Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Τα αιτήματα του Ενιαίου Παλλαϊκου Μετώπου



Αντιγράφω από την Ιδρυτική Διακήρυξη του Ε.ΠΑ.Μ. την οποία μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα www.epam-hellas.gr

"Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο συγκροτείται για να οργανώσει τις αντιστάσεις και να ενισχύσει τον αγώνα του λαού ενάντια στο καθεστώς κατοχής".

"Πώς θα μπορέσει να κερδίσει ο λαός την αναμετρηση που έχει ανοίξει με την εξουσία;
Το ΕΠΑΜ ήρθε να απαντήσει σ’ αυτό ακριβώς το ερώτημα. Ο αγώνας του είναι κατεξοχήν απελευθερωτικός. Είναι αγώνας εθνικός και ταυτόχρονα κοινωνικός, μιας και διεκδικεί την χώρα από τα δεσμά της τυραννίας και του δήμιου προς το συμφέρον της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού, του εργάτη, του αγρότη, του μικρού και μεσαίου επιχειρηματία, του επαγγελματία και κυρίως της νέας γενιάσς για να έχει μέλλον σ’ αυτόν τον τόπο.
Φιλοδοξία του ΕΠΑΜ είναι να συμβάλει καθοριστικά στην ενότητα του λαού πέρα και πάνω από κομματικές, ιδεολογικές και άλλες διαχωριστικές γραμμές. Ο λαός και η χώρα βρίσκεται σε υπέρτατο κίνδυνο. Μόνο με τη δημιουργία ενός μεγάλου κοινωνικοπολιτικού μετώπου ολόκληρου του λαού για τη διάσωση της χώρας μπορούμε να ξεφύγουμε από τον καταθλιπτικό μονόδρομο της καταστροφής, της λεηλασίας και της υπερχρέωσης.
Ένας ενωμένος και αποφασισμένος λαός δεν έχει να φοβηθεί τίποτε και κανέναν, δεν μπορεί να τον σταματήσει καμμιά απειλή, κανένα αντίποινο των αγορών ή των ισχυρών. Όποτε ο λαός αποφάσισε να ενωθεί και να διεκδικήσει τα δίκαιά του δεν υπήρξε καμμιά αντιξοότητα, καμμιά δύναμη που να στάθηκε εμπόδιο στο δρόμο του.
Αυτή η λαϊκή ενότητα πρέπει και μπορεί να οικοδομηθεί γύρω από εκείνα τα κεντρικά αιτήματα που επιτρέπουν να ανατραπεί συνολικά το καθεστώς κατοχής, εκποίησης και δουλοπαροικίας, καθώς και να λειτουργήσουν ως αφετηρία δημοκρατικής αναγέννησης της χώρας στη βάση των λαϊκών συμφερόντων."

Αυτά τα κεντρικά αιτήματα συνοψίζονται με δυο λέξεις ως εξής:

1. Παύση πληρωμών - Άρνηση του απεχθούς χρέους που έχει προκύψει από τον τοκογλυφικό, παράνομο και καταχρηστικό δανεισμό.

2. Ακύρωση Μνημονίου - Ανατροπή όλων των συμβάσων, συμφωνιών, δεσμέυσεων και μέτρων που έχουν ληφθεί υπό το καθεστώς του μνημονίου και διεκδίκηση της εθνικής κυριαρχίας από ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ που τόσο ύπολυα έχει εκχωρηθεί από το σύνολο του πολιτικού κόσμου. 

3. Έξοδος από το Ευρώ - Εθνικό Νόμισμα

4. Τιμωρία των ενόχων για την διασπάθιση δημοσίου χρήματος και την προδοσία της χώρας. όχι με κρεμάλες, αλλά με δήμευση των περιουσιών τους και απασχόληση τους σε κοινωνικά ωφέλιμη εργασία.

5. Αποκατάσταση της Δημοκρατίας - Αυθεντική κατοχύρωση της Λαϊκής Κυριαρχίας

Για πλήρη ανάλυση των αιτημάτων του κινήματος επισκεφτείτε την σελίδα http://www.epam-hellas.gr/Idrytiki_diakirixi.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου