Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Δελτίο Τύπου "Μύκονος-Επόμενη Μέρα" για την αλλοίωση των πλακόστρωτων σε κοινόχρηστες αυλές μπροστά από καταστήματα




Μύκονος, 04/04/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Παρέμβαση σχετικά με την αλλοίωση των πλακόστρωτων σε δημόκοινους χώρους, κατέθεσε σήμερα η Δημοτική Παράταξη «Μύκονος-Επόμενη Μέρα» διά της Δημοτικής Συμβούλου κ. Μαριγούλας Αποστόλου.
Σύμφωνα με τα ΠΔ 721/95 και ΠΔ 336/76 κ.α. ο προϋφιστάμενος του έτους 1923 οικισμός της πόλεως της Μυκόνου έχει χαρακτηρισθεί ως παραδοσιακός (19.10,1978 π.δ/γμα (Δ' 594) ) τόπος ιδιαιτέρου φυσικού κάλους που χρήζει προστασίας.
Στο πλαίσιο αυτό απαγορεύεται η καταστροφή ή αλλοίωση των κοινοχρήστων παραδοσιακών «αυλών» προ των κτιρίων ενώ γενικά κάθε εργασία που αφορά στη διαμόρφωση, τροποποίηση ή ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων, οδών, πλατειών, κτλ προσαρμόζεται στα παραδοσιακά πρότυπα και εκτελείται μετά από έγκριση της αρμόδιας αρχής.
Η αποξήλωση του παραδοσιακού πλακόστρωτου σε δημόκοινους χώρους (Ματογιάννι έμπροσθεν καταστήματος Jorjy, Γουμενιό Art Gallery, Πλατεία Μαντώ πρώην φούρνος Ζαχαρούλας κ.α.) και η αντικατάστασή του από γκρι, πράσινες πλάκες μη κυκλαδίτικης τεχνοτροπίας ή άλλα υλικά, συνιστά καταστροφή και αλλοίωση του κοινόχρηστου χώρου και ως εκ τούτου απαγορεύεται.
Για τους λόγους αυτούς και με απώτερο σκοπό την προστασία του παραδοσιακού οικισμού της πόλεως της Μυκόνου, ζητήθηκε από τον Δήμαρχο Μυκόνου κ. Κουσαθανά-Μέγα και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Μυκονίων κ. Δήμα όπως γνωρίσουν την άδεια που εδόθη στους επιχειρηματίες για την ενέργειά τους αυτή.
Σε περίπτωση μη αδειοδότησής τους, ζητήθηκε όπως γνωρίσουν άμεσα τις ενέργειες που έχει κάνει ο Δήμος και το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας  Μυκονίων για την πλήρη αποκατάσταση του πλακόστρωτου στην προτέρα αυτού μορφή.
   
Δημοτική Παράταξη «Μύκονος Επόμενη -Μέρα»


Σχόλιο Μykonensis: Περιμένουμε με αγωνία την εξέλιξη του θέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου