Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Φρένο στην υπερχρέωση των κατοικιών στην Μύκονο! Λάθος οι τιμές στον λογαριασμό της ΔΕΗ! Άμεση διόρθωση των τιμών!

Σε εφημεριδάκι που κυκλοφορήσαμε τον Αύγουστο αποτυπώνεται μεταξύ άλλων και η πρόταση που κατατέθηκε στο Δ.Σ. από την παράταξή μας τον ΙΟΥΛΙΟ, περί διόρθωσης των τιμών ζώνης στις εκτός σχεδίου περιοχές και συμψηφισμού των χρημάτων, αφού τα τελευταία 4 χρόνια χρεώνονταν λάθος στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και ήταν τριπλάσιες από τις πραγματικές!

Σε αυτό το δημοτικό συμβούλιο του Ιουλίου, και παρά τις αρχικές διαφωνίες του Δημάρχου,  το Δ.Σ. αποφάσισε να γίνει άμεσα η διόρθωση των τιμών. Η απόφαση όμως δεν υλοποιήθηκε γιατί κάποιος(;) έγραψε στην καθαρογραμμένη απόφαση ότι το μέτρο θα έχει ισχύ από 1/1/2012!
Έτσι η πρόσφατη επιβολή από την κυβέρνηση του νέου τέλους ακίνητης περιουσίας που θα εφαρμοστεί από τον Οκτώβριο προκάλεσε νέα αναταραχή στο Δ.Σ. της 15/9/2011. Γιατί η μη διόρθωση των τιμών στους λογαριασμούς της ΔΕΗ σημαίνει για τους ιδιοκτήτες ακινήτων στην Μύκονο ότι θα πληρώσουν  τριπλάσιο ή τετραπλάσιο τέλος από αυτό που θα έπρεπε(!) αφού η τιμή του τέλους διαμορφώνεται και από τα τετραγωνικά του ακινήτου αλλά και από την τιμή ζώνης της κάθε περιοχής.

Το αποτέλεσμα ήταν, να προκληθεί στο Δ.Σ, ένταση και έντονος διάλογος με τον  πρόεδρο,  λόγω της αλλοίωσης της προγενέστερης απόφασης του Δ.Σ. Γιατί αν δεν είχε γίνει αυτή η αλλοίωση , θα είχαν διορθωθεί από τον Ιούλιο οι τιμές. Τελικά, η Δημοτική Αρχή στις 15/9/2011 αναδιπλώθηκε πλήρως και αποδέχθηκε τελικά την από 31/7/2011 πρότασή μας, δηλαδή την άμεση διόρθωση των τιμών και τον συμψηφισμό μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ όλων των χρημάτων που τόσα χρόνια αδίκως εισπράττονται.
Απομένει τώρα να γίνουν ταχύτατα βήματα από τους αρμόδιους. Προς την κατεύθυνση αυτή κατατίθεται και το παρόν σημείωμα, που  δεν έχει στόχο μόνο την ενημέρωση των κατοίκων του νησιού για αυτά που έχουν γίνει, αλλά  αποσκοπεί και στην πίεση που πρέπει να ασκηθεί  ώστε να εκπληρωθεί και η δική μου προσδοκία και ελπίδα περί διόρθωσης τελικά των τιμών. Διότι τα χρονικά περιθώρια είναι μικρά και για άλλη μια φορά φαίνεται ο Δήμος να κινείται στο παραπέντε. Ας ελπίσουμε  να κινηθούν ταχύτατα αυτοί που πρέπει, και να διορθωθεί μια αδικία προς εκείνους που ούτως ή άλλως κατοικούν σε μια περιοχή της Ελλάδας με ιδιαίτερα αυξημένες αντικειμενικές τιμές.

Νικόλας Σαλάχας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου