υπόθεση, προκαλεί τόσο το γεγονός ότι ούτε τα νεότερα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της παράταξης "Ενωμένης Μυκόνου" γνώριζαν για το παράνομο της απόφασης αυτής και αν το γνώριζαν δεν το καταψήφισαν, όσο και το ότι οι σύμβουλοι της ελάσσονος μειοψηφίας της Μυκονιάτικης Άνοιξης και της Κ.Ε.Πο.Μ. δεν κατήγγειλαν το θέμα.

2 σχόλια:

  1. Μπράβο! Συνεχίστε έτσι να αγωνίζεστε για την νομιμότητα. Πολύ καλό και το άρθρο. Πιο καλή όμως από όλα είναι η φωτό του Μέγα! Όλα τα λεφτά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To προβλημα στην δημοτικη αρχη ειναι αυτη η ιδια! Φ.ΜΕΝΑΡΔΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή