Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΕΡΙ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΑΜΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ

"Κανένα θέμα με τεχνητή άμμο στην Αγία Άννα. Λανθασμένη η δημοσίευση για την προσθήκη τεχνητής άμμου στην παραλία. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλη ποσότητα από την αμμουδιά της παραλίας να μεταφερθεί και να "πλημμυρίσει" τα καταστήματα και τον δρόμο με άμμο."


Μετά από πρόσφατη επιτόπια επίσκεψη στην παραλία της Αγίας Άννας (στην Παράγκα) και επικοινωνία που είχα με τους κατοίκους της περιοχής, νιώθω την ανάγκη να εκφράσω δημόσια μέσα από το Mykonensis την ειλικρινή συγγνώμη μου στους αναγνώστες και στις οικογένειες που θίχτηκαν από την δημοσίευσή μου με τίτλο "Τεχνητή άμμος στην παραλία της Αγίας Άννας" στις 13/01/2012.



Από ότι διαπίστωσα ο ίδιος αλλά και μετά από επικοινωνία με τους κατοίκους, αποδεικνύεται ότι τελικά οι ακραίες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τις ημέρες εκείνες, ώθησαν τεράστιες ποσότητες άμμου από την παραλία να συσσωρευθούν στον δρόμο και στα παρακείμενα καταστήματα δημιουργώντας ένα απροσπέλαστο εμπόδιο για τους κατοίκους της περιοχής.
Η απειρία μου - και η αφέλειά μου αν θέλετε - σε τέτοιες καταστάσεις, με οδήγησε στο άστοχο και εντελώς λανθασμένο συμπέρασμα ότι η προσπάθεια να συμμαζευτεί η άμμος και να επανατοποθετηθεί στην παραλία, ήταν προσθήκη τεχνητής άμμου στην παραλία της Αγίας Άννας.

Σήμερα θα ήθελα να επανορθώσω κατά το δυνατόν, εκφράζοντας δημόσια την συγγνώμη μου για την λάθος εκτίμησή μου στις οικογένειες και στους επιχειρηματίες της περιοχής, που πραγματικά έχουν βάλει τα δυνατά τους ώστε να αποτραπεί οποιαδήποτε ανθρώπινη παρέμβαση και να διατηρηθεί η παραλία της Αγίας Άννας σε κυριολεκτικά παρθένα κατάσταση. 

Σε καμμία περίπτωση δεν ήθελα ούτε να θίξω, ούτε να προσβάλλω κανέναν προσωπικά, ούτε τις οικογένειες που κατοικούν στην περιοχή ούτε τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην παραλία.

Θα ήθελα επίσης με την ευκαιρία να ξεκαθαρίσω ότι ο μόνος λόγος που προχώρησα στην δημοσίευση του βίντεο ήταν ότι α) παραπλανήθηκα από την εικόνα που αντίκρυσα με τις τεράστιες ποσότητες αμμουδιάς να επανατοποθετούνται πίσω στην παραλία μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα και ότι β) βιάστηκα να το επισημάνω χωρίς να το επιβεβαιώσω, από την έντονη ανησυχία μου - αναίτια τελικά όπως αποδεικνυεται - για τις ανθρώπινες παρεμβάσεις που παρατηρούνται κατά καιρούς στις παραλίες του νησιού.  

Επιπλέον θα ήθελα να απευθυνθώ στους αναγνώστες του ιστολογίου και να ζητήσω κι από εκείνους συγγνώμη για την ακούσια παραπληροφόρηση που έλαβαν μέσα από το Mykonensis.

Λυπάμαι πολύ αν αναίτια στεναχώρησα κάποιους συμπολίτες μου, που αν μη τι άλλο διακρίνονται ανάμεσά μας για την εργατικότητα και την τιμιότητά τους.

Ευχαριστώ για την κατανόησή σας,

Τάσος Συριανός για το
Mykonensis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου