Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Μήνυμα 5. Επί του προϋπολογισμού Δήμου Μυκόνου έτους 2011.

Αυτό κι αν είναι τρανή απόδειξη πλαστού προϋπολογισμού. Διαβάστε παρακάτω!

Έσοδα από ενοίκια κτιρίων Άνω Μεράς το 2010 = 454.500,00 ευρώ!!!
        Έσοδα από ενοίκια κτιρίων Άνω Μεράς το 2011 = 2.000,00     ευρώ!!!
Σημειώσατε: Πλαστά έσοδα= Πλαστά έξοδα= Πλαστός Προϋπολογισμός.

Αφορμή για αυτό το σχόλιο είναι ο κωδικός 0111.001 του προϋπολογισμού όπου αναφέρεται ότι ο Δήμος Μυκόνου το έτος 2010 εισέπραξε από κτίρια του δημοτικού διαμερίσματος Άνω Μεράς το ποσό των τετρακοσίων πενήντα περίπου χιλιάδων ευρώ! Όμως για το έτος 2011 η πρόβλεψη είναι ότι θα εισπράξει μόλις δύο χιλιάδες ευρώ!
Για ποιο λόγο αυτή η τεράστια διαφορά μεταξύ των εσόδων των δύο ετών;
Προφανώς βέβαια και δεν ξενοικιάστηκαν όλα μέσα σε μια χρονιά! . Γιατί ποτέ δεν υπήρξαν τέτοια κτίρια στην Άνω Μερά ώστε να έχουν νοικιαστεί!!! Που τέτοια τύχη για τους Ανωμερίτες !!!


Η υπόθεση βέβαια είναι ότι η συγκεκριμένη εγγραφή στον προϋπολογισμό είναι λάθος.
Δυστυχώς όμως ένα λάθος τέτοιου μεγέθους σημαίνει στην καλύτερη περίπτωση πλαστή εικόνα του προϋπολογισμού.
Γιατί όταν αυτό το ποσό αθροίζεται με τα υπόλοιπα έσοδα δημιουργεί το συνολικό άθροισμα εσόδων για το 2010 που ανέρχεται στο ποσό των 25.635.693,33.
Αυτό το ποσό είναι ισοσκελισμένο με τις δαπάνες που επίσης είναι 25.635.693,33.
Όταν όμως το ποσό των 454.500 διορθωθεί τότε ο προϋπολογισμός δεν θα είναι πλέον ισοσκελισμένος και μάλιστα θα ήταν παράνομος αφού οι δαπάνες θα ξεπερνούσαν τα έσοδα, πράγμα που ρητά απαγορεύεται και από τους νόμους.
Λάθη λοιπόν μπορεί να γίνονται. Και όταν γίνονται πρέπει και να διορθώνονται. Όμως τα λάθη για να περνάνε απαρατήρητα πρέπει να είναι και αθώα.
Και αυτό το λάθος από ότι φαίνεται δεν ήταν και τόσο αθώο. Γιατί εκτός των προηγουμένων δημιουργεί  πλαστή εικόνα και για τον προϋπολογισμό του 2011 αφού εάν το λάθος διορθωθεί τότε θα διαφανεί ξεκάθαρα ότι οι συνολικές δαπάνες του δήμου μας για το έτος 2011 ξεπερνούν αυτές του 2010.
Σε μια χρονιά λοιπόν που όλοι προσπαθούμε να μαζέψουμε και να νοικοκυρέψουμε τα έξοδά μας, σε μια αβέβαιη χρονιά που κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει το μέλλον της Ελλάδας, έρχεται ο δήμος της Μυκόνου και μες την τρελή χαρά αυξάνει τις δαπάνες σε σχέση με αυτές της προηγούμενης χρονιάς!
Από την μία λοιπόν ελπίζει ότι θα εισπράξει μέσα σε μια χρονιά 7.000.000 ευρώ από τους επιτηδευματίες ενώ τείνει να ''ξεχάσει'' τα κλεμμένα και από την άλλη διατηρεί ή αυξάνει τις συνολικές δαπάνες!!!
Βέβαια ακόμη και αυτή η αύξηση των δαπανών γίνεται επιλεκτικά!
Γιατί όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι στις σχολικές επιτροπές, στα αδέσποτα αλλά και αλλού ο δήμος έχει προχωρήσει σε δραματικές μειώσεις των δαπανών.

Μείωση που σε ένα βαθμό θα ήταν ανεκτή αν συνοδεύονταν από συνολικό περιορισμό των δαπανών του δήμου. Τα παραπάνω όμως νούμερα, τα νούμερα που ψήφισε η πλειοψηφία, άλλα μαρτυρούν!!!

Νικόλας Σαλάχας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου