Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Αναδίπλωση της Δημοτικής Αρχής μετά από πιέσεις της "Επόμενης Μέρας" για το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας


Στην τελευταία συνεδρίαση (15/09/2011) του Δημοτικού Συμβουλίου, η παράταξη "Μύκονος-Επόμενη Μέρα" υποχρέωσε σε αναδίπλωση την Δημοτική Αρχή στο θέμα του Τέλους Ακίνητης Περιουσίας. Σύμφωνα λοιπόν με την σχετική απόφαση του τελευταίου Δ.Σ., θα γίνει η άμεση διόρθωση του ΤΑΠ καθώς και ο συμψηφισμός των αδίκως καταβεβληθέντων χρημάτων που κατέβαλλαν οι Δημότες της Μυκόνου. Ακολουθεί το σχετικό έγγραφο.


15.09.2011

Προς: 1.  Δήμο Μυκόνου
            2. Οικονομική Υπηρεσία

Θέμα:  Τέλος Ακίνητης Περιουσίας

Αγαπητοί σύμβουλοι:

Η επερχόμενη επιβολή πρόσθετου τέλους απο 0.50 λεπτά ευρώ μέχρι 16 ευρώ το μ2 στα ακίνητα απο την κυβέρνηση μας αναγκάζει να επανέλθουμε και να ζητήσουμε εκ νέου την άμεση διόρθωση των τιμών ζώνης για το ΤΑΠ. 

Οπως γνωρίζετε για τα εκτός σχεδίου ακίνητα στην Μύκονο απο το 2007, οι τιμές που ισχύουν είναι οι εξής:  Η επαγγελματική εγκατάσταση 643,00 ευρω το μ2,  το διαμέρισμα  750,00 ευρώ το μ2 , και για τις μονοκατοικίες  1050,00 ευρώ μ2.  Ενω εσείς στην τιμή ζώνης για την μονοκατοικία εκτός σχεδίου λανθασμένα-παρανόμως  χρεώνετε 2800,00 ευρώ το μ2  επιβαρύνοντας έτσι 2 και 3 φορές περισσότερο τους δημότες .

Στο συμβούλιο της 30.07.2011 είχαμε επισημάνει αυτό το λάθος αλλά με εισήγηση  του τμήματος εσόδων της οικονομικής υπηρεσίας  μεταθέσατε, ως πλειοψηφία, τη διόρθωση της τιμής ζώνης για την 1.1.2012, αγνοώντας την ορθή εισήγηση της παράταξης μας για άμεση διόρθωση των τιμών αλλα και την επιστροφή μέσω  συμψηφισμού όλων των χρημάτων που επι σειρά ετών αδίκως πληρώνουν οι κάτοικοι.  

Παρακαλούμε άμεσα , όπως διορθώσετε την τιμή ζώνης για τη μονοκατοικία εκτός σχεδίου ώστε να μην εξακολουθεί να υπάρχει για την επόμενη διετία μια λανθασμένη βάση δεδομένων – από την οποία επιβαρύνονται άδικα οι δημότες
και να συμψηφιστούν μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ ολα τα ποσά που αδίκως έχουν υπερχρεωθεί τόσα χρόνια στούς κατοίκους.

Για την δημοτική παράταξη ‘’Μύκονος Επόμενη-Μέρα’’
Ανδρέας Ν Φιορεντίνος

4 σχόλια:

  1. Εύγε στην ορθή κρίση και στο σθένος του Αντρέα και της παράταξης του για την άμμεση διόρθωση της αδικίας που υφίστανται όλοι οι πολίτες της Μυκόνου από το 2007 έως και σήμερα με υπερδυπλάσια χρέωση των δημοτικών τελών ( άραγε γιατί?)και θέλω να πιστεύω ότι ο Δήμος θα το φτιάξει τώρα πρίν μας έρθουν τα νέα χαράτσια της κυβέρνησης για τη εισφορά μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ , γιατί τότε πατριώτες θα είναι αργά και θα πληρώνουμε το Μ2 πιο ακριβά και από τα βόρεια προάστια.
    Μπράβο και πάλι μπράβο!!!!!!!!!!
    Ενας απο τους ταλέπορους που ζουν σε αυτόν τον τόπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. mykono akribh de thelate?parte ta twra....oximono na ta arpazete apo ton kahmeno ton tourista-ypallhlo klp....etsi k alliws de tha plhrwsete polla...exete k adhlwta ktiria....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. File 8:05 ti zori travas me ti to ti tha plirosoume tiexoume adilota eki ine o eisageleas ante katigileta kai min zorizese me paparologies idalos pare ta mpogalakia sou kai tonpoulo yia to koloxori sou yiatimalonapo ta lamogia tous ypalilakous akougese pou kanoun 8 kolotoumpes natous kerasoune ena kafe ante kai na mas grafis!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ήρθε τελικά ο λογαριασμός για το ειδικό τέλος με 2800,00 ευρώ το μ2! Τι κάνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή