Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Νικόλας Σαλάχας για τον Προϋπολογισμό του Δήμου Μυκόνου για το 2011

Ο Δήμαρχος έφερε για ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Προϋπολογισμό του Δήμου Μυκόνου για το 2011. Εντύπωση προκαλεί η είσπραξη 7.000.000 ευρώ στα οποία ο Δήμαρχος στηρίζει τις ελπίδες του για να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό και τα οποία σκοπεύει να εισπράξει "βεβαιώνοντας στην εφορία, περισσότερα από εφτά εκατομμύρια ευρώ, από τους επιχειρηματίες της Μυκόνου, πέρα από αυτά που εκείνοι κάθε χρόνο πληρώνουν στον Δήμο!"





Επιπλέον τονίζει ο κ. Σαλάχας, με αυτόν τον τρόπο ο Δήμαρχος "δημιουργεί πλαστή εικόνα για την πορεία των οικονομικών της τρέχουσας χρονιάς αφού αυτά τα εφτά εκατομμύρια, χάρις των οποίων καταφέρνει και ισοσκελίζει τον προϋπολογισμό, αποτελούν έσοδα που ακόμη και αν εισρεύσουν στο ταμείο του δήμου αφορούν οφειλές παρελθόντων ετών."


Εύλογα λοιπόν αναρωτιέται ο κ. Σαλάχας, "αν τα εισπράξει θα καλύψει με χρήματα των προηγούμενων ετών τις υποχρεώσεις της φετινής.  Άρα του χρόνου τι θα κάνει για να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό; Θα πάρει δάνειο;"

Εδώ θα ήθελα να σταθώ κατά πρώτον στο πώς είναι δυνατόν ο προϋπολογισμός να πέσει αρχικά έξω και κατά δεύτερον, που είναι και το εξωφρενικό, πώς είναι δυνατόν ο προϋπολογισμός να πέσει έξω 7 εκατομμύρια ευρώ?

Ένα δεύτερο κομμάτι που προκαλεί αρνητική εντύπωση είναι το γεγονός ότι "ο προϋπολογισμός είχε σταλεί για δημοσίευση πριν την  συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου!!!!!" που σημαίνει ότι τελικά οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της "Ενωμένης Μυκόνου" βρίσκονται εκεί μόνο για να χειροκροτούν και να εγκρίνουν ότι φέρνει προς ψήφιση ο Δήμαρχος! 

Για να το πω απλά, αν ο Δήμαρχος πει στους Συμβούλους του να πάνε να πνιγούνε αυτοί θα ψηφίσουν ομόφωνα ναι?? Γιατί κάπως έτσι φαίνεται να είναι τα πράγματα! 

Τέλος, τον προϋπολογισμό για το 2011, αν και παράλογος, τον ψήφισε σύσσωμη η παράταξη "Ενωμένη Μύκονος" αλλά και ο Αντώνης Κουσαθανάς, επι κεφαλής της Μυκονιάτικης Άνοιξης. Από την συνεδρίαση αποχώρησε σύσσωμος ο συνδυασμός "Μύκονος-Επόμενη Μέρα" και η επι κεφαλής της Κ.Ε.ΠΟ.Μ, Δέσποινα Νάζου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας. 

Περισσότερα διαβάστε στα σχετικά κείμενα του Νικόλα Σαλάχα εδώ κι εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου