Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Έκθεση φωτογραφίας του Ηλία Μαμαλάκη στην Μύκονο - Τα έσοδα, για την κάλυψη αναγκών του Κέντρου Υγείας και της Βοήθειας στο Σπίτι


Έκθεση φωτογραφίας του Ηλία Μαμαλάκη στο Ματογιάννι της Μυκόνου

Ο Ηλίας Μαμαλάκης, καλεσμένος της Scala Gallery θα παρουσιάσει στο Ματογιάννι της Μυκόνου το «Μανιφέστο της πείνας» και τη φωτογραφική του δουλειά με εικόνες πιάτων από τα ταξίδια του.
Η παρουσίαση του έργου του Ηλία Μαμαλάκη αποτελεί ένθετη 3ήμερη εκδήλωση της γκαλερί Scala του Δημήτρη Ρουσουνέλου, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έκθεσης με τίτλο “de gustibus et coloribus”, όπου 19 δημιουργοί: ζωγράφοι, γλύπτες, ψηφοθέτες, αγιογράφοι, σκηνοθέτες παρουσιάζουν θέματα γαστρονομικού ενδιαφέροντος (συνεχίζεται ως τις 10 Οκτώβρη).
Η συλλογή περιλαμβάνει 150 φωτογραφίες γαστρονομικού ενδιαφέροντος που εστιάζουν στη διαδικασία και το τέλος του γεύματος.
Ευαίσθητος και κοινωνικά παρών, πρότεινε στην γκαλερί όλα τα έσοδα να διατεθούν υπέρ της κάλυψης ανθρωπιστικού περιεχομένου αναγκών, γι αυτό και ακέραιο το ποσόν των εισπράξεων θα διατεθεί μέσω του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών στην Υπηρεσία: «Βοήθεια στο Σπίτι» της Μυκόνου, που απαλύνει τις έγνοιες, το αίσθημα μοναξιάς και ανημπόριας των ηλικιωμένων και μη αυτοεξυπηρετούμενων συμπολιτών μας και στο Κέντρο Υγείας του νησιού.
Η έκθεση είναι μια αφορμή να τιμήσουμε όπως λέει ο ίδιος ο Ηλίας Μαμαλάκης:
«…όλους αυτούς που τρώνε όταν πεινάνε
Που αφήνουν το πιάτο τους καθαρό
Που βάζουν στο πιάτο την ποσότητα που θα φάνε και όχι παραπάνω
Όσους και ό,τι υπηρέτησε με συνέπεια
το φαγάκι της επιβίωσης
την νοστιμιά της καθημερινότητας
την χαρά της ζωής
Το μέτρο
Τους άρτους και το κρασί του Xριστού
Τον μεσαίο δρόμο του Βούδα
Την φιλία του Ράμα με τον Χαρουμάν
Τον καλό Σαμαρείτη των Εβραίων
Την αγάπη του Προφήτη για τις μυρωδιές και τα θηλυκά»

Εγκαίνια έκθεσης Ηλία Μαμαλάκη, Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011 ώρα 20.30,
και Κυριακή 25/9 στις 11.30 στη Scala, Πρωινό με τον Ηλία Μαμαλάκη

Σχόλιο Δημήτρη Ρουσουνέλου:
"Ευχαριστώ πολύ για την δημοσίευση.
Θεωρώ την έκθεση πολύ σημαντική για το νησί, ήδη αρκετές είναι η αναφορές στον ελληνικό Τύπο, έντυπο ηλεκτρονικό και στην TV. Μάλιστα στα εγκαίνια είχαμε τη χαρά να φιλοξενούμε και το μεγάλο γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι ARD όπου μίλησα για την Τέχνη στο νησί και το πως αντιμετωπίζουμε εμπορικά το θέμα της κρίσης.
Αλλά θεωρώ πολύ σημαντικότερη την κίνηση του Ηλία Μαμαλάκη ο οποίος έκανε την εξαιρετική κίνηση να φέρει τις 150 φωτογραφίες του προσωπικού του αρχείου, τυπωμένες με δικά του έξοδα,τις οποίες θα διαθέσουμε στη SCALA με συμβολικό αντίτιμο (10 ευρώ η μία) με διαχειριστή το Σύλλογο Γυναικών, για τον σκοπό της κάλυψης επείγουσων αναγκών του Κέντρου Υγείας και της υπηρεσίας Βοήθεια στο Σπίτι της Μυκόνου.
Μακάρι να ανταποκριθούμε όλοι κι ας αγοράσουμε όσες πιο πολλές μπορούμε από τις συλλεκτικές έτσι κι αλλιώς αυτές φωτογραφίες.
Και με την ευκαιρία να πω ότι χαίρομαι που υπάρχει ενδιαφέρον και η Γαστρονομική Λέσχη Μυκόνου θα προχωρήσει. Αλλά γι αυτά έχουμε καιρό.
Σας περιμένω στην έκθεση του Ηλία Μαμαλάκη και κάθε μέρα στη Scala για να τα πούμε από κοντά."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου