Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Καθαρές θάλασσες κι αυτό το καλοκαίρι??????

Προυπολογισμος 2011
Κωδικος 006142:Αμοιβη για δειγματοληψιες -αναλυσεις νερων κολυμβησης σε παραλιες της Μυκονου. Ποσο:0,00

Τι σημαινει αυτο?
Μεχρι και το 2009 ,καθε καλοκαιρι,ο Δημος Μυκονου ανεθετε δειγματοληψιες -αναλυσεις των νερων κολυμβησης στις πολυσυχναστες παραλιες του νησιου.Οι δειγματοληψιες αυτες πιστοποιουσαν την καλη ποιοτητα των νερων ενω, αν διαπιστωνονταν περιεργη μολυνση σε καποια απο τις ελεγχομενες παραλιες, ο Δημος ειχε τη δυνατοτητα να παρεμβει αμεσα προς συμμορφωση και ελεγχο της πηγης μολυνσης, προστατευοντας την υγεια των κολυμβητων.Στον προυπολογισμο του 2010 το ΔΣ ενεκρινε 8.000ε για τον συγκεκριμενο ελεγχο.
Με εκπληξη διαπιστωσαμε οτι τα χρηματα αυτα δεν χρησιμοποιηθηκαν ενω για το 2011 ο κωδικος ειναι μηδενικος!!!!
Φαινεται πως η προστασια της δημοσιας υγειας επεσε και αυτη θυμα των περιεργων περικοπων και εκπτωσεων της δημοτικης αρχης ! Η ιδια "ευαισθησια"για οικονομια ομως δεν υπαρχει, εαν κοιταξει κανεις τον αμεσως προηγουμενο κωδικο του προυπολογισμου 006122 οπου προυπολογιζεται αποζημιωση και εξοδα κινησης Δημοτων Συμβουλων στο ποσο των 26.000ε!!
Ας στηριχτουμε στην ευσυνειδησια των συμπολιτων μας και ας ελπισουμε οτι τοσο εμεις αλλα και οι επισκεπτες μας θα απολαυσουμε καθαρες θαλασσες κι αυτο το καλοκαιρι....

Μαριγούλα Αποστόλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου