Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΣΧΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ 2011-2012

Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου ορίστηκε η συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης στη «Βιβλιοθήκη Παναγιώτη Κουσαθανά-Δημοτική Στέγη Μελέτης Πολιτισμού και Παράδοσης».
Η Βιβλιοθήκη Παναγιώτη Κουσαθανά μας φιλοξενεί και φέτος, για δεύτερη χρονιά, συνήθως μία Τετάρτη κάθε μήνα, για συζητήσεις σε βιβλία που αποφασίσαμε να διαβάσουμε από κοινού.
Έτσι, την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011 από τις 19:00 έως τις 21:00 παλιά και νέα μέλη βρισκόμαστε στη βιβλιοθήκη για να μοιραστούμε τις εντυπώσεις μας πάνω στο βιβλίο της Ζ. Κότσικα, «Ζαννιά Κότσικα είναι τ’όνομά μου» (πρόλογος: Άρης Μαραγκόπουλος, συλλογή υλικού, επιμέλεια: Μαρία Σαμπατακάκη), Τόπος 2010. Ένα βιβλίο-μαρτυρία, «ένα κείμενο παρηγορητικό και ενθαρρυντικό σε αυτή την ιστορική συγκυρία, καθώς περιγράφει τη ζωή σαν περιπέτεια, σαν διαρκή δοκιμασία και σαν διαρκή ελπίδα.»
Η επόμενη συνάντηση είναι λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011 την ίδια ώρα στις 19:00, με αφήγημα του Ίμρε Κέρτες «Εγώ, ένας άλλος» (μετάφραση: Γιώτα Λαγουδάκου), Καστανιώτης 2002. Η δεύτερη επιλογή μας είναι το πιο πρόσφατο βιβλίο του μεγάλου Ούγγρου συγγραφέα που τιμήθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2002. Ένα συγκλονιστικό αφήγημα, «μια γέφυρα ανάμεσα στις μνήμες ενός τραυματικού χθες και στις αναφορές σε ένα δύσκολο σήμερα».
Και με την καινούρια χρονιά -καλά να’ μαστε- έπεται συνέχεια…
Για όποιον αγαπάει το βιβλίο θα υπάρχει πάντα, ειδικά μέσα σε αυτόν τον δύσκολο φετινό χειμώνα, μια παρέα που τον περιμένει, η δική μας!
Καλή δύναμη!
                                                                       Τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης
Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6977281895 (Αγγέλα. Καλαφάτη)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου