Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Μήνυμα 4. Επί του προϋπολογισμού Δήμου Μυκόνου έτους 2011 - Mείωση επιχορήγησης στην Φιλοζωική

Δήμος Μυκόνου    –   Αδέσποτα   -   Φιλοζωική Σημειώσατε: Ο Δήμος έχει και το μαχαίρι και το πεπόνι!

Ο Δήμος όχι μόνο έχει το μαχαίρι και το πεπόνι αλλά έχει και την υποχρέωση για την περισυλλογή, την περίθαλψη, την σήμανση και την στείρωση των αδέσποτων ζώων. Σύμφωνα δε με το σχέδιο νόμου που πρόσφατα κατατέθηκε στην Βουλή ο Δήμος έχει επιπλέον και  την ευθύνη για κάθε βλάβη ή ζημιά που προκαλείται σε τρίτους από τα αδέσποτα ζώα.

Τα τελευταία χρόνια και μέχρι σήμερα ο Δήμος, εκτός της διάθεσης τροφής για τα αδέσποτα γατιά και σκυλιά και των εκστρατειών ενημέρωσης του κόσμου, προχωρούσε και σε διαγωνισμό με τον οποίο αναλάμβανε μέρος των εξόδων ώστε να πληρώνεται ο κτηνίατρος που, σε συνεργασία με την Φιλοζωική και τα πολύ δραστήρια μέλη της, φρόντιζε τα αδέσποτα.

Το ύψος του ποσού που αναλάμβανε ο Δήμος ανέρχονταν σε 30.000 ευρώ ετησίως.

Δυστυχώς διαβάζοντας τον προϋπολογισμό διαπιστώνει κανείς ότι το ποσό αυτό έχει μειωθεί για φέτος σχεδόν στο 50% και προβλέπεται να διατεθούν μόλις 16.000 ευρώ!!!


Διερωτάται κανείς για πιο λόγο ο κ. Δήμαρχος προχωρά στην απόφαση αυτή αφού είναι γνωστό ότι όχι μόνο το ποσό των 30.000 ευρώ δεν επαρκούσε αλλά αντίθετα, σύμφωνα με τον πληθυσμό των αδέσποτων που είναι μεγάλος, με τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες αλλά και με τους θανάτους των αιγοπροβάτων που συνεχώς συμβαίνουν, θα έπρεπε ο Δήμος να αυξάνει τις δράσεις του για τα αδέσποτα και όχι να τις μειώνει!

Γιατί, καλές είναι οι επιστολές προς τους ιδιοκτήτες σκύλων να προσέχουν τα ζώα τους αλλά θα έπρεπε και ο ίδιος ο Δήμος να αντιλαμβάνεται την δική του ευθύνη που είναι μεγαλύτερη και πολυδιάστατη, την στιγμή μάλιστα που κατά τον νόμο, είναι ο ιδιοκτήτης όλων των αδέσποτων!!!


                                                                                                            Νικόλας  Σαλάχας

4 σχόλια:

  1. Αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε να δόσετε μάχη κ Σαλάχα στη Δημαρχία να ΜΗΝ περάσει... Προϋπόθετε όμως την φυσική σας παρουσία στη συνεδρίαση και οχι διαμαρτυρίες κατόπιν εορτής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πώς θα δωθεί μάχη όταν δεν υπάρχει "αντίπαλος"? Πού ήταν εκείνοι που συνέταξαν τον προϋπολογισμό για να απαντήσουν στα ερωτήματα της αντιπολίτευσης? Γιατί είπαν ψέμματα ότι είναι στο κρεβάτι με ορό ο υπάλληλος της Οικονομικής υπηρεσίας, την στιγμή που εκείνος ταξίδευε στην Σύρο?

    Η αλήθεια είναι ότι η Δημοτική Αρχή ήθελε να περάσει με το έτσι θέλω ο προϋπολογισμός του 2011..και τα κατάφεραν..

    Τουλάχιστον ας ενημερωθούμε τώρα όλοι οι υπόλοιποι για το τι πραγματικά προβλέπει ο προυπολογισμός κι ας ασκήσει ο καθένας την κριτική του.

    Μην πέφτετε πάλι σε ψευτοδιλήμματα, όπως προεκλογικά, κοιτάξτε την ουσία. Η ουσία δεν είναι ποιός ήταν εκεί και ποιός όχι, αλλά τι πάει να περάσει η Δημοτική Αρχή κι αυτό πρέπει να διαδωθεί παντού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ή δεν κατάλαβες τι έγραψα ή εγώ το έγραψα λάθος..
    Είπα οτι ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ από τη συνεδρίαση και να κάτσουν εκεί να δώσουν μάχη και να καταψηφίσουν αν δεν άλλαζαν κάτι. Το να φεύγω και μετά από όξω να φωνάζω είναι το εύκολο αλλά αδιέξοδο και κατόπιν εορτής..
    Αυτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εντάξει φίλε, τώρα κατάλαβα. Σεβαστή η άποψή σου και θα συμφωνούσα, αν δεν γνώριζα ότι η παράταξη του κ. Σαλάχα ενημερώθηκε off the record στο Δ.Σ. ότι ο υπάλληλος που ανεβάζει τις αποφάσεις των Δ.Σ. στην ιστοσελίδα του Δήμου, είχε πάρει εντολή να ανεβάσει τον προϋπολογισμό πριν καν γίνει το Δ.Σ. και συζητηθεί στο Συμβούλιο.

    Καταλαβαίνεις λοιπόν ότι πρόκειται για κατάμουτρη κοροϊδία και ότι καμία "μάχη" δεν μπορεί να δωθεί, όταν το αποτέλεσμα είναι προκαθορισμένο και έχει δωθεί ήδη εντολή να δημοσιευτεί κάτι το οποίο κατ'ουσίαν δεν έχει ακόμα αποφασιστεί.

    Αυτό δείχνει με τον πιο πειστικό τρόπο ότι καμία συζήτηση και καμία αλλαγή δεν επροκειτο να γίνει δεκτή από την πλευρά της πλειοψηφίας.

    Από αυτήν την άποψη πιστεύω ότι καλά έκαναν και έφυγαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή