Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

1 Χρόνος Νεανική Δράση Μυκονιατών

1 ΧΡΟΝΟΣ ΝΕΑΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ - 
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ 2010-2011

Ακτιβισμός


Από την αρχή της σύστασής της η "Νεανική Δράση" όρισε ως κύριο σκοπό της να συμμετέχει ενεργά στα δρώμενα του τόπου μας και να παρεμβαίνει όπου και όταν κρίνει απαραίτητο.

Τούρλος - Καθαρισμός ακτογραμμής

Σπηλιά του Λολού - ανέλκυση Φάλαινας

Μερικές από τις δράσεις που ανέλαβε είναι οι καθαρισμοί απορριμμάτων στο λαγκάδι που βρίσκεται στου Παπά το Πηγαδάκι, στην ακτογραμμή Τούρλος-Νέο Λιμάνι και στις παραλίες Άγιος Σώστης και Μαρμαροκοπιό, ο καθαρισμός μπαζών παραπλεύρως της εκκλησίας μπροστά από την Παραπορτιανή, η απομάκρυνση καθισμάτων γνωστού μπαρ πάνω από τα Τρία Πηγάδια και η απομάκρυνση της νεκρής φάλαινας που ξεβράστηκε στην θαλάσσια περιοχή κοντά στην Σπηλιά του Λολού.


 Τρία Πηγάδια - απομάκρυνση καρεκλών

Σε αυτές τις δράσεις κατατάσσουμε και την απόφαση να προβούμε σε μία πρωτοβουλία έμπρακτης ευαισθητοποίησης στο ζήτημα στάθμευσης στον Γιαλό της Χώρας Μυκόνου τυπώνοντας και κολλώντας στα αυτοκίνητά μας ένα αυτοκόλλητο με τίτλο "Νοιάζομαι για τον τόπο μου! Δεν παρκάρω στον Γιαλό."

Το αυτοκόλλητο μας  - σήμα κατατεθέν ενάντια στο παρκάρισμα πάνω στον γιαλό της Χώρας.

Ενεργή Συμμετοχή στα κοινά 


Οι ιδέες μας και το όραμά μας για την Μύκονο στην οποία θέλουμε να ζήσουμε τις επόμενες δεκαετίες, δεν μπορούν να εφαρμοστούν αν η πολιτική σκηνή του τόπου μας δεν μπολιαστεί από πρόσωπα που προέρχονται μέσα από την Νεανική Δράση και μοιράζονται το ίδιο όραμα. Για τον λόγο αυτό θέσαμε ζήτημα συμμετοχής στις Δημοτικές εκλογές του 2010 και αποφασίσαμε συλλογικά να αγωνιστούμε για την συμμετοχή μας στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Έτσι δύο από εμάς βάλαμε υποψηφιότητα με τον συνδυασμό που κρίναμε ότι εκείνη την στιγμή ήταν κοντύτερα στις δικές μας ιδέες, είχε δυνατές πιθανότητες νίκης στις εκλογές και θα μας εξασφάλιζε την ελευθερία να υποστηρίζουμε την γνώμη μας ανοιχτά. 

Εξορμήσεις-Εκδρομές


Τον χειμώνα του 2010-2011 επιδοθήκαμε σε εβδομαδιαίες εξορμήσεις-εκδρομές σε περιοχές και τόπους ιδιαίτερης σημασίας και ομορφιάς στο νησί μας, απευθύνοντας κάθε φορά δημόσιο κάλεσμα μέσω της ιστοσελίδας www.kalosto.gr που συγκέντρωνε όλες τις εκδηλώσεις και δραστηριότητες που οργανώνονταν στο νησί μας.



Μερικές από αυτές τις εξορμήσεις ήταν στον καταρράκτη, στον Άι-Λιά, στους Φοίνικες, στο Ναό του Απόλλωνα, στην περιοχή "Μία Νερό", στον παλαιολιθικό οικισμό της Φτελιάς, στο Κάστρο του Γκύζη, στην Μαύρη Σπηλιά κ.α.




Διασκέδαση-Ψυχαγωγία

Οι βραδιές 'Έντεχνου Ελληνικού τραγουδιού στο Passo Doble.

H Γιορτή που έγινε στο Garage του DJ Matt για να καλωσορίσουμε το 2011 είχε την υποστήριξη και την συμμετοχή της Νεανική Δράσης.



Η αφίσα από την Συναυλία των Μυκονιάτικων Μουσικών σχημάτων στο Θεατράκι της Λάκκας, στις 27/08/2011.



Με την ευκαιρία της σημερινής ανάρτησης θέλω να ευχαριστήσω την Φλώρα Συριανού με την οποία βάλαμε τις βάσεις για να γίνει η Νεανική Δράση πραγματικότητα. Αν δεν είχε υποδεχτεί με τέτοιο  ενθουσιασμό την ιδέα δημιουργίας μία κίνησης νέων και δεν την είχε στηρίξει έμπρακτα ίσως σήμερα να μην υπήρχε "Νεανική Δράση". Να ευχαριστήσω όλα τα παιδιά που ήταν παρόντα στις κρίσιμες πρώτες συζήτησεις τότε που έμπαιναν οι βάσεις για την Νεανική Δράση και έπρεπε να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις ως νέοι με αυθεντικό ενδιαφέρον για το καλο της Μυκόνου. Ευχαριστώ επίσης όλους όσους συμμετείχαν στις δράσεις της "Νεανικής Δράσης" και μας στήριξαν εμπράκτως ο καθένας με τον δικό του τρόπο. Ελπίζω να συνεχίσουν να μας στηρίζουν και στο μέλλον και η "Νεανική Δράση" να εκατοστήσει σύντομα τις Δράσεις της!!

Για την 'Νεανική Δράση Μυκονιατών'
Τάσος Π. Συριανός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου